Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naiwna bylas

Polacy w UK - nie chcemy was z powrotem!

Polecane posty

Gość bimini
nie rozumiem o co chodzi. takich ludzi "znam" - tym trudnili się w Polsce. Wiekszość z mojego osiedla, która wyjechała, to byli bezrobotni, paru chłopaków z fabryki, laska ze stacji paliw, laska sprzedająca w sklepie i jedna kelnerka. Nie mówię to o czymś nierealnym. Nie znam prawnika czy super ekonomisty który by wyjechał.

Gość bimini
tak się składa że znam niestety kilku- nmieszkają na moim osiedlu.

Gość edrtfwsterryhtik
Polacy takim sa narodem ,plujacym sam na siebie ;))Brawo jestem z was dumna,

Gość ohohohohow
to jest niestety obraz naszego calego spoleczenstwa, sa buraki ale nikt z nas sie bron boze do nich nie zalicza, i sa normalni ludzie, widac procentowo dla tych drugich nie wyglada to korzystnie pod wzgledem liczebnosci, zmieni sie to moze za pare pokolen, jak lumpy dostana zakaz masowej reprodukcji

Gość wlasnie takim
widac to szczegolnie w Anglii , gdzie polak polaka by zabil za to ze zdobyl lepszą pracę bo zna jezyk. a jak ty taka nieposiadajaca cech polskich to mam rozumiec, emigrantka?

Gość wlasnie takim
Lumpy dostaną zakaz reprodukcji :D :D :D a kiedy, byłoby super:D

Gość ohohohohow
jak ja zostane prezydentem :D chyba dopiero wtedy...glosujcie :)

hehe bimini :)......widze ze nie rozumiesz ...to moze jeszcze raz :) motloch,marne prace fizyczne....przeciez zadna praca nie hanbi Czy sprzedawca ,fryzjer, murarz ci wszyscy fizyczni maja sie wstydzic tego co robią ? oni pojechali bo ich praca byla niedoceniana przez ludzi myslacych podobnie ....wyobraz sobie ze lekarze tez wyjezdzają i informatycy hmmm to tez pewnie motloch

Gość bimini
to ty mnie nie rozumiesz. nigdzie nie napisałam ze ktos ma się wstydzić. ma sie wstydzić nie pracy, ale swojego zachowania. i zamiast kozaczyć spojrz najpierw na statystyki, zeby zobaczyć, jakich zadowów przedstawiciele wyjechali [to do tych 95%]

Gość OOOOOoooooooo
Ale tu emigrantów :O A kto został w Polsce?

o i do tego kobieta :)...o nie nie napisalas ze maja sie wstydzić ty wyrazilas sie pogardliwie o osobach pracujacych fizycznie 16:41 bimini no motłoch, bo wyjechały osoby które tu nie robiły nic albo jakies pzrekręty albo marne prace fizyczne, ew sprzedawcy i kelnerki :/

Gość bimini
nie doszukuj się znaczeń. nawet jak sie wyraziłam w ten sposób- to czy oni muszą się wstyzić? nie. ktos może uznać że moja praca przynosi wstyd- ale mi wstyd nie będzie, bo to nieprawda :) ja nie jestem emigr!!! :D

pomijajac margines ktory skorzystal na otwarciu granic (i tu powinnismy sie cieszyc ze jest go mniej w kraju) w/w kelnerki czy sprzedawcy za granica wykonuja te same prace tyle ze ich zarobki sa 3 razy wieksze wiec wypada sie tylko cieszyć ze maja prace czyz nie ?

Gość posluchajcie mlodzi i gniewni
Moja corka i ziec sa tam od 4lat. Corka urodzila dwojke dzieci,nie mosiala wracac do PL na porod.Pracuje tylko ziec(informatyk) i swietnie im sie powodzi.Ja latam do nich z czestotliwoscia co do 2-3 miesiecy,glownie za ich pieniadze. I bron Bog zeby chcieli wracac do tego zas......kraju,gdzie rzuca sie klody pod nogi glownie wam mlodym.

Gość
bimini napisalas ze nie znasz prawnika czy ekonomisty ktory by wyjechal za granice. ja znam prawnika, kilku informatykow (moj wspollokator pracuje dla ogromniej amerykanskiej firmy w ktorej pracuje na dobrym stanowisku, zarabia 40 tys euro rocznie i non-stop ma jakies kursy szkoleniowe plus wyjazdy sluzbowe, przez co jego "wartosc" stale wzrasta - czegos takiego nie mial w Polsce), znam tez kilku naukowcow ze stopniem doktora, oraz kilku naukowcow starajacych sie o stopien doktora, znam mase ekonomistow pracujach w biurach i pewnie wielu innych z wyksztalceniem wyzszym pracujacych na porzadnym stanowisku o ktorych zapomnialam. guzik wiesz, a swoje argumenty opierasz na jednej kolezance ktora wrocila z anglii i zapomniala nazw dzielnic swojego miasta..

nie tylko mlodym ....gdy czlowiek z 50 na karku straci parce w polsce oznacza to dla niego praktycznie koniec w krajach zachodnich np jest zatrudniany ze wzgledu na doswiadczenie ...i to wlasnie nas tak rozni od krajow unii