Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ioeufoi

Jak sie nosi okulary to poprawia sie potem wzrok?

Polecane posty

poprawia sie ja mam mała wade i nosze okulary bo okulistka mi kazała i mam chodzic na kontrole bo mi sie maja poprawiac

a ja nie noze gugli chodziasz siedze po 10 h w necie dziennie a wzrok i tak mam zajebisty:classic_cool:

odrzucona mi okulistka tez mowila ze sie poprawi i z malej wady zrobila sie większa, słuchaj okulistki to bedziesz w zime w trampkach chodzic 🖐️

Gość Prawdziwy Bimbałek
Nie, ale wtedy Danio jest tańszy :D

to co soczewki bo ja i tak olularów nie nosze poza domem tylko w domu a wada jak była taka jest ale mysle nad zakupem soczewek

Może na starość :) Jak się człowiek starzeje, to się staje dalekowidzem więc krótkowzroczność może się trochę wyrównać :) Chociaż bardziej prawdopodobne, że nie będziesz dobrze widzieć ani z bliska, ani z daleka :) Raczej okulary nic nie dają, mi się też wada pogorszyła, trochę z wiekiem, podczas okresu dojrzewania mi oczy poleciały, trochę od okularów, a trochę chyba tak po prostu... Pamiętam, jak mi okulistka mówiła, że przy mojej ówczesnej wadzie, jak nie będę nosić okularów, to mi się będzie pogarszać, bo będę za bardzo wysilać oczy, żeby dobrze widzieć, a jak będę nosić, to znowu oczy sie przyzwyczają, "wyluzują" ;) i też będą się psuć :) Ja nosiłam, bo mnie strasznie wkurzało niewyraźne widzenie - okualry to było dla mnie jakbym zobaczyła świat zupełnie na nowo :) A teraz od 6 lat noszę soczewki i jest ok. A w ogóle to planuję operację, ale najpierw muszę robotę znaleźć, żebym miała z czego odkładać :)

Gość
nie. noszę okulary od 12 lat i mam coraz gorszy wzrok. z tym, że mnie nikt nie obiecywał że się poprawi

Gość nosze od roku
i mi się pogorszyło.... :-(