Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CaramellaChica

Mam 16lat i jestem w ciąży..Co robić?//

Polecane posty

Gość Neska218
O lol xD Co tu sie dzieje :) Moje zdanie jest takie; każdy ma swoje zycie, uklada je jak chce... i nikomu nic do tego..! Wpadka? Stalo sie, czasu nie da sie co cofnac, a takie gadanie "co by bylo gdyby..." jest bez sensu. Jezeli dziewczyna jest gotowa na 'to" w wieku 15 czy 16 lat to "to" robi, jej sprawa. Przeciez ona nie zrobila tego od tak, bo miala akurat ochote... ludzie troche zrozumienia i wspolczucia!!!

Gość ich nalezy leczyc
dziewczyna w wieku 15-16 lat i ty uważasz za gotową, do czego, chyba do pieprzenia się bez zastanowienia, a nie do utrzymania swojego dziecka. Co 15-16 latka zapracuje na swoje dziecko, jak, jak nie ma nawet ukończonej szkoły.

Gość linka19
o rajuuu;p no to ladnie 16lat i w ciazy tylko własnie..;) u mnie ciaze to po 6 tygodniach swteirdzili;) a na teście sie nie sugeruj bo robiłam sobie 2 razy i nic nie wykazał;) a jednak Maja jest w brzuszku;). 3maj sie;p jak macie jakies problemy;) chetnie pomoge;) happpy_777@poczta.onet.pl

Gość xxseheex
Jeżeli 16latka a nawet 15 uważa że jest gotowa do współżycia to ma do tego takie samo prawo jak 30 letnia kobieta. Jeżeli bylo by inaczej,prawnie mozna bylo by uprawiać seks od 18lat, a z tego co sie orientuje to tak nie jest. Dziewczyna ktora bierze na siebie większosc odpowiedzialnosci bo całęj nie byla by w stanie(mowie o wsparciu rodziny i ojca dziecka) napewno sobie poradzi bez wiekszych problemow. 'Mam kochajacego chlopaka, zaszlam w ciaze,rodzina chce mi w pewnien sposob pomoc-ale mam 16 lat' Dlaczego jesli slyszymy cos takiego to budzi sie w nas złość na kogos kto ma szanse na szczesliwe zycie? Wiele sie slyszy o gwaltach itp Dlaczego tego nie tępicie? Dlaczego nie widzicie nic zlego w pol nagiej dziewczynie, najebanej bo inaczej sie nie da tego okreslic chodzącej od jednego klubu do drugiego po czym wiekszosci rzeczy nie pamieta,a przewaznie jest zmacana i zeszmacona na wszystkie strony .. w takiej osobie nie widzicie SZMATY.. bo mowiecie ze dziewczyny w tym wieku musza sie wyszalec a teraz osoby tak mlode nie robia nic innego, moze nie zdajecie sobie z tego sprawy? .. a dziewczyna ktora ma stalego partnera i zdazylo jej sie cos napewno nie przykrego tylko pięknego ale za wczesnie jest kurwą to przepraszam ale COS TU JEST NIE TAK

Gość Klaudia**
heh dziewczyna prosi o pomoc a wy zamiast dać jej dobrą rade to cały czas wypisujecie głupoty. Co z tego że napiszecie że to źle że 15 czy 16 latka jest w ciąży. Chyba wszyscy to już wiedzą heh Jeśli nie chcecie jej doradzić to w ogóle nic nie piszcie.

Gość men1981
*campin jedziesz i jedziesz na te dziewczyny wez sie lepiej za te swoje odchudzanie. pocwicz troche zamiast siedziec przed kompem rzrec i dokuczac innym

Boze ale sie czepiacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dajcie wy spokoj spojrzcie lepiej na siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Magda aaaP
Dziewczno dasz rady tez jestem w ciazy i mam wspanialego faceta, tzlko jest ten fakt ze mam 19 lat i rodzice mi pomagaja. i powiedz jak sie czujesz, nie przejmuj sie bedzie dobrze poydrawiam

do *campini* co Cię do cholery interesuje w jakim wieku zaczynają życie seksualne?Nie podoba się temat? to wyjazd! Paranoja jakaś,jesteś nie normalna, no ale cóż żałosne zachowanie. Ja w wieku 16 lat nie myślałam wgl o tych sprawach i nie popieram seksu w tym wieku ale nie należy potępiać dziewczyny,którym przytrafiła się ciąża !!!!!!

Gość a siksyyyyyy do nauki
następna gowniara sie seksi zamiast uczyc

Gość małoIntymnie
Niech się "seksi" jak chce, na to wpływu i tak nie mamy . Po co większośc ludzi tutaj najeżdża na te dziewczyny, pisząc jakie to one są złe, mało odpowiedzialne i puszczalskie ? Czasu już i tak nie cofną ani one, ani ich rodzice, a tym bardziej nie my . Poza tym, o ile dobrze pamiętam, nie my jesteśmy od sądzenia i wydawania wyroku na nie . Ogarnijmy się troszkę, wrzucmy na luz, dziecko to nie koniec świata ! Nie ma co płakac i żalic się nad sobą, teraz zostało tylko podejśc do tego z głową, wierzyc w to, że da się radę . Ja tam życzę wszystkim młodym mamą powodzenia :)

Gość 777888999
Rozwalają mnie te Wasze niby komentarze TRZEBA BYŁO SIE NIE BZYKAĆ, TRZEBA BYŁO GUME ZAŁOŻYĆ, TRZEBA BYŁO BLE BLE BLE Dziewczyna tu pisze żeby pogadać a nie słuchać bab którym udało sie nie wpaść litości Teraz to Ona wie co źle zrobiła i nie potrzebne są jej gderające baby bo sajgon to bedzie miała w domu. Tak naprawde kafeteria to nie jest miejsce gdzie można sie poradzić tylko oddać sie ocenie żeby te których to nie spotkało poczuły sie lepiej i mogły pokazać jakie są pożądne.

Gość Iluśkuuuu!!-Julka(Ilona Julia)
ja mam 16 lat i nie współżyje bo myślę że jestem na to za młoda ale nie wiem dlaczego winą obarcza się tylko dziewczyny przecież ich partnerzy są współwinni.. mojej przyjaciółce tydzień temu kupywałam test ciążowy bo nie miała odwagi a dla mnie jest to całkiem normalne zjawisko że ludzie się kochają a nie wszystkie zabezpieczenia dają w 100% pewność.. Ludzie zastanówcie się!!

Zaszłam w ciąże jak miałam 16 lat . Od razu powiedziałam mamie . Pomaga mi teraz ... mieszkam u niej . Na wakacjach wychodzę za mąż , szukamy mieszkania . Największym oparciem okazała się rodzina i mój narzeczony . Jednak ze strony jego rodziny pomocy nie uzyskaliśmy . a teraz do Ciebie autorko . Co masz robic ? Dalej żyć .

Gość fryty
jestem w tej samej sytuacji! zaczynam od września edukacje w nowej szkole, dowiedziałam się nie dawno o tym, że jestem w ciąży, nie wiedzą o tym nawet moi rodzice narazie. wiem co czujesz... co wy ludzie gadacie ? test wykrywa możliwość ciązy już po 6 dniach... najlepiej zrobić 2, dla pewności !

Gość Sylviaa69
Matko Boska dziewczyny... Mamy XXI wiek, na każdym kroku gadają o antykoncepcji. Chyba nie jest ciężko pójść do apteki i kupić prezerwatywy? Mam 16lat, wolałam powiedzieć mamie, żeby poszła ze mną do ginekologa po tabletki niż jej za jakiś czas powiedzieć, że będzie babcią. Przecież Wasze mamy to też kobiety, one też uprawiały seks, gdy były młode. Ja rozumiem, czasem się nie planuje seksu, chwila uniesienia, alkohol. Ale dziewczyny, skoro jesteście na tyle dojrzałe aby uprawiać seks, to bądźcie na tyle dojrzałe, by się zabezpieczyć. Na litość Boską.. Bum stało się, gumka pękła lub coś. Pomyślcie o swoich matkach, co one czują, gdy córka im oznajmia, że w wieku 16 lat jest w ciąży. Myślę, że nie jest specjalnie zadowolona. Pozdrawiam.

Gość uuuuuuuuuuuuu
poprostu sie nie przejmuj ja mam15lat i przyjaciółka powiedziala zeby to olac tak robie i to dziala chodze z chlopakiem regularnie do ginekologa i jest ok

Gość sonystory
Nie ma co się przejmować dziewczyny, czasem aborcja jest jedynym wyjściem. Trzeba zerwać z tym mitem że nikt tego nie robi. Bo wiele dziewczyn to zrobiło robi i bedzie robić. Sama przez to przechodziłam, i zainteresowałam sie tym bardziej. Czemu tabletki sa u nas nielegalne? Przez te falszywe % deklarujacych sie katolikow. Zadem u wladzy nie przeglosuje tego i nie bedzie o to walczyl bo straci poparcie. I tak rozgrywki polityczne odbijaja sie pojedyńczymi tragediami. Chetnie pomoge, wiem jaie to cięzkie. To moj adres mifeprex@o2.pl

Gość Misiaczek:*
Hej. Nie powiem, że dobrze zrobiłaś zachodząc w ciąże. Ale stało się. Wiesz pamiętaj nikt nie pomoże Ci tak jak rodzice. Więc powiedz im o całym zajściu. Może na początku bd nie milo ale potem napewno to zaakceptują. Najważniejsze jest abyś nie palila ani nie pila alkoholu w ciąży. 3maj się i nie poddawaj! Buziaki :*

Gość opensoul
zawsze spoko. jest 2012 rok , temat powstal w 2008 :D CaramellaChica jestem bardzo ciekawa co u Ciebie? okazalo się ze bylas w ciąży ? jesli tak to czy urodzilas ? i czy jestes szczesliwa ?

Gość daga123410
Witam Mam 16 lat i jestem w 3 miesiącu ciąży . Na dodatek jestem w Domu dziecka ale jeszcze nie wiem jak mam o tym wszystkim powiedzieć opiekunom Pomocy