Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowanaaaa

TURCJA czy EGIPT ?????? kto za mnie zdecyduje

Polecane posty

Gość Kama___19
Ja też mam ten problem co Ty...róznież za 2 tyg. wybieram sie na wczasy i nie wiem, czy ma to byc Egipt, czy Turcja. Może byc tez inne państwo ( myślałam o Maroku lub Wyspach Kanaryjskich). co myslicie o tym? Byl ktoś? Ważne,żeby była dobra zabawa i upał.

Pisała, że wolałaby dwa tygodnie... Najpierw sama czytaj ze zrozumieniem, a dopiero potem udzielaj pouczeń innym :P

Gość niezdecydowanaaaa
planujemy przeznaczyc max 4500/2os. na 2 tygodnie wylot najlpeiej z wroclawia, chociaz niekoniecznie... reszta w zasadzie bez znaczenia :) byle bylo co wspominac :D

O Maroko wydaje się fajne :D Nigdy nie byłam, ale z chęcią bym poleciała ;) Tunezja też jest ok

Gość niezdecydowanaaaa
tez myslalam o Maroku:)) ale niestety cenowo juz wychodzi gorzej:)) wyspy to samo... mamy podobne upodobania widze :D

Gość niezdecydowanaaaa
amant zachowaj swoje choroby dla siebie ;)

Pochodxcie po biurach podróży, popytajcie o jakieś specjalne oferty :) Najlepiej jednak by było popytac znajomych i sugerować się opiniami ludzi, którzy tam byli...

Gość niezdecydowanaaaa
dlatego wlasnie prosilam was o opinie :D

Gość niezdecydowanaaaa
cena wyjsciowa dobra :D ale...... Cena nie obejmuje obowiązkowych dopłat: opłata lotniskowa 240,00 zł opłata za wylot z lotniska lokalnego 45,00 zł wzrost cen paliwa 260,00 zł Wiza - 15 USD (obowiązkowo płatna przy odprawie paszportowej w Egipcie) :P

Jeszcze raz powtarzam żaden kraj w Afryce Płn podczas ramadanu. Poza tym Maroko to nie kraj do zabaw i za tą cenę nic tam nie znajdziesz. TO samo z Kanarami. Tunezja podczas ramadanu to KOSZMAR i pozamykana większość knajp i dyskotek, namolni , leniwi i chamscy Tunezyjczycy. Turcja mimo, że o kraj gdzie dominuje islam, jest krajem świeckim i nie odczujesz żadnej różnicy. Za 2.200 od osoby to czekaj na lasta bo we wrzesniu moze byc trudno o tą cenę, poczekaj na drugą połowe. Posprawdzaj oferty alfa star , ale z tego co wiem z wrzesniem juz w każdym terminie zostało kilka miejsc. Na pewno znajdziesz coś w GTI tylko nie wiem jak z lotniskiem lokalnym na wrzesien. Jet Touristic też ma dobre lasty, ale czekaj na ofertę tydzień przed wylotem. Wezyr jest drogi ale może akurat coś upolujesz. Bierz opcję all i w zupełności wystarczy hotel 3 gw w Turcji. Jak Alania to tylko centrum, żadne Mahmutlar, Konakli czy Side.

Gość niezdecydowanaaaa
kurcze nie moge sie polapac na srtonie alfastar ;p

Gość niezdecydowanaaaa
dzieki za wskazowki Paris :)

W Egipcie hotele 3-gwiazdkowe są marnej jakości, ale w Turcji już są ok, tak jak pisze Pariss. Poszukaj może czegos w Triadzie Na AlfaStar poszukaj w cennniku na lato 2008, po lewej stronie jest :P

W Triadzie zawsze masz st różnych opłat. WEZYR, GTI i Alfa podają ceny ostateczne i doliczasz do nich tylko wizę turecką 10 E lub 15 dolarów. Na stronie Alfy wejdz po prawej w zakładkę last minute i szukaj terminów i destynacji. Na czerwono wyskakuje Tobie jak masz kilka ostatnich miejsc.

Gość niezdecydowanaaaa
ale na tej alfastar jest pare fajnych opcji:))

Gość niezdecydowanaaaa
dzieki dziewczyny:)) jak bedziecie mialy jakies uwagi jeszcze to piszcie a ja tymczasem musze leciec... jeszcze raz dzieki :)

To napisz pozniej jakie hotele mają te dobre dla Ciebie ceny żebyś nie pojechała do jakiegoś 30 km za miastem. Na to też trzeba patrzeć . Lepiej sie przejść spacerem 20 min niz jezdzic busami i za każdym razem płacić.

Gość Kama___19
A jak jest z pogodą w Turcji we wrześniu?

Pogoda w Turcji we wrześniu jest super. Ciepło ok. 30 C. Morze ciepłe. Dopiero na przełomie i początku października temperatura spada do 26 C -25 C , ale mimo chmur i przelotnego deszczyku i tak jest ciepło i można jeszcze sie spokojnie opalać. A dla tych co nie przepadają za upałami to początek pazdziernika jest najlepszy. Jednak loty do Turcji kończą się koło 15.10 mimo, że w biurach często podają daty do 25.10 . Zależy to tez od pogody w Turcji i chętnych.

Gość Kama___19
Chciałam wyleciec 15.09 i martwię się tą pogodą, bo chciałabym sie opalić i nie ukrywam,ze uwielbiam upały:P Jakie jeszcze inne kraje możecie polecić?

15.09 spokojnie bedziesz miala upały nie do zniesienia :) Zawsze zostaje Tobie Egipt, ale tam lepiej w listopadzie bo teraz też jeszcze są wysokie ceny. Wyspy Kanaryjskie też cenowo dużo więcej niż Turcja, Maroko jak pisałam również. W Maroko jest taka dziwna pogoda bo niebo niby zachmurzone, ale się opalasz. Tam juz od Oceanu jest wiecej wiatru. Mozna jeszcze do Hiszpanii na COsta del Sol.

Gość Kama___19
Poważnie mysle nad Turcja,ale mam wolną rękę w tym temacie. Moge wybrać sobie kraj,ale niestety nie mam żadnego doświadczenia. Mysle jeszcze nad Hiszpanią-Gran Canaria był tam ktos? jak tam jest we wrześniu i czy można sie wybawić?

Na Kanarach nie byłam, ale tam musisz liczyć się z większą kasą, myślę, że wiesz o tym. Na GC jest pięknie bo widziałam już nieco zdjęć.