Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 13245ythgf

STAN PODGORĄCZKOWY OD 8 MIESIĘCY

Polecane posty

Gość 13245ythgf
skwara dzięki :) powiem Jej o tych gronkowcach... może za mało szczegółowe badania krwi mi zaleca.... nie wiem :( A teraz idę się położyć... od siedzenia temperatura nie spadnie :(

Gość 13245ythgf
Mam ale od 2 lat spokój. We wrześniu mam się zgłosić na kolejne testy. Wysiłek=gorączka.

Gość a właśnie miałam polecić
idź odpoczywać,pozdrawiam,pa:)

Gość 13245ythgf
Ale ja tu wrócę w poniedziałek... pochwalę się moim OB :classic_cool: :P Do widzenia laski ❤️

autorko, zrób mega szczegółowe testy w tym przede wszstkim pokarmowe, może sie okazać, ze jesteś uczulona na jakieś codzienne żarcie, np. biało mleka i stąd te objawy i wyniki podwyższone to jeden z kroków, bo to może być dosłownie wszystko

Gość 13245ythgf
A i zapomniałam chyba o najważniejszym... czuję czasem taki ucisk pod prawym żebrem. Dziś to mnie nawet boli. USG jamy brzusznej miałam i bz, chyba, ze to jelita....

Gość 13245ythgf
Umrę i dopiero na sekcji zwłok dowiemy się od czego :(:(:(:P

pod prawym jest wątroba, woreczk żółciowy i niżej wyrostek, jeśli usg w porządku a mocno boli, to może dodać kolonoskopie do listy badań? koleżanko ty byś musiała sie zbadać dosłownie od góry do dołu tak jak ja;)

Gość moja normalna
temperatura to 37,5. Nic w tym dziwnego. Jak jestem chora - nawet bardzo - to też nie rośnie.

Gość 13245ythgf
kolonoskopia :x jeśli to ma związek z chorobą to prędzej czy później będę musiałam to mieć :( I niech mi żaden lekarz nie wmawia, że 37.5 to normalne. Ja nie chcę z tym żyć. Lece

no lepiej jak najprędzej:) trzymaj sie i wpadnij za jakiś czas napisać co udało ci sie zdziałać

Re :) To ja tyle, że na swoim nicku :)) Jupi! Brzuch nie boli :)) Czyli to być może była wątroba czy coś i po lekach przestało boleć :)))

A dziś odebrałam wyniki badań krwi... OB 34. CRP 10.85.

Gość seeeeeeeeeeeeeeeeeeeek
34 to chyba sporo jak na OB to drugie to nie wiem co jest i ile powinno wynosic

jak byscie wyjechali do anglii i tu zachorowali to dopiero byscie docenili polskich lekarzy... tutaj dziewczyna ma klopoty z nerkami bola ja jak cholera ,a lekarz paracetamol przypisal...;/ teraz mama jej wysyla antybiotyki z PL bo lekarz mowi ze to przejdzie i zeby brala tabletki przeciwbolowe... na angine paracetamol, a jak nie pomaga to jedyny antybiotyk[chyba ze masz uczulenie ] to penicylina... i taki zestaw daja na wszystkie choroby... szkoda gadac..

Gość ibi
Hej! Ja mam ten problem od 2 miesięcy. Zaczęło sie jak wyjechalam nad morze i traktowalam to jako przeziebienie. Tylko ze katar minal a stan podgoraczkowy zostal do tej pory. Nic mnie poza tym nie boli. Lekasz stwierdzil ze to moze mmigdalki, fak czesto mnie bolalo gardlo i okazało się ze były powiekszone. DOst jakąś doustna szczepionkę. Biorę ja ale stan podgoraczkowy ciągle jest. Pozostale badanie to krew ok, OB= 8, ASPAT ALAT ok, tarczyca ok. W pon robie mocz i USG jamy brzusznej. Na wlasna reke bo oczywiscie skierowania nie dost. jak to twierdzi moja Pani Doktor zle sie czuje bo taka pogoda;) szkoda gadać. Jedyne co zauważyłam to to ze jak sie wyspie to nie ma stanu podgorackzowego, potem przy wysilku w trakcie dnia sie pojawia i jak sie klade spac znowu spada... Co to jest? Dodam ze waha sie od 36,9- 37,8( to juz wtedy czuje sie fatanie.) głownie to 37,3-37,4. Pozdrawiam!

Gość chcecoszmienic
a czy Wy wszysyc, którzy ,acie stan podgorączkowy? ja też mam :((( od miesiąca... robiliście test na HIV?? objawem zakażenia HIV jest wys. temperatura lub stan podgorączkowy

Dobrze, to ja zapytam z innej beczki. Czy w domu jest pies? Który nie czuł się najlepiej w ostatnich dniach, albo nie byłszczepiony? Dlaczego pytam? Dlatego, że moja przyjaciółka z pracy - miała dokładnie to o czym piszesz. 1. podwyższona temperatura (37,5 nieraz więcej) 2. nie miała wcześniej stanów podgorączkowych 3. badania w normie (nawet OB) 4. chodziła od lekarza do lekarza, bo każdy rozkładał ręce 5. Poszukiwanie choroby trwało - blisko 12 miesięcy 6. Leczenie trwało - 3 tygodnie! (wrrr) Dziewczyna o której piszę ciągle była słaba, nie miała ochoty wychodzić z łóżka, ciągle ta gorączka ją męczyła i nikt jej nie mógł pomóc. Dopiero skierowana do wojewódziego lekarza - poznała prawidłową przyczynę jest stanu. Lekarz trafił w 10. Toksoplazmoza. Wcale nie musiała się tyle męczyć, ale żaden lekarz jej nie słuchał. Rejonowe przychodnie....:( brr. Co o tym sądzisz droga Autorko? Miałaś kontakt ze zwierzętami ? głównie psami ?

Gość buśka
Też od kilku miesięcy mam stany podgorączkowe. Rano jest oki,ale wieczorem temperatura wzrasata do 37,2. ma ktoś z was tak?