Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niecierpliwa.mama

odstawienie antykoncepcji- czy udało mi się zajść w ciążę??

Polecane posty

Gość niecierpliwa.mama

Witam. Chciałabym w skrócie opowiedzieć moją sytuację i liczę na jakąś pomoc. Zdecydowaliśmy się z mężem na dziecko. W czerwcu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i 26 czerwca dostałam okres z odstawienia. Więcej tabletek już nie brałam. Kochaliśmy się bez żadnych zabezpieczeń. Pierwszy okres nie przyszedł. Po około 6 tygodniach od czerwcowego okresu miałam 2dniowe plamienie. brązowe. maziste i niewielkie. potem już nic. dzisiaj jest 31 sierpień i nic. zero okresu. pobolewa mnie jajnik. czasem mam wrażenie, że boli mnie brzuch "na okres", ale ten się nie zjawia. nie wiem, czy jeszcze zaczekać na robienie testu, czy powinien już coś wykazać. Jak myślicie?

Podziwiam Cię, że jeszcze siedzisz przed kompem zamiast lecieć do apteki! Napisz co wyszło.

Jeśli miałaś plamienie a jesteś w ciąży co jest bardzo prawdopodobne, to już dawno powinnaś łykać kwas foliowy i jakąś luteinkę na wszelki wypadek. Kobieto na co ty jeszcze czekasz? Test wykaże z całą pewnością

Gość niecierpliwa.mama
dziekuję za dzew :) wiecie, chyba nauczyłam się cierpliwości, bo już kilka razy, jeszcze zanim zaczęliśmy się starać, myślałam, że to już, leciałam, robiłam test, a na następny dzień był okres... Poza tym, nie mam żadnych objawów, poza brakiem miesiączki! zero smaków, apetyt zawsze miałam duży ;) nie odrzuca mnie od dymu papierosowego... Boję się, że cieszę się za wcześnie..

Gość pauly
rob jutro test i daj znac......

niecierpliwa mamo :) Marsz do apteki! Lepiej wiedzieć już dzisiaj! Przecież jeśli jesteś w ciąży to musisz brać kwas foliowy! Bez niego dziecko może urodzić się chore a tego chyba nie chcesz. Po tak długim czasie od ostatniego okresu to ostatni dzwonek żeby zacząć go brać. Przepisywany jest każdej kobiecie w ciąży. Te które się starają też powinny go łykać. Ja też nie miałam żadnych zachcianek, zero nudności nic kompletnie! Tknęło mnie coś bo zrobiłam test 4 dni po spodziewanym @ i wyszły 2 kreski! Leć po test i folik. Nawet jeśli nie jesteś w ciąży (w co wątpię) to zacznij łykać folik dla dobra dzidziusia

yvon_1986...... ma racje. Zrób test to będziesz wiedziała na czym stoisz. Jak bedzie dzidzia to będziesz się cieszyć, a my razem z tobą, a jak nie (czego Ci oczywiście nie życze) to będziesz wiedziała, że cos jest nie tak i najwyzsza pora do lekarza. Ja tam wole wiedzieć, a nie sie zastanawiać i doszukiwać objawów:)

Gość niecierpliwa.mama
to może umówmy się, moje drogie, że zrobię test jutro rano, bo najlepiej z porannego moczu...? chociaż... jutro do pracy, stres. obiecuję, że dam znać jak tylko zrobię test, najpóźniej jutro po pracy. zapaliło mi się w głowie czerwone światełko, dzięki wam :) te moje niezdrane decyzje i dociekania, chyba ze stresu. Ale powiedzcie mi, czy to plamienie powinnam traktować jak okres i spodziewać się, że zaszłam w ciążę dopiero po plamieniu? po odstawieniu antykoncepcji wszystko się przecież rozstraja... :( zaraz chyba zacznę panikować! ;( tak bardzo chcę, że zaczynam się bać, że mi się nie uda...

Gość karoolek
po odstawieniu tabletek moja kobieta nie miala okresu pzrez 6 miesiecy , a potem miala nieregularne co 3 miesiace , co dwa itd. Czego nie było jak odstawila pierwszy raz by zrobić przerwe !! tak sie stalo po dwuch latach brania i zrobieniu drugiej pzrerwy ...

Gość potrzebującannnnn
Idż do apteki i zrób test natychmiast. Sa przecież całodobowe - w każdym miescie. Jeśli jesteś w ciąży - wykaże. Jeśli nic nie wyjdzie - powtórzysz rano.

Gość karoolek
niecierpliwa.mama Ale powiedzcie mi, czy to plamienie powinnam traktować jak okres i spodziewać się, że zaszłam w ciążę dopiero po plamieniu? po odstawieniu antykoncepcji wszystko się przecież rozstraja... ----------------------------------------------------------------------------------------- nie sadze bys byla w ciazy , ale mylic sie tez mogę

Gość niecierpliwa.mama
dlaczego nie sądzisz? jakie jest twoje zdanie karoolek??

niecierpliwa mama ---- Mam nadzieje że jutro będę mogła Tobie pogratulować :) Ja pigułki brałam 4 lata.W czasie branie pigułek jak również po odstawieniu ich miałam zawsze regularne cykle.Zaszłam w ciąże i nie miałam żadnych dolegliwości!!!!! typu mdłości,wymioty,bóle piersi itd itp.Jedynie co brak okresu.Tak więc powodzenia!

To plamienie mogło być już po zapłodnieniu, ale chyba samej nie uda Ci sie tego określić. Test najlepiej zrób rano przez pracą i daj nam potem znać. Jak to nie ciąża to będziemy dalej sie zastanawiać, ale jutro już będziemy cos chociaż wiedzieć.

Ja miałam plamienia w 6 tygodniu ciąży... Test po takim czasie wyjdzie ci nawet o 13 po południu. Ja 4 dni po spodziewanym @ robiłam o 17:00 i oba wyszły pozytywnie. Jeśli dzisiaj zrobisz dowiesz się na 99,9% tu godzina nie ma już znaczenia ponieważ hormon ciążowy osiągnął dość duże stężenie

Gość niecierpliwa.mama
dziekuje wam, ze jestescie! rozmawialam z mezem, dzisiaj wroci pozno z pracy, jutro kupimy test. boje sie, jestem pelna niepokoju... mam nadzieje, ze juz jutro bede sie tu z wami cieszyc... Juz mamy z mezem imiona wybrane :(

Gość kiccccia
Przypominamy, że dziś czekamy na wyniki:)

Gość niecierpliwa.mama
witam was dziewczyny! przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale nie mialam dostepu do internetu. test zrobilam w dzien naszej rozmowy.... jedna kreska... dzisiaj mialam chwilowe, male, jasnorozowe plamienie... bylam zalamana, maz rowniez.. nie pozostaje nam nic innego, jak starac sie dalej :(

Gość niecierpliwa.mama
witam was dziewczyny! przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale nie mialam dostepu do internetu. test zrobilam w dzien naszej rozmowy.... jedna kreska... dzisiaj mialam chwilowe, male, jasnorozowe plamienie... bylam zalamana, maz rowniez.. nie pozostaje nam nic innego, jak starac sie dalej :(

Gość niewiedząca012
ja po odstawieniu tabletek dopiero po 1,5 roku zaszłam

Gość po 6 latach brania tabletek
i odstawieniu - w 3 cyklu zaszłam w ciążę

Gość niecierpliwa.mama
ja bralam tabletki 3 lata. teraz moim problemem jest... czy te moje mini-krawienia mam traktowac jako okres i po nich liczyc na to, ze mam kolejne dni plodne czy... nie?