Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie proszeee

jakich przypraw uzywacie do spagetti ??

Polecane posty

Gość pomozcie proszeee

napiszcie prosze!

Gość ......jaka ja mądra jestem
Przede wszystkim BAZYLIĘ!!! To najważniejszy składnuik, jesli chodzi o przyprawy i pieprz zielony./

Gość bazylia oregano i
czosnek przez praskę, pieprz, papryka

Gość Lafy Taffy
zawsze: czosnek w zależności od tego jaki ma być ten sos i co mam to albo świeża bazylia albo odrobinę oregano na 3 minuty przed końcem gotowania się sosu.

Przypraw do pomidorów: tymianku, bazylii, cząbru. Czosnku. Jako, że lubię ostrze rzeczy: chili i czerwonej czubrycy. Czasami cos tam jeszcze dosypuję. Nie jem mięsa, ale osoby, które go używają, myślę, że mogą dodać jeszcze przypraw które pasują do niego...

Gość bazyliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
majerankem:D

Gość pomozcie proszeee
powaznie dac majeranek ?

Zawsze czosnek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie. Ostatnio kupiłam "Przyprawę do dań z pomidorów", ale nie pamiętam jakiej firmy, a już się skończyła, więc nie powiem... Ale całkiem niezła była :)

Gość pomozcie proszeee
dzieki dziewczyny wyszlo mi troszke kwasne dalam cukru ale dalej jest, ale lekko mysle ze jest ok :)

Gość podpowiem wam cos
podam wam przepis na oryginalne spaghett bolognese- dostalam od znajomej wloszki.Dokladnych proporcji niestety nie znam-ja daje wszystko "na oko". A wiec: rogrzac oliwe z oliwek, wrzucic drobno posiekana cebule, starta na duzych oczkach marchew i kawalek selera. lekko podsmazyc. Nast posiekany czosnek- chwile podsmazyc. Nast wrzucic mieso mielone, gdy "straci" kolor podlac to wszystko czerwonym, wytrawnym winem (z pol szklanki), dusic na malym ogniu. Jak wino odparuje wrzucic pomidory (moga byc z puszki- bron boze przecier -to zniewaga ;):) ). Wszytsko dusic na malym ogniu tak dlugo, dopoki sok z pomidorow nie odparuje i nie bedzie "wody". (ok 40 min). przyprawic sola i pieprzem(niekoniecznie), posypac swieza bazylia. Jak ktos uzywa suszonej bazylii to wsypac ja nalezy na poczatku, razem z warzywami, zeby wtdobyc jej smak. W miedzyczasie gotujemy makaron (al dente), mieszamy z mieskiem i posypujemy startym parmezanem, smacznego!

Gość podpowiem wam cos
dziewczyny, a dlaczego dodajecie ziola prowansalskie? Pierwsze slysze o ziolach do spaghetti bolognese!! przeciez to ziola kuchni francuskiej i moim zdaniem tylko psuja oryginalny smak ale moze ja sie nie znam :O Aaaa, nie mowie tego zlosliwie, po prostu z ciekawosci pytam

Gość ricko rak
Jak twoja znajoma jest wloszka To ja jestem ksiadz Wypisujesz bzdury na temat tego sosu Jeste Wlochem od 6 lat mieszkam w plsce I takie przepisy na sos tylko u was spotykam

Gość dzięki za przepis
na pewno wypróbuję :)

Ja daję te zioła, bo je lubię :) I sypię prawie do wszystkiego :) Ale ja nie umiem gotować, więc może dlatego :)

Gość hgfvhtjfjhyyhyh
najważniejsze przyprawy do spaghetti to: bazylia, tymianek, oregano, rozmaryn, słodka papryka, cząber, czosnek i odrobina cukru, wyjdzie idealne

Gość gość
Ostrej papryki sypanej i przyprawy do gyrosa i oczywiście czosnek :) Jeżeli ktoś gustuje jak ja w ostrym to polecam ^^

Gość marek899
Doskonałe mieszanki sprzedają na stronie http://nmr.com.pl. Jeśli ktoś gotuje zawodowo, albo po prostu potrzebuje świeżych przypraw do domu to polecam ten sklep. Ja głównie zamawiam tutaj mixy do mięs. Świetne mieszanki mają zwłaszcza do drobiu i baraniny – te mam przetestowane akurat.

Gość aldiunk
Ostatnio to się przekonałam do przyprawy arabskiej ze sklepu NMR – http://nmr.com.pl. Świetna jest, jak ktoś lubi taką trochę bardziej egzotyczną kuchnię to polecam właśnie tę mieszankę. Ogólnie sklep jest dobrze wyposażony można też bardzo smaczną mieszankę do dań chińskich u nich zamówić.

Gość Włoski sos

Najlepiej same włoskie produkty w tedy wyjdzie najlepiej. Ale z przypraw . Czosnek oregano bazylia