Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

Wizazystka - kosmtolog. Pomoge, doradze. ZAPRASZAM!!

Polecane posty

Witam jestem wizazystka i kosmetologiem. Wiem ze kobiety lubia o siebie dbac a niestać ich lub nie chca isc do salonu kosmetycznego. Ja postaram sie pomogac przez internet. Jasli ktoras z Was ma pytanie odnosnie cery lub chce sie ładnie pomalować ZAPRASZAM. Postaram sie pomoc. Piszcie na forum lub na meila madzia_0111@o2.pl.Pozdrawiam

Gość sibi
Stosuję tylko kosmetyki naturalne czyli hydrolaty,olejki,oleje,masła.jak skutecznie nawilżyć cerę problematyczną,troszkę mało nawilżona jest,nie wiem czy Pani odpowie bowiem nie uzywam żadnych kosmetyków z drogerii

Gość ona3724893274923874
ja mam pytanie :) jaki kolor cieni najlepszy do ciemno-niebieskich oczu, jasnej karnacji i bardzo jasnych włosów(prawie białe)? a w doborze koloru włosów możesz pomoc??? bo rozjaśniam z jasnego brązu (mysiego) i coś ostatnio czuję, że ten blond nie dla mnie :D

ona3724893274923874 - do ciemno niebieskich oczu beda pasowac szarosci, granaty, fiolety, lekka zielen, musisz pamietac, ze przy jasnych wosach i jasnej karnacji te kolory musza bzc pastelowe i nie za ciemne. Co do wlosow - mogabys wyslac mi fotke swoja na meila to bym ci powiedziaa jaki kolor najbardziej ci bedzie pasowac.Pozdrawiam

Gość ona3724893274923874
buuu nie mam zadnego zdjecia niestety aktualnego :P dzieki za pomoc :(

Gość ona3724893274923874
mialo byc :) a nie :( :P

Mysle ze byłyby lepsze dla ciebie troszke ciemniejsze wlosy bo masz jasna karnacje, zeby sie wszystko nie zlewalo ze soba :)

Gość sibi
nic nie szkodzi,ja tylko dzięki naturalnym kosmetykom mam ładną twarz,skóra pozostaje czysta,i nie zamienię nigdy ich na drogeryjne,zna się napewno pani na składach ,więc wie pani ile w tym chemii,konserwantów więcej niż potrzeba,barwników,i oleji zapychaczy które niekiedy pogarszają stan cery poprzez zatkanie porów i właściwości alergizujące.aha,a może poda Pani jakieś suplementy które działają na skórę i włosy,które najlepsze jeśli chodzi o skład jak i działanie.pozdrawiam

Gość ona3724893274923874
a co polecasz na takie żółte since pod oczami? mam takie chyba w genach :|

Nie wszystkie kosmetyki maja duzo konserwantów itp w składzie. Np kosmetyki firm takich np jak Vischy czy seria AA maja tego bardzo mało.Bardzo dobre sa kosmetyki tlenowe (jestem konsultantka firmy Faberlic ktora produkuje takie kosmetyki). Dla skory i włosów dobre beda kosmetyki ktore maja w składzie minerały i proteiny, wyciagi z roznych kwiatow i roslin, z olejkiem migdałowym, z jedwabiem (trzeba uwaznie czytac skład kremow itp.). Jak jest napisane aromat np. pokrzywowy to to jest konserwant, a jesli wyciag z pokrzywy to naturalne. Najwiecej kosmetyków "zdrowszych" jest w aptekach, lub na zamowienie w aptekach.Pozdrawiam

Na since musisz stosowac korektor i robic okłady z ogórka swiezego, mozesz tez zrobic sobie naturalna maseczke z winogrona. Przecierasz przez sitko 10 winogron, bez skorek i pestek. Papke nakladasz na twarz(tylko nie prosto w oko - musisz uwazac) i po 20 minutach zmywasz. Rozjasni te since

Gość aniuska17
a jak dbac o wlosy zeby byly lsniace i piekne???

Stosowac nawilzajace szampony i odzywke, mozna tez smarowac je jedwabiem na suche włosy. Nie nalezy ich farbowac, prostowac prostownica za czesto i nie suszyc mocnym strumieniem powietrza z suszarki.

Gość sibi
czy capivit działa ?

Gość sibi
czy capivit działa ?

Gość MOnika Em.
A co sądzisz o używaniu oleju mineralnego w kosmetykach? Jak wielka jest jego komedogenność?

Gość lora28
W takim razie ja tez z pytankiem o kolory cieni do powiek itd.Włosy jasny blond,oczy szaro zielone,cera dość jasna....:)

Gość MOnika Em.
sibi, ja słyszałam różne opinie i chętnie poznam zdanie specjalisty.

Gość sibi
wiem też czekam na odpowiedz

Gość nina tarnina
hmmmm...a ja mam problem z moimi ustami. otorz naturalnie mam bardzo ukrwione i czerwone. chcialabym zebys doradzila mi jakas pomadke albo blyszczyk tak aby je troche rozjasnily. najczesciej jest tak ze polecane przez kolezanki pomadki na moich ustach wyglądaja inaczej

Gość freequa
ja mam ciemne oczy (praktycznie czarne), ciemna karnacje i wlosy rowniez ciemne...najlepiej czuje sie w odcieniach szarych jesli chodzi o makijaz...ale chcialabym cos zmienic...mam niestety dosc male oczy...czyli male powieki i nie wiem jak malowac zeby je np.powiekszyc albo zeby miec jakies pole do popisu...bo nie wychodzi u mnie zadne cieniowanie ;/ a chcialbym zaczac uzywac jakichs odcieni zlota brazu, czy zielieni (jesli oczywiscie pasuje do mnie:P). Jak wykonac dobry makijaz do mnie z dobrymi kolorami? Jakie cienie, z jakiej firmy najbardziej polecasz??

Sibi - co do capivitu słyszalam rozne opinie, ja sama nie stosowałam nigdy go, napewno od razu nie zobaczysz efektow, ale po jakims czasie napewno włosy beda zdrowsze Monika - Olej mineralny jest surowcem naturalnym, ale, w przeciwieństwie do wszystkich innych substancji naturalnych nie działa korzystnie na skórę. Oddychanie skóry jest zablokowane, chłodzenie powierzchni skóry przez wydzielanie potu jest uniemożliwione. Skóra jest rozgrzana i wydziela coraz więcej potu. Stosowanie kremu z parafiną przez dłuższy czas powoduje przesuszenie i szybsze starzenie się skóry. Warstwa parafinowa skutecznie zapycha pory, sebum nie może się wydostać i tworzą się zaskórniki i pryszcze. Lora - bedzie ci dobrze w brazach bezach, nie za ciemnej zieleni. Do jasnych włosów i cery nie mozna stosowac ciemnych i bardzo wyrazistych cieni

nina tarnina - nie pasuja ci te czerwone usta??- teraz sa modne.zeby stłumic ich kolor przypudruj je pudrem matujacym, stosuj błyszczyki pomaranczowe i brazowe freequa - Dla ciebie beda pasowac fiolety, złoto, zielen ale ciemna - taka zgniła. Dobre cienie sa z Inglota i z Joko. Ostatnio takze słyszałam ze bardzo sa fajne cienie z Orliflame wiec jak masz jakas znajoma konsultantke to polecam - Jesli nie masz moge ci załatwic i wysłac :)

Gość sibi
dziękuję Madziutka może zakupię capiwit,chodzi mi o ten hydrokontrol która ma nawilżać od środka niby.za taką cenę mogę spróbować.chyba że polecisz coś lepszego,ch odzi mi bardziej o funkcję nawilżania skóry,a i myślałam o wodzie termalnej,czy ona jest czysta czy z dodatkami?i czy nie jest to woda twarda co wiadomo twarda wysusza

Gość freequa
sibi czyzbys ogladala dzis dzien dobry tvn?? :P bo mowili wlasnie o tym ze trzeba nawilzacz skore z zewnatrz ale tez i od srodka zeby utrzymac dobra kondycje skory oraz opalenizne ;) dzieki Madziutka za rady ;* tez mi sie walsnie wydaje ze cienie z inglota sa dobre bo stosowalam, tlyko troche drogie ;/ no ale taki cien przeciez na dlugo starcza :D