Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak......

skąd bierzecie sok z kiszonej kapusty

Polecane posty

Gość nowa ja...
Witam, ąż mi was szkoda...bo co roku mam swoją kiszona kapustke i soku pod dostatkiem - szkodda ,ż enie mogę wam go przesłac...skoro macie taki problem z kupieniem go..

Gość Fausstia
Ja sok wyciskam z kapusty, ale zobacze czy w sklepie napewno jest (tak jak mowicie), bo pierwsze slysze ze cos takiego jest jak sok z kapusty kiszonej w butelkach :) Ja od dzisiaj zaczelam uzywac sok z tej kapusty do rak, poniewaz mam bardzo suche i z czerwonymi przebarwieniami. Polecila mi to nauczycielka od chemii kosmetycznej (w szkole). Do tej pory uzywalam masc z witaminą A ale zadnych skutkow, tylko natluszcza i nic wiecej. Podobno ten sok z kiszonej kapusty pomaga na dłonie, zanurzyc dlonie w tym soku, potrzymac minimum 5 minut, potem zmyc woda i posmarowac oliwą z oliwek. Najlepiej to zrobic na noc, zeby potem nie myc mydlem, bo wysusza. Pozdrawiam!

Gość Fausstia
Sok ten ma wlasciwosci wybielajace, dlatego jest bardzo dobry na skore z przebarwieniami. Mozna stosowac go na dlonie i suche, zrogowaciale pięty ( nie stosowac gdy sa stany ropne na pietach,bo powoduje pieczenie i na twarz!).

JA SOK DOSTAJE NA RYNKU. TAM GDZIE SPRZEDAJA OGORKI KISZONE I KAPUSTE. SPRZEDAWCY CHETNIE GO DAJA NIEODPŁATNIE,BO I TAK GO POZNIEJ WYLEWAJA. NAJLEPIEJ PRZYJSC ZE SWOIM SŁOIKIEM LUB BUTELKA.

Gość pijacy sok
Ja pije sok regularnie co jakis czas ale w duzych ilosciach. skutek wiadomy poczatkowo zwykla kupka potem luzniej az wkoncu prysznic z dupy pije do tego momentu az sram sokiem z kapusty. jednoczesnie pije wode mineralna nie wiem czy to ma jakies znaczenie. cos w tym jest bo pamietam jak pierwszy raz zrobilem sobie takie radykalne oczyszczanie to wyplukalo mi z jelita kamienie kalowe. ale uczucie po czyms takim niesamowite... jak po spowiedzi;)

Gość pijacy sok
smieszy mnie jak piszecie ze napiliscie sie pol szklanki soku i nie mieliscie biegunki potem ze szklanke i tez nie bylo biegunki... skoro nie ma sraczki to znaczy moim zdaniem ze albo za malo soku albo jelita sa tak zapchane odpadami ze ta szklaneczka nic nie da. ja kupuje sok na rynku od ludzi ktorzy sprzedaja kapuste z beczek. oni czesto maja nadmiar tego soku i nie maja co z nim zrobic. zeby osiagnac dobry efekt oczyszczenia trzeba wypic wieksza ilosc. ja waze 90kg czy wzoscie 186cm i wypijam od 1 do 1,5 litra soku na raz.

Bardzo lubię sok z kapusty kiszonej, i czytają te wasze posty, pomyślałam po co ciągle go wyciskać skoro mogę kupić gotowy w butelce, jednak kiedy poszłam do sklepu sięgnęłam tradycyjnie po kapustę, czytając etykiety zorientowałam się, że oprócz samego soku są tam jeszcze przeróżne E, co skutecznie mnie odstraszyło. Tak więc pozostaję przy wyciskaniu kapusty. Pozdrawiam

wypiłam na raz pół litra soku i biegunki nie miałam. Ale gazy okropne. Chciałam zrobić oczyszczanie, boję się pić więcej na raz bo mam wrzody. Czy to może nie ma znaczenia? Czy ktoś też miał takie okropne gazy o zapachu kapusty :) ?

ja wypilem szklanke przed godzina bo ucieszony ze znalazlem wreszcie do kupienia taki sok w almie od razu go chcialem sprobowac. jest to sok z kiszonej kapusty za 2.39 pol litra ale niestety z dodatkiem E202 czyli sorbinianem potasu, ponoc to najmniej szkodliwy konserwant ... i co wypilem i nic mi nie jest ? ani nie pierdlem, i wypilem ten kubek tego zaraz po zjedzeniu banana potem dziablem zielona herbate i teraz jem obiad makaron z czymstam ...jak sie ma syf na jelitach to cie pogoni bo to naturalny probiotyk jest miedzy innymi z lactobacillusem i to wzmaga reakcje obronne jelit, z***bista sprawa ale najlepszy by byl taki swiezy z kiszonki bez konserwantow i z jakas dobra sola bo szlag wie co oni tam dodaja do tego za sol drogowa jakas pewnie zas :P

Gość stefan666
orientujecie sie czy taki sok z kapusty kiszonej zawiera chociazby jakis minimalny % alkoholu etylowego ?

Gość gość
Zaraz po wypiciu soku z kiszonej kapusty -alkomat przez około 5 minut pokazuje około 0,5 promila,ale wystarczy dobrze wypłukać usta woda i jest po problemie. Doradzam Wam też sok z kiszonych (nie kwaszonych) ogórków,najlepsze takie domowej roboty,robione na zimę,po otwarciu takiego słoikia aż gazuje sok....po parunastu minutach może też zdarzyć się sraczka,ale sok świetnie gaśi pragnienie,a wszelkie robale żołądkowe uciekają z krzykiem ;)

Gość gość
kisze kapuste z działki i mam sok smaczny i zdrowy z marketu nie polecam, można się przekręcić od smrodu i wzdęć wszystko na pestycydach!

Gość wszystkie nicki juz są użyte
warto zapytać na najbliższym bazarku, czasem sprzedają tam własnej roboty kapustę KISZONĄ - skoro mają kapustę - muszą mieć też i kwas, który często uważany jest za produkt uboczny. PS. kupując w marketach upewnij się że to sok z KISZONEJ a nie KWASZONEJ kapusty (tym drugim możesz sobie tylko zaszkodzić) - pozdrawiam

Gość gość
ja kupuje w butelkach po ok 3 zl i pije codziennie od miesiaca

Gość gość
piję sok z kiszonej kapusty pół na pół z sokiem pomidorowym coś wspaniałego az trudno uwierzyć że to takie dobre .piję w celach zdrowotnych (rak)oczyszcza wątrobe działa przeciwnowotworowo,mam swoją kapustę i sok pomidorowy niech sie te sklepowe chowają no ale sensacje jelitowe sa okropne ,gazy niesamowite

Gość gość
ja kupuje kapuste i wyciskam sok :) stad kupuje www.slonecznepole.pl pyszna jest ;)

Gość gość
droga ta kapusta = tzn sok w butelkach z kiszonej kapusty

Gość złe_garczki
Skąd biorę sok z kiszonej kapusty....No pytanie w chuj trudne, trudniejsze niż udowodnienie istnienia Boga, czy życia na innych planetach....Po 40 latach namysłu mam..... Sok z kiszonej kapusty biorę...........Z kiszonej kapusty!!! Ja pierdolę jestem w chuj genialny!

Gość gość
ja kupuje w butelce szklanej

Gość FacioMacio
Miłe Panie, w marketach i sklepach jest w butelkach sok z kapusty KWASZONEJ, zakonserwowany nie grożnym kwasem sorbowym ( oczywiście jak wszystko w małych ilościach - szkodzi powyżej 25gr/ 1kg masy ciała) który zabija bakterie mlekowe które tworzą z kapusty surowej - kiszoną zdrową kapuchę bez konserwantów Kupcie u sprawdzonego sprzedawcy kapustę kiszoną poproście by odlał soku z beczki, lub wyciśnijcie go z kapusty wypijcie surowy lub same zakiście! jak?- znajdziecie w googlach Sok z kapusty kiszonej pomaga, z kwaszonej szkodzi na Waszą cerę i figurę i zdrówko.

Gość gośćbarbarka
Na allegro jest po1.5 zł za poł litra

Gość jowialna jowitka
ja mysle, zeby naprawde sie oczywscic i tak na poważnie sie dowitaminizowac to trzeba kupic sok z kiszonej kapusty ale z plantacji EKOLOGICZNYCH. gdzies mi sie w oczy rzucil Rabenhorst z kiszonej kapusty, ale w internecie, bo na polkach go jakos nie przyuwazylam. no i taka plantacja bio wiadomo ze zero pestycydow, chemii itd, wiec jak na powaznie myslimy o oczyszczeniu organizmu, to ja bym takie soki polecala.

Gość gość
ja kupuję kapustę i sok tu www.slonecznepole.com.pl :) mega pyszne

Gość Złe_garczki
UP A ja lubię w jelyty.

Gość gość
Nie ma co robić samemu bo dużo pracy.. poza tym jest problem z przechowywaniem w bloku.. a jak ktos ma dom z piwniczką to co innego.. na jesien kupić posztkowaną kapuste i bedzkę 50 litrowa i zakisisc .. będzie na pol zimy.. Ja kupuję sok na bazarze.. kupuję np. 4 kg kapusty we wiaderku i proszę o zalanie sokiem (sok za darmo) .. wychodzi prawie litr soku.. polecam.

Gość sonlar
co do sraczki po soku.. to biegunka jest silna. ale tylko na początku przez 2-3 dni.. potem już sytuacja sie stabilizuje i mozna codziennie wypic godzinę, dwie po śniadaniu bez konsekwencji jelitowych :)

Gość Asiek74
Ja pije juz okolo tygodnia, ze wzgledu na niemozliwosc zalatwienia sie ( jestem po operacji i napinanie brzucha jest teraz niemozliwe.:) ). I szczerze- nie mialam zadnej biegunki, byc moze, tak mam zawalone jelita.... Pije 2 razy dziennie, po szklance, w sumie pol litra. Kupuje w dm ( karton 0,5 l - 85 centow ). Musze dodac, ze sa niedoogarniecia pierdy.:( ... az czasami jest mi wstyd, dobrze, ze wiekszosc czasu spedzam w domu. Jezeli chodzi o wage, to spadlo mi okolo 1,6 kg.

Gość tromba
Mozna kupic w aldiku w malych kartonikach