Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

jaki domowy peeling do ciała BEZ OLIWY?

Polecane posty

Gość

bo oliwa mnie uczula :( (nie wiem na 100% czy sama, czy w połączeniu z cukrem lub miodem, bo właśnie takie mieszanki mnie uczuliły). tymczasem wszystkie domowe peelingi o których czytam są na oliwie ;/

Gość mozesz zrobić pilling
bez oliwy a uzyć żelu pod prysznic i tak zmieszać, sól, cukier lub kawę z żelem i tym się smarowac

Gość Elle 24
no to olej słonecznikowy, albo winogronowy, dostepne w marketach. Albo zmieszać cukier/sól z żelem Babydream, on jest 'w miarę' naturalny.

Gość
i taki w żelu działa tak samo? :) co do olejów to boję się już eksperymentować... peeling z oliwy z dodatkami do twarzy (przepis z gazety) skończył się u mnie wzywaniem pogotowia :/

Gość oczywiscie że działa
nigdy nie uzywałam nic innego

Gość greckie wesele
a ja ostatnio stosuję specyfik następujący: mieszam mleczko kokosowe Ziaji z morską solą :) najpierw myję się samym mleczkiem, a potem newralgiczne miejsca nacieram w/w opisaną miksturą i mam skórkę jak u niemowlęcia:)

Gość
aha ja czasem stosuję sól do kąpieli jako peeling, ale nia każda się do tego nadaje (On Line była spoko, bo drobnoziarnista, natomiast z Delii jest za gruba)

Gość greckie wesele
sól do kąpieli wg mnie nie nadaje się na peeling;) ja kupiłam sobie taką spożywczą, gruboziarnistą O'sole i jestem z niej bardzo zadowolona:)

Gość grubkiu8
To jeszcze ja dorzucę Wam jeden link: http://naturalaromas.pl/www/produkty-peelingi/ i sole i peelingi, więc na pewno coś znajdziecie dla siebie. Czytałam ostatnio dużo na temat ich kosmetyków i do najtańszych nie należą, ale są niezwykle skuteczne no i produkowane w sposób anty chemiczny.

Gość gość
Chcesz wiedzieć więcej jak radzić sobie z niedoskonałościami skóry? Zapraszam do Szkoły Delta Edukacja na kierunek Technik Usług Kosmetycznych! Na profesjonalnie prowadzonych zajęciach poznasz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania z zakresu kosmetyki! W szkole Delta Edukacja nie ma żadnych ukrytych kosztów. Nie podpisuje się umowy!- Zapraszam do zapisu! Szkoła mieści się na ul. Szewskiej 17/1 , numer telefonu 798149906 . Pozdrawiamy- Delta Edukacja