Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyyeeyeee

mam wkurw, kurde posiadanie dzieci to drogi biznes

Polecane posty

Gość dyyeeyeee

cholera za ksiazki trzeba bulic kupe kasy , mam 5 lat roznicy miedzy dziecmi i nie moge zostawiac dla nastepnego dziecka ksiazek mialm kilka to musze kupic nowe bo pani w ksiegarni mnie informuje ze jest nowe wydanie cholera, samowola totalna a na dzieci 100 zl dodatku bedzie pod koniec wrzesnia i to dla tych co maja niskie dochody

Gość raaaaaaaaaaaaaa
to prawda , na zachodzie panstwo szanuje dzieci i wszyscy dostaja asilek rodzinny a u nas jest coraz gorzej

Gość dyyeeyeee
ja sie zabezpieczam:P ale dzieci chcialam miec w koncu mam 35 lat i posiadanie dwojki dzieci to chyba nie jest chore jednak drazni mnie fakt ze zarobki sa nedzne a tyle kasy trzeba na glupie ksiazki wydac

nie bądź głupia kseruj książki 🖐️ kupuj tylko ćwiczenia ps. czasami bardziej się opłaca podjechać pod jakąś uczelnię i wrzucić na ksero pożyczone książki :classic_cool:

Gość yaaallala
masz racje ja juz mam depreche przez ten piepszony wrzesien kurde chyba czynszu nie zaplace , za ksiazki do 1 klasy gimnazjum wydalm pol mojej pensji

Gość dyyeeyeee
mowisz powaznie? a mozna tak robic?

Gość tez biedna studentka
ja przez cale zycie kupuje ksiazki uzywane w antykwariacie albo od osob z klas wyzej, zawsze to o wiele taniej. czesto tez kserowalam, szczegolnie do jezykow bo sa drogie. nowe ksiazki to tragedia!

Gość oczne to kły
ale ile stron?

Gość dyyeeyeee
moj maly idzie jednak do 1 klasy i musze nowe kupic bo tam s aobrazki i jakies karty pracy nawet nie ma z czego skserowac ale sie nad starszym zastanowie a potem bindujecie czy jak?

bindujemy:) ja mam akurat ksero za darmo bo matka ma w pracy:P

a jak kupujesz nowe ksiazki to koniecznie tez okladke (temu malemu) i ucz go zeby nie bazgral po niej, jak cos to olowkiem co musi a potem od razu po zakonczeniu klasy sprzedawaj w antykwariacie. kase ze starych ksiazek bedziesz miala na nowe

Gość tuuuuuu
no nie wiem ja mma 12 lat i by mi bylo glupio ze inni uczniowie maja ksiazki a aj ksera jak jakas biedaczka

Gość Nie kseruj
młodszemu dziecku...Znając życie-dzieciaki będą się z niego śmiać, itp..Ważniejsze żeby dziecko lepiej się czuło niż mieć te pare groszy w kieszeni. Ale starszemu jak najbardziej tak;) Zrozumie przeciez:)

Gość bshjSGJHas
to po co robilas se dzieci hehehe

Gość O ludzie...
Uwagi typu:"po co robilas dzieci" sa żenujace...! Jesli dziecko ma np naście lat- to myslicie ze tyle lat temu ktos przypuszczal, ze w tym momencie w tym kraju bedzie tak, a nie inaczej....? Puknijcie sie w puste łby!!!!!

Gość tuuuuuu
jak bedziesz po 30 stce to tez palncie bedziesz miec dzieci a teraz biegaj po ksiazki bo ci pewnie starzy jeszcze nie kupili

Gość prawdaaaa
Ludzie jak was nie stac na dzieci to po cholere je robicie co za brak logiki :/

Gość prawdaaaa
to wy nie wiedzieliscie ze dzieci to ogromny wydatek????? NIE WIERZE

Gość O ludzie...
jak teraz nie stac- to nie robie. Ale jesli mnie stac-to owszem. A ze sytuacja moze sie zmienic za np 15 lat- tego nie wiem.. Pewnie tak jak autorka!

5 lat i piszesz,że ksiażki nie te same..to miedzy moim a siostry jest rok różnicy i juz jej ksiażek oddac po moim synku nie moge bo szkoła chce inne!!!fajnie bo pewnie w przyszłym roku znów cos wymyśla...

Gość O ludzie...
Dzis spisz na pieniadzach... Jutro masz zero... Różnie moze byc.. Zgodnie z wasza filozofia gatunek ludzki powinien wyginac (z powodu tej ciaglej niepewnosci, czy za 15, 20 lat nadal bedzie mnie stac na dziecko...)

5 lat i piszesz,że ksiażki nie te same..to miedzy moim a siostry jest rok różnicy i juz jej ksiażek oddac po moim synku nie moge bo szkoła chce inne!!!fajnie bo pewnie w przyszłym roku znów cos wymyśla...

Gość O ludzie...
Powinni rodzice sie zebrac z dyrekcja, itp i ustalic, ze przez 5 kolejnych lat naspepne roczniki beda korzystac z tych samych ksiazek... Byloby latwiej.. A te nowsze i tak w tresci sa chyba coraz glupsze...:/

a ja wygrałem życie-> całe szczęście jeszcze tego nie było :p a z resztą powiedziałbym że uczyłem się z wykładów :classic_cool: