Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agivp

żona,a matka

Polecane posty

Gość budynn
NIestety malzonek, patrz tragiczna historia shivo:(

Gość a dlaczego niestety
małżonek? wlasnie tak być powinno!

Gość z Shivo chodziło
o eutanazję.

Gość budynn
tak Terry Shivo lub schiavo, nie pamietam

Gość no ty masz rację
dziewczyno bo to ty jestes jego najbliższa rodzina!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość budynn
O jaka eutanazje?:O Ta kobieta nic nie mowila, wiec nie mogla prosic o smierc! Jej rodzice chcieli sie nia opiekowac, ale maz chyba zyskiwal jakas kase w przypadku jej smierci i skazali ja na smierc poprzez odwodnienie i zaglodzenie. NIe pamietacie?:(

oczywiscie i bezwzglednie zgodnie z naturą Ty i tylko ty :) ... masz racje ;)......ale nie mow o tym mezowi, mozesz zburzyc jego swiat wiec niech zyje w nieswiadomosci :)

Gość no i dlatego to rodzice
maja pierwszenstwo w decydowaniu według ciebie a nie małżonek? :o

Gość pokaż mu ten topik
:classic_cool:

Gość *** * ** ** ** *** *** *** ***
po pierwsze w historii shivo facet nie dostał żadnej kasy bo całość ubezpieczenia tej pani poszła na jej utrzymanie, po drugie on miał świadków na jej twierdzenie że nie chciałby być tak utrzymywana przy życiu, po trzecie ona była w stanie trwale wegetatywnym - działjący tylko pień mózgu, po czwarte facet nie miał już żony bo nie zostało nic z jej osobowości a tylko pusta muszla, chciał ją pochować i pożegnać by móc żyć dalej. decyzje ostateczne ponosi małżonek bo to na nim spoczywają obowiązki finansowe i opiekuńcze względem partnera. prawnie matka czy ojciec nie mają żadnych obowiązków, a więc i praw. czy logiczniej by było żeby rodzice decydowali co ma być moim partnerem za moje pieniądze, tak?

jak widac przypadek szivo czy cos tam pokazuje wyraznie ze rodzice nie maja nic do gadania .....maz wyrazil zgode i basta i nie wazne jakimi pobudkami sie kierowal :P

a i tam jest jeden watek jeszcze...że on zanim podjął decyzje to został ustanowiony opiekunem prawnym żony. bo tu rodzice mogą próbować sądownie odebrać tą opiekę na swoją rzecz. podobnie jak się odbiera prawa rodzicielskie.

w zyciu jest inaczej, owszem szpitalne procedury, ale matka nie bedzie czekac jak słup soli co postanowi zona jej syna na przykład. A ponad to nawet jesli decyzje ma przekazac lekarzom zona to chyba zawiadamia matke tego kogos i wspolnie z rodzina podejmuja decyzje? I nie wyobrazam sobe zeby np. o stanie zdrowia mojego zonatego brata decydowala tylko bratowa, w zyciu bym na to nie pozwolila!

Gość lamia a kto
według ciebie ma wieksze prawo (jesli tak to mozna nazwać) do twojego brata, ty, twoi rodzice czy jego żona?:O:O:O

Gość ty to sobie mozesz
tylko pogrozić palcem a nie pozwalać czy nie.

mogą :) ...ale musza wykazać zaniedbania w opiece ...praw rodzicielskich tez nie odbiera sie z byle powodu lamia :) pewnie ze rodzice tez mogą decydowac ....tylko ze pierwszenstwo ma wspolmalzonek :)

Gość no oczywiscie że można
podjąć decyzję razem z rodziną ale glos decydujący i tak ma mąż/żona.

A co ona moze? Powie, ze sie nie zgadza na operacje, ktora np. bedzie potrzebna to bedzie wolała byc zlinczowana przez rodzine czy sie zgodzic na operacje?

lamia--> tak twoja bratowa może tak zrobić. i to będzie jej święte prawo. może ci się to nie podobać. to ze w życiu jest inaczej to dlatego, ze ludzie rzadko są takimi sukami bez empatii dla uczuć rodziny.

Gość co może
ano moze wiecej w tej materii niż dalsza rodzinka.

Gość no ejjj ludzie
oczywiście,że żona. to jest najbliższa rodzina. czyżby maż autorki ubóstwiał mamusie;P

jak operacja serio będzie potrzebna to albo lekarze ja robią i wpisują w papiery ze była ratująca życie, albo przekonują, albo wnioskują do sądu o zgodę.

A mi kabel USB ja wiem, ze współmałzonek, bo taka jest hierarchia spoleczna, ale o tym wlasnie napisałam, ze współmałzonek, no ja pisałam o zonie przed podjeciem decyzji chyba konsultuje sie z rodziną i jakby tylko przekazuje wspólna decyzje co dalej. A jesli tego nie robi, to albo musi podjac bardzo nagla decyzje, albo czycha zwyczajnie na zycie meza.

Gość lamia poczekaj az
ty bedziesz mieć męża i jego mamuska bedzie probowala decydowac o wszystkim, zobaczymy jak wtedy bedziesz pyskowala.:classic_cool: