Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Surrrender

Dziennik mądrego dążenia do celu.

Polecane posty

🖐️ Zakładam ten topick nie po to żeby zaśmiecać kafeterię, tylko żeby mieć motywację w dążeniu do zdrowej i ładnej sylwetki. Kilka słów o mnie: Wiek: 17 lat (co wcale nie świadczy o mojej ewentualnej \'mniejszej\' wiedzy) Wzrost: 170 cm Waga: przed rozpoczęciem odchudzania (8.07.08 r.) - 72 kg teraz (28.08.08 r.) - 66,5 kg Budowa ciała: gruszko-klepsydra :) (mam dość masywne ramiona, małe piersi, wcięcie w talii, szerobie biodra i masywne uda) ale nie wyglądam tragicznie! Mam tego świadomość i nie zamierzam osiągnąć wyglądu anorektyczki! Przy moim wzroście optymalna waga to ok 63 kg, ale dla lepszego samopoczucia chciałabym zobaczyć na wadze 60 kg :) Bardziej zależy mi na traceniu cm w obwodach niż na zbiciu wagi ale działa ten element psychologiczny (\"wskazówka musi iść w lewo!\" - znacie to? ;) ). Swoją dotychczasową wagę osiągnełam przez stosowanie diety lowcarb (praktycznie ZERO pieczywa, kaszy, makaronu, ryżu, cukru, skrobii i mąki) w połączeniu z niskokaloryczną (ok 1200 kcal/dobę) i codziennym ruchem (tzn 6x w tygodniu trening aerobowy + 3x w tygodniu trening siłowy). Efekt: podany wyżej, ale przede wszystkim widoczna utrata tkanki tłuszczowej z okolicy brzucha. Niestety po 1,5 miesiąca odchudzania zaczęłam sobie coraz bardziej folgować...myślę, że to z powodu zbyt drastycznego ograniczenia węgli. Dlatego teraz chcę kontynuować moją walke o szczupłą sylwetkę :) Założenia: -zaczynam od diety 1000 kcal i co tydzień zwiększam kaloryczność o 100 kcal (do czasu aż dojdę do pułapu kiedy będę spożywała dokładnie tyle kalorii ile spale /~1900 kcal/) -rezygnuję z białego chleba (- 2 niewielkie kromki razowca/ WASY), makaronu białego (- razowy/ z mąki durum), produktów z białej mąki, białego ryżu , cukru (- słodzik), ziemniaków (- kalafior, brokół, seler /dobry na frytki :) /) -spożywam dużo białka (chude mięso, ryby, jajka, białe twarogi itp) -spożywam dużo warzyw o niskim IG -duuuuużo błonnika (suplementacja \'BŁONNIK Z ANANASEM\') -2l wody + herbata pu-erh i zielona (na noc polecam roobois-bez kofeiny) -codziennie minimum 30 min dodatkowej aktywności! ...myślę, że to już wszystko :) Trochę tego wyszło ale mam nadzieje, że znajdzie się jakaś życzliwa osoba, która będzie mnie dopingować :) A więc: CZAS START! Jutro się oczyszczam a w sobotę zaczynam plan od 1000 kcal :) (nie lubi,e zaczynać diet od poniedziałku, a tym bardziej pierwszego dnia miesiąca :P - taki zabobon :) )

Gość Bruksela1100
Siema. O czym popiszemy?

No więc dzisiaj było oczyszczanie :D Piłam wodę, herbatę zieloną i ziółka...na kolacje zjadłąm pierś z kurczaka i to był mój jedyny posiłek dziś. Jutro start z dietą 1000 kcal :)

wyglada fajnie, powodzenia, moze ci byc troche cienko z tymi 1000 kal. ;) unikaj tez slodzika, bo ten mimo, ze sam z siebie nie tuczy tak jak cukier, to utrwala (jakgdyby laminuje) tluszcz w organizmie, wiec mniej efektywnie sie go traci :)

witaj surr... :) mogę się przyłączyć?:) ja mam takie same wymiary jak ty 170 cm i 66kg moj cel to 5 z przodu może być 59 hehhe :) ja od wczoraj zaczełam się mądrze odrzywiać;)

Gość węgierka
Ja też się dołączam :) Ostatnio się załamałam, gdy weszłam na wagę... Wskazała aż 53kg... Załamałam się, bo zawsze wazyłam 50 :) No i przybyło mi trochę brzuszka... Muszę go jakoś zgubić.. Mam nadzieje, że razem damy radę :) Dodam, że mam ok. 170cm i również 17 lat :) Popiłam sobie dziś rano jogurt i zjadłam jedynie pomidora :) No a teraz cały czas jadą na herbacie lub wodzie mineralnej :) 3majcie się!

Czesc dziewczyny :) milo ze ktos chce sie do mnie przylaczyc :) Bylam dzis na zakupach i kupilam sobie sliczna sukienke :)))! Jednak zlamie swoje zasady i zaczne OD 1.09 - PONIEDZIALEK...a to dlatego ze jestem zaproszona na grilla przez moja ukochana przyjaciolke a nie wyobrazam sobie grilla bez kielkaski i WIADOMO CZEGO ;) (nie chce tu nic pisac bo mimo ze jestem prawie pelnoletnia to jeszcze NIEpelnoletnia ;)...ale i tak kazdy pije :D ) Melduje sie na stanowisku w poniedzialek i zaczynam batalie :) Ciao 🖐️

ja myśle że palenie wyszczupla sama sie kiedyś zastanawiałam czy nie zacząć ale nie dałam rady zapach mi przeszkadzał:)

ale czytałam gdzieś ze wcale nie pomaga.... nie wiem kto mowi prawde, ale pewnie lezy gdzies po srodku :P jak tam Ci idzie? co dzis wszamalas? :P

Gość no nie powiem
bardzo mądre dążenie do celu : grill , papierosy , alkohol.......

Ja nie prosilam nikogo o ocene tego jak mam zamiar sie odchudzac. Jestem wolnym czlowiekiem i bede robic to, co mi sie podoba. Jeden grill na 2 miesiace nie wyrzadzi chyba jakis szalonych spustoszen w moim organizmie! Papierosy rzeczywiscie nie sa najlepszym rozwiazaniem bo jezeli chcesz \'schudnac\' palac, ale potem rzucic to swinstwo to niestety...w wiekszosci przypadkow osoby rzucajace palenie tyja :/ Przemysl to :)

o i bardzo dobrze :) w koncu trzeba zadbac o organizm ;) (haha i kto to pisze? ta co dzis najwiecej grzeszy! :D )

raz można sobie pozwolić :) mam nadzieję, że nie zgrzeszyłam mocno pochłaniając salaterkę rosołu z kurczaka? :( wcisnęli mi... nie mogą się pogodzić z tym, że się odchudzam...

oj węgierka jak ja ciebie rozumiem u mnie też nikt tego nie akceptuje że się odchudzam ale co tam:) a myśle że wcale nie przesadziłaś z tą salaterką rosołu boprzeciesz mogło ich być 2 lub 3 a tak jest oki:)

witam Was dziewczyny :) wstalam dzis z dobrym humorkiem bo wczoraj uwolnilo sie troche endorfinek (ojjj duzo sie uwolnilo! :D) Dzisiaj oczyszczanko i jutro z poczatkiem WIADOMO CZEGO (blee ;/) ciag dalszy dazenia do do wymarzonej sylwetki :) kupilam sobie shape z dvd - cwiczenia na uda, biodra i posladki! Zaraz odpalam i cwicze :) Pozniej rowerek i jakis szybki marsz sobie zafunduje! A co?! :D Trzymajcie sie 🖐️

Hej :) Kolejny dzień zmagań.... Walcze z tym głodem jak się da :) Myślę, że jakoś przetrwam :) Co prawda zaczęłam dzień od papierosa, ale.... nie mogłam się powstrzymać :( Czasem nałóg jest silniejszy.... Ale to tylko jeden dziennie... Własnie bede jadła śniadanie :) Marzy mi sie pizza... hehe :P I wlasnie sie dzis wazylam i 1kg mniej 3majcie się!

Hej hej panienki! Co tu tak cicho?! 1 wrzesnia a wiec i start zamierzonej dietki :) Wczoraj odbylam kompletna glodowke i dzis moj organizm byl jakby wypoczety i ogolnie - full energii :D Poranek zaczelam od salatki greckiej (ok 150 kcal). Pozniej wiadomo - szkola! Po 3 godzinach od sniadania zjadlam jablko (75 kcal). Pozniej wyruszylam z kumpelami na podboj miasta :)) oczywiscie na pieszo! Wrocilam do domu po 3 godzinkach i zjadlam kalafiora + jajecznice z 2 jaj (nic innego na obiad w domu nie bylo :p)...wychodzi ok 250 kcal. Musialam isc na zakupy zeby zaopatrzyc lodowke w dietetyczne rzeczy :D Wiec zrobilam kolejne 4 km na pieszo z obciazeniem! Kupilam m.in. swietny serek homogenizowany naturalny w Carrefourze (bardzo tani) bo bardzo mi odpowiada! Ma malo tluszczu, stosunkowo malo wegli, malo kalorii (100g - 86 kcal) i jest smaczny :) Niestety zanim przyszlam do domu (kupilam jeszcze pare innych nabialowych rzeczy) to w moim plecaku nastala rewolucja :/! Jeden z serkow rozwalil mi sie i zabrudzil calutki plecak :(... A ze byl juz naruszony musialam go zjesc :) (czyli doliczamy ok 130 kcal)...jak na razie tyle :) Pozniej sie zamelduje.

Gratuluję nawet silnej woli :) Ja wszystko spieprzyłam... Zjadłam dziś tylko brziskwinie, banana i dwie kanapki z suharkami... A przed chwilą zmusili mnie do zjedzenia spaghetti :(( Już żałuję, że to zjadłam :(

wegierka daj spokoj! nie obwiniaj sie za to...nie mozesz dopuscic do myslenia ze jestes beznadziejna bo to jeszcze bardziej pogarsza sytuacje! Naucz sie sobie wybaczac...byle nie za czesto ;) Wierze ze Ci sie uda :)

Heh, ok :) znacie jakieś dobry ćwiczenia na zgubienie brzuszka opórcz brzuszków? :) 3mcie się :)

Nie ma takich cwiczen na \'zgubienie\' sadelka z wybranych czesci ciala! Mozesz za pomoca a6w wymodelowac brzuch ale zmniejszysz go tylko przez cwiczenia aerobowe (3x 30 min w tygodniu)...powinno, BA! musi podzialac! :D

dziewczyny sorka ze nie pisze ale nie mam czasu...jutro wszystko ladnie opisze :) Ale diety sie trzymam :D Wlasnie dobiega konca 2 dzien i moge stwierdzic ze jestem z siebie dumna! Do jutra :) 🖐️