Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiciunia*

meil do wykladowcy

Polecane posty

Gość Kiciunia*

jak powinien wygladac meil do wykladowcy z pytaniem kiedy bedzie mial dyzur? jaka powinien miec forme? nie wiem czy zaczac od dzien dobry czy od czego?

Gość jestes pewna ze chodzi Ci
o dyzur?? no chyba, ze to lekarz ;)

boze jak ty sie na studia dostalas jak nawet maila nie umiesz napisac :O kafeteria zaczyna mnie przerażac :O

no cos Ty, maila nigdy nie zaczyna sie od dzien dobry, w mailu najpierw pisze sie do widzenia :O

Gość Kiciunia dostała się
na tipsologię stosowaną, to wszystko wyjaśnia.

Gość Kiciunia*
o jezu no normalnie sie pytam jakos nie pisalam nigdy meila do wykladowcy tak chodzi mi o dyzur bo musze isc po wpis a nie ma nigdzie napisane kiedy ma dyzury we wrzesniu

Gość wiecie co to niezupelnie tak
ja akurat tez formalnych e-maili pisac nie lubie... Listy tak, inne pisma itp - na papierze!! Maile to troche inna sprawa. To jak z tym dyzurem? :D

ale jak to dyzur? Moze o konsultacje chodzi? Chociaz we wrzesniu raczej nie ma. moze poprostu zapytaj kiedy mozesz przyjsc po wpis.

Gość Kiciunia*
no u nas jest tak ze wykladowcy maja dyzury jak ktos ma do nich jakas sprawe to mozna wtedy isc tylko ze inaczej jest w ciagu roku a inaczej we wrzesniu i akurat nie ma nigdzie napisane kiedy on bedzie

A może zapytaj w jakimś dziekanacie czy sekretariacie?? Czasem nawet na portierni wiedzą :)

u mnie sa dyzury i konsultacje, tylko nie wiem czym to sie rozni:P

Ok, jak tak jest to juz nie wnikam... dziwnie to zabrzmialo po prostu ;) Napisz po prostu Dzien Dobry! Jestem studentka .... roku. Chcialabym uzyskac wpis z przedmiotu.... W zwiazku z tym prosilabym o udzielenie informacji kiedy ma Pan dyzur w Instytucie. imie i nazwisko tylko uzywaj polskich znakow :P cos w ten desen...

Gość tak szczerze
ja zawsze zaczynam od "witam" jest bardziej standartowe niz dzien dobry...i potem napisz kim jestes i czego chcesz.zakoncze.z groy dziekuje za odpowiedz.i podpis

Gość Kiciunia*
o dzieki :) cos tak jakos napisze

Ja tez zwykle zaczynam od "witam" i jesli bym dosc dobrze znala tego wykladowce i jesli by sie spodziewal mojego @ i jesli by nie byl w podeszlym wieku to moze bym tak napisala... Ale standardowo to raczej jednak Dzien Dobry... I wlasnie dlatego nie lubie pisac maili do wykladowcow :P

u nas nie ma dyzurow na wakacje :D Ma sie urlop - wiadomo kiedy. A tak to teoretycznie kazdy powinien byc :P Chyba, ze sa badania terenowe... Ale nie ma czegos takiego jak "dyzur" dlatego mnie ten termin tak zdziwil - to jak w szpitalu ;)

Gość dyzur ma sie na uczelni
Do starszych to lepiej pisać tak jak normalny list. Ale czytałam kiedyś maila od studenta zaczynajacego sie od słów "pani doktor, no jasny gwint, ja bardzo przepraszam..." ;):D

Gość Kiciunia*
heheheh dobre dobre a ten wykladowca jest mlody ok 30 lat ma

Gość gość
Nigdy nie zaczynajcie od Witam albo dzień dobry, oficjalny mail zaczynamy od Szanowny Panie Pofesorze, doktorze itp. To nie wygłupy czy "płaszczki" tylko kultura, która na pewno pomoże w załatwieniu sprawy... piszę to z doświadczenia :)

Gość roman niebar barzyńca
Zacznij od": Cze, co ma na sobie?>

Gość gość
Ja bym zaczął np. tak: "Jaśnie Wielmożny Panie Profesorze, Dumo Uniwersytetu, Oślepiająca Świetlistości Której Blask Rozjaśnia Mroki Ludzkiej Niewiedzy, Męzu Uczony i Przewybitny, Awangardo Światowego Intelektu..." itd. Jeżeli nie wiesz, jak zakończyć, to też mogę podpowiedzieć.

Gość gość
Najlepiej oficjalnie: Szanowna Pani doktor czy jaki tam ktoś ma tytuł, a na końcu nie pozdrawiam, tylko z poważaniem.

Gość klamka kościelna
zakończyć to on powinien chyba....

Gość gość
"Jaśnie Wielmożny Panie Profesorze, Dumo Uniwersytetu, Oślepiająca Świetlistości Której Blask Rozjaśnia Mroki Ludzkiej Niewiedzy, Męzu Uczony i Przewybitny, Awangardo Światowego Intelektu...":D:D:D:D:D