Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna zamyślona

Powiedzenia, cytaty, sentencje, które są Ci bliskie i dlaczego...?

Polecane posty

Gość Taka jedna zamyślona

Podaję moje: Paulo Coelho — Czarownica z Portobello Udaję radość, której we mnie nie ma, ukrywam smutek, żeby nie martwić tych, którzy mnie kochają i troszczą się o mnie. Niedawno myślałam o samobójstwie. Nocą, przed zaśnięciem, odbywam ze sobą długie rozmowy, staram się odegnać złe myśli, bo byłaby to niewdzięczność wobec wszystkich, ucieczka, jeszcze jedna tragedia na tym i tak już pełnym nieszczęść świecie. Po prostu mi się podoba- o tak o -------------------------------------------------------- ------------------ Paulo Coelho — Czarownica z Portobello Człowiek kocha albo nie kocha, i żadna siła na świecie nie ma na to wpływu. Możemy udawać, że nie kochamy. Możemy przywyknąć do drugiej osoby. Możemy przeżyć całe życie w przyjaźni i wzajemnym zrozumieniu, założyć rodzinę, kochać się każdej nocy i każdej nocy mieć orgazm, a mimo to czuć wokół żałosną pustkę, wiedzieć, że czegoś ważnego brakuje. Przypomina mi sytuację, w której jestem :/ -------------------------------------------------------- ------------------ Gabriel García Márquez Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. Dlatego, bo nie zawsze tak jest, a powinno byc -------------------------------------------------------- ------------------ Jonathan Carroll — Poza ciszą Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. Bo mi przypomina coś typu: " dlaczego mnie kochasz? - a dlaczego miałbym Cię nie kochać?" -------------------------------------------------------- ----------------- Stanisław Jerzy Lec Mężczyźni wolą kobiety ładne niż mądre, ponieważ łatwiej im przychodzi patrzenie niż myślenie. Bo śmieszne Hehe...

Gość moze i nie bliskie
cytaty ale smieszne a niektore dobre ale nie smieszne;) 1.Jak myślicie:czy kobiety to była boska pomyłka?Czy też zrobił to nam specjalnie?! 2.Co jest po śmierci?...To samo, co przed narodzeniem. 3.Zabił je miłością, ich wzajemną miłością. To samo dzieje się każdego dnia, na całym świecie 4.Złodziej! I pijak, bo każdy pijak to złodziej! 5.Chce mi pan powiedziec ze ci męzczyzni ktorzy wsadzali mi ręke w gumowych rękawicach w moj odbyt byli homoseksualistami?! -borat 6.Oto jest tajemnica, której nie dzielę z nikim korzeń korzenia zalążek pierwszy zalążka niebo nieba nad drzewem, co zwie się życiem; i rośnie wyżej niż dusza zapragnie i umysł zdoła zataić cud co gwiazdy prowadzi po udzielnych orbitach noszę twe serce z sobą noszę je w moim sercu

Gość indii
kiedysie modlisz nie mysl o pracy --kiedypracujesz zawsze sie modl

Gość Traaalalalalalala
Chyba mało miłośników poezji jest teraz na forum :P