Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

Wizazystka - kosmtolog. Pomoge, doradze. ZAPRASZAM!!

Polecane posty

Gość niky
Ja bym prosila o porade dotyczaca wizazu i kosmetyki. Mam jasną cerę, włosy ciemny blond "mysi" (od poniedzialku z licznymi pasemkami koloru "naturalny blond") i oczy zielono-niebieskie (na teczowce nieliczne żółte plamki, ale widac je jak sie ktos przypatrzy). Cenię naturalność. Noszę zwykle czarne lub granatowe dzinsy troche obcisle i podkreslajace sylwetke i pastelowe sweterki (kremowe, pomaranczowe, białe oraz golfy pistacjowy, niebieski i w kolorze cieplego fioletu) na nogach często obcasy góra 5cm najczesciej czarne. Moje pytanie jest takie: czy wymienione wyzej kolory ubran pasuja do mojej urody i jaki makijaz oczu i ust powinnam robic?

Gość czerwona1234567789
Jak dbaC o cere z rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi? Bylam u dermatologa ale nic nie pomagalo. Wkurza mnie to, nie wychodze z domu jak sie nie umaluje - duzo podkladu, pudru i korektora. Czy sa jakies kremy, ktore rozjaśnia czerwone policzki???????!!!!!!! Może jakis zabieg zamykajacy naczynka?!

kasiencka23 - krem Nermadic - Mormativ - jest to krem normalizujaco - matujacy i nie uczula. Nie chce robic reklamy ale firma Faberlic tez ma duzo kremow do cery tlustej i nie uczulaja - patrz moja stopka

majkaaaaaa - krem ktory napisałam wyzej oraz seria under 20 bardzo dobra MASECZKI DO CERY TŁUSTEJ 1.ŁYZKE JOGURTU NATURALNEGO MIESZAMY Z LYZECZKA MIODU, LYZECZKA PLATKOW OWSIANYCH I ROZGNIECIONA BRZOSKWINIA. NAKŁADAMY PAPKE NA TWARZ I POZOSTAWIAMY NA 10MIN. 2.Łyzke platkow owsianych skrapiamy sokiem z pomaranczy. papke nakładamy na twarz na 10 min 3.Na roszerzone pory! - Ubijamy lekko - nie na sztywna piane bialko i umowamym w nim wacikiem smarujemy twarz. Zmywamy po 10- 15 min

a ja bym chciala... - musze poszukac fotki wiec to dopiero w niedziele - przepraszam jutro mam wesele niky - dla jasnej cery ubrania musza byc pastelowe, przy czarnych bedziesz sie wydawala jeszcze bledsza, przy twoich wlosach beda tez pasowac ubrania w kolorze brazu, takze do twoich oczu beda pasowac brazy, szarosc, granat, fiolet, pistacja. Co do ust to ci nic nie powiem bo ich nie widziałam - mozesz wyslac fotke na madzia_0111@o2.pl- ogolnie pomadka nie moze byc rozowa, bardziej kolory brazu lub pomaranczy

a ja bym chciała - musze poszukac fotki, ale to dopiero w niedziele wieczorem bo jutro mam wesele niky - dla jasnej cery musza byc ubrania pastelowe, poniewaz przy czarnych i szarych ubraniach bedziesz sie wydawac jeszcze bledsza. Do twoich wlosow i oczu beda pasowac zielone i brazowe ubrania. Makijaz oczu tez powienien byc brazowy, pistacjowy, fioletowy lub granatowy. Co do ust nie moge sie za duzo wypowiedziec bo ich nie widzialam - mozesz wyslac fotke na madzia_0111@o2.pl - wiem tylko jedno ze nie mozesz ich malowac na rozowo bardziej na brazowo i pomaranczowo

czerwona - po 1. nie nakładaj na siebie tone pudru i podkladu bo to nic nie poprawi twojego wygladu bedziesz wygladac jeszcze gorzej wg mnie.Jakbys miala maske a nie twarz, mozesz mi wyslac swoje zdjecie na meila to ocenie czy jest tak tragicznie. Polecam ci maseczke na rozszerzone naczynka - rozgniatamy kiwi i dodajemy lyzke twarozku. Nakładami na twarz i zmywamy po 20 minutach. Stosuj tylko lekki podklad matujacy - kryjacy ale dobrany do twojej karnacji np z firmy AA lub Soraya. Nie wierze ze jest tak tragicznie

Gość oczętaaa
Chciałabym miec ładne podkrecone rzęsy, co mam zrobić? Moje rzęsy są delikatnie podkręcone tylko na 20%:( żadne z dotychczasowych tuszy nie pomogły mi... co mam zrobić?

Gość pryszcze bleee...
mam nie zazbyt ciekawą twarz... tzn inni mają gorzej... mam trądzić na policzkach i czole. Czy to prawda, ze nie można ich wyciaskać? A jeśli chodzi o kosmetyczkę - oczyszczanie twarzy, że jest to ponoć niezdrowe dla cery, bo potem jeszcze więcej wychodzi syfów na twarzy? Używałam wszystkich żeli, peelingów, maseczek i nic, wiec nie dla mnie są markowe kosmetyki do twarzy, mzoe jakieś maście? używałam pasty cynkowej i nic, tak samo było z mydłem siarkowym, co mam zrobić?

oczętaaa - uzywaj zalotki, ona podkreca rzesy. tylko ostroznie :) - do tego tusz podkrecajacy o 200% sa takie np z maybelline czy astora

Gość oczętaaa
Ale podobno zalotka do rzęs łamie rzęsy.. a co do tych tuszy, jaką mam pewność, że mi pomogą?

pryszcze bleee... - nie powinno sie wyciskac ale ja jak sie wkurze mocno to wyciskam :) probowalas peelingow gruboziarnistych?? Jesli przez dluzszy czas utrzymuje sie tradzik to powinnas sie zglosic do dermatologa on przepisze ci antybiotyki, z tradzikiem nie ma tak lekko ale da sie go pozbyc

oczętaaa - zalotka nie łamie rzes. W drogeriach sa testery sprobuj sobie.Ja naprawde ci polecam z Astora

Gość pryszcze bleee...
właśnie byłam u dermatologa i przepisała mi antybiotyk, a kosmetyczka powiedziała, ze nie potrzebnie, bo po co niszczyć od wewnątrz skóry

Gość czerwona1234567789
staram sie tak malowac zebym nie miala maski. Najgorzej wygladam jak jestem bez makijazu. Na zdjeciach tego raczej nie zobaczysz bo nie mam takich. Uzywam podkladu matujacego Soraya. smieszne bo ja nielubie kiwi i nie moge nawet patrzec na ten owoc, ale moze sie zdecyduje. Dzieki

Gość oczętaaa
a jeśli chciałabym spobie przeyklejac sztuczne rzęsy? chodiz mi dokładnie o półmetek? takie z drogerii?

Gość onnnnaaaa
pytanie zadane juz wczesniej, na czym polega redukcja cellulitu w salonie i ile kosztuje, sa jakies widoczne efekty, co innego mozna zastosowac, zeby sie tego pozbyc :( oprocz cwiczen z gory zaznaczam

pryszcze blee - tradzik to jest choroba skory wiec trzeba ja leczyc dermatologicznie antybiotykami, sory ze to mowie ale ta twoja kosmetyczka chyba nie douczyła sie :) czerwona - z twojej wczesniejszej wypowiedzi zrozumialam ze stosujesz puder podklad i korektor na raz - prezestraszyłas mnie tym. I jak ci sluzy ten podklad? Zle kryje?

oczęta - tak sztuczne rzesy mozna kupic w drogeri, ale nie jest łatwo je przykleic :) Onnnnnaaaa- w salonach pieknosci spalanie celulitu, polega na tym ze sie wchodzi do takiej maszyny i ona goracym powietrzem spala - nie wiem jak to dokladnie wyglada poniewaz dopiero sie ucze

Gość jakakkakakakka
a moze poecisz jakis podklad sypki albo jakis na wykonczenie makijazu. mam zapisany od dermatologa krem rozex i vitella, na ten pierwszy konczy sie dzis recepta. czytalam w necie, ze jest na tradzik, a ja mam po prostu przebarwienia, a i zmiany tradzikowe. mam 24lata. kupic ten krem???

Gość Dorotka23
dlaczego gdy jest zimno mam czerwony nos? odrazu rzuca sie to w oczy i czesto słysze pytania: czemu masz taki czerwony nos? wygląda to bardzo brzydko i ujmuje urody. co robic zeby nos nie robił sie czerwony? a zdarza sie to czesto, nie tylko na dworze ale takze w domu gdy jest zimno.

Gość Justyna1818
od dawna mam podkrążone oczy, tzn tzw podkowy pod oczami i to bardzo odejmuje mi urody, na twarzy wyglądam duzo starzej i na zaniedbaną. na zdjeciach foto to wygląda jeszcze brzydziej bo podkowy widoczne są bardziej i odrazu rzucają sie w oczy. co robic?

Dorotka23 - tez jak mi sie jest zimno to mam czerwony nos :) Poprostu tak dziala zimno na skore, rece tez sie czasem robia czerwone. Nos musisz troche przypudrowac i nie powinno byc widac

Justyna1818 - pod oczami nasz szare podkrazone oczy?? Rob sobie okłady na oczy z zielonej herbaty ( zaparz a potem nasacz wacik w niej) lub ze swiezego ogorka. Jesli ci to bardzo przeszkadza stosuj korektor.

Gość mandymandy
mam zniszczoną skore na twarzy i widoczne zmarszczki pod oczami i koło nosa i ust, wiem ze to od opalania na solarium i podkładow i pudrow, kiedys opalałam sie na solarium czesto, a gdy sie nie opalałam to wtedy dawałam podkład i puder i tak było przez kilka lat, a teraz widze tego skutki. mam 23 lata a po twarzy wyglądam duzo starzej. niektore kobiety po 30-ce nie mają takiej zniszczonej skory na twarzy jak ja. i co mam zrobic zeby tą skore jakos zregenerowac? czy są jakiejs zabiegi na twarz, ktore mogą to złagodzic? i ile one kosztują? na mysli mam zabiegi u kosmetyczki.

Gość justyna1818
a czy w salonie urody kosmetyczki robią jakies maseczki lub zabiegi zeby zmiejszyc te "podkowy pod oczami"? jesli tak to jakie i na czym takie zabiegi polegają? i po jakim czasie widac rezultaty?

Witam, przepraszam ze mnie tak dlugo nie bylo ale wyjechałam na tydzien z domu i nie miałam dostepu do internetu. mandymandy - uzywaj kremow regenerujacych, sa zabiegi w gabinetach kosmetycznych - maseczki lub w salonach SPA ale nie wiem ile to kosztuje - mysle ze gdzies okolo 100 zl