Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hihka

Czy to poczatek porodu?

Polecane posty

Gość hihka

Od dwóch dni odczuwam takie ściskanie, parcie na pęcherz bardzo silne, czasem wręcz bolesne, ale najdziwniejsze są takie jakby skurcze, ale sa one króciutkie, jakby mocne kopniaki od mojego maleństwa... Czy to mogą być oznaki porodu? Dodam że termin mam na 16 wrzesnia... :) Ktoś może mi wyjaśni jak to wygąda? To moje pierwsze dziecko...

też mnie moja żaba tak kopała aż sie siku chciało. jak przyjda skurcze to wiesz mi, że poczujesz i zorientujesz się zę sie zaczyna. u mnie odpłynęły wody więc wiedziałam że to już, a wczęsniej odszedł czop.

Gość hihka
Ok... A jakie to uczucie jak ten czop odchodzi? No bo wody to chyba normalnie, mokro, potok... Ale czop?

Gość dfghjkl
wody to wcale nie musi byc potop,moze byc delikatne saczenie :) ale zalapiesz ze to nie mocz na 100% czop to taki glut na majtkach :P czasem po kawalku wychodzi a czasem caly od razu :) moze byc z delikatnymi paseczkami krwi . Co do skurczy to napewno rozpoznasz :) wiec sie nie martw :)

u mnie czop odchodził 3 dni mniej więcej - taka galaretka w dosyć dużej ilości. Po koljenych 3 dniach odeszły wody i siup do szpitala :)

Gość kobitka_z_warki
Witam. Mi zaczęły sączyć się wody płodowe w domu. Pojechaismy do szpitala po badaniu zero skuczy i rozwarcia. Położyli mnie na patologię. Za jakis 3 godzinki czułam delikatne mrowienia w brzuchu ale regularne co 4 minuty. Poszłam do pielęgniarek a one że jak mam skurcze co 4 minuty to powinnam po ścianach chodzić z bólu. Ale dla świętego spokoju wezwały lekarza a ten szybko na porodówkę bo poród. Poród był prawie bezbolesny po 2 godzinkach urodziłam zdrowego synka. Więc oznaką porodu nie sa mocne bóle. Radziłabym Ci zadzwonić do lekarza i owiedziec o objawach albo podjechac do szpitala. Ja miałam termin na 2 września a synka urodziłam 16.08 P.S. Sposob od położnej na sprawdzenie czy sączą się wody. włożyc sobie wkłądkę i poleżeć z 15-20 minut jeśli wkłądka jest mokra to wtedy sączą się wody

Gość dfghjkl
hehehe ten sposob od poloznej zajebisty :P przeciez jak sie saczy to zadnej wkladki nie potrzeba zeby poznac w koncu jest w majtach mokro :P

Hej Kerbi:D Mi czop odchodzil ok 2 tyg:) Uwierz, ze jak zaczna sie u Ciebie skurcze to bedziesz wiedziala, ze to porod:) Nie da sie ich przeoczyc! Tez w to nie wierzylam przed porodem, ale w momencie kiiedy sie pojawily wiedzialam juz ze nie ma odwrotu:)

Gość marteczka 79
takie skurcze to sa skurcze przepowiadajace czyli ze w ciagu paru dni zacznie sie porod(ja tak mialam) a czop mi odchodzil powoli i to ok 2 tyg przed porodem:)taka rozowa galaretka fuj fuj

ja skórcz eprzepowidajace miałam takie że bolał mni ebrzucho przez cały dzien ( to było w 36 tygodniu) i no spa nie pomagała, a kurczy jko takich nie czułam... i czopa też nie widziałam. ;) a o ty, sposobie na wkładkę też słyszłąm... najlepiej zadzwon do lekarza albo przejedz się na KTG.. dla spokoju... aaa i ruchy czujesz ??