Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobiiiita

mój mąż przyniósł dzisiaj wypłaty 600 zł ja

Polecane posty

Gość kobiiiita
miał rewnte przez rok ale mu zabrali teraz za nic nie dają

Gość tak szczerze
mam taka znajoma ktora chodzi do pracy wieczorami,kiedy maz siedzi juz z dziecmi w domu...sprzedaje umowy ubezpieczeniowe,mowi,ze mozna sporo zarobic w krotkim czasie,dla niej andwygodniejsza forma pracy,bo dzieci maja az czworke!wiec albo chalupnictwo albo praca wieczorowa

Gość tak szczerze
rente teraz dostaje sie tylko przy grupie 2 i 1,wielu ludziom zabrali,miedzy innymi mojej ciotce,ktora miala 3 zawaly i nerwice.

http://www.mikrotech.pl/ - poszukaj na tej stronie - pracuje sie przy kompie 6 godzin bo to jest to zaklad pracy chronionej, wyplata minimalna krajowa. poszukaj - warto. przyjmuja wlasciwie kazdego z grupa

Gość kobiiiita
gdyby wszyscy tak myśleli to nie miałby kto pracować na twoją emeryture biszop

Gość czarnulkaania
Bishop nie tylko bogaci mają dzieci Jak sie mu stan zdrowia nie poprawił to nie powinni mu zabrać

Gość kobiiiita
dzięki a teraz spadam do dziecka

Gość poniiia
jak nie masz wyjścia to po prostu oddaj dziecko do żłobka i wracaj do pracy.Nie każdego stać na to,żeby siedzieć z dzieckiem przez kilka lat na wychowawczym.

Gość tak szczerze
byl taki moment jakis czas temu,ze kazdego sprawdzali i raz jeszcze klasyfikowali...kazdy kto mial 3 grupe tracil kase...moj ojciec ma pierwsza,wiec sie nie martwil,ale ciotce i kolezance mamy zabrali

Gość czarnulkaania
ja mam 3 cią i mam rentę

Gość tak szczerze
slonko,czy ty przekalkulowalas ile ona ma pieniedzy?maja 600+450=950...a wydatki 500+100+400=1000...co oznacza,ze sa -50zl do tylu...skad ma wziac kase na zlobek,jak nie ma oparcia w rodzinie?

Gość kobiiiita
planuje wrócić do pracy w lutym 2009,a teraz musze jakos przeżyć

Gość Jesli chodzi o renty
To ja tez czegos nie rozumiem. Moj kuzyn stracil noge (nie no sory tylko polowe) bo w kolania i zabrano mu rente ,bo moze pracowac . Fajnie no nie? To co tam taki z niedowidzeniem? Pojebany kraj ,pojebani ludzie !

Gość chodziki...nie nie nie
A może zacznij od jakiegos wieczornego sprzatania?Albo od opieki na dzieckiem,minimalna stawka na kilka godzin dziennie.

Gość tak szczerze
oooo...to kurde nie wiem jak to dokaldnie bylo...ale wiem,ze robili "remament" rencistow,bo coniektorzy to dostawali renty za skrecony palec...

Gość kobiiiita
napewno rozejrze sie za pracą i meza pogonie niech szuka czegos chociaz za 1000

Gość tak szczerze
ta opieka nad dzieckiem to niezly pomysl :) kolego od tej nogi-musialbys zobaczyc jak wyglada klasyfikacja w krajach zachodnich.mieszkam w holandii.dopoki masz jedna reke,ktora mozesz cos przekladac,to zaufaj mi,ze bedziesz przekladac...facetowi urwala reke,to znalezli muprace na wozku przy remoncie drog,bo czlowiek fizycznie silny i zdrowy (tylko bez reki)...kobiecie maszyna wkrecila reke i troche popekalo cos tam...byla miesiac na zwolnieniu i juz do pracy,fakt,na 4 godziny,ale jednak.tu nikt nie bedzie placil za ciebie,jesli jeszcze cokolwiek mozesz robic,nie ma litosci.poznalam tu chlopaka,ktoremu lekarz chciala obiac rece (zamarly w zimie,spuchly,pelne wody i ropy),nie pozwolil,rece uratowal,ale nie ma zbytnio czucia,slabo chwyta....a i tak pracuje w fabryce,bo nikt mu renty placic nie bedzie.tu nawet pomoc socjalna student otrzyma tylko pod warunkiem,ze pracuje i placi podatki...jak jestes biedny i nie pracujesz,to twoj problem.polska placi malo,ale czesciej,tu jst na odwrot

Gość czarnulkaania
ja np przy trzeciej grupie normalnie pracuję i to w zwykłej firmie ze zdrowymi ludxmi bo jak sama nazwa wskazujue - częściowa niezdolność do pracy to przeciez można pracowac więc nie powinni stawiac takiej alternatywy albo praca albo renta ...Ehhh dziwne to wszystko

Gość Jesli chodzi o renty
Tak szczerze to ja Ci powiem ze ten ich remanent to o kant dupy rozbic. Baba lat teraz 60 jest po operacji ginekologicznej lat 20. To byl rak.Ponoc po 10 latach uznaje sie takich ludzi za wyleczonych jak nic sie nie dzieje ,a po 15 to na bank. I ona ma kur........rente :O A moj kuzyn nie!!! W zusie chyba mysle ze mu ta noga odrosnie w pizdu 😠. Dodam ze ta baba codziennie ciaga toboly ,torby ,nad ranem jezdzi po towar bo handluje na rynku. Ma rente ,nie placi zusu ,,,,,,,,,,,,bo ......no wiadomo

Gość tak szczerze
no i wlasnie o to chodzi...sa sposoby,zeby przechytrzyc komisje...mozesz podplacic lekarza,ktory robi badania...albo udac bardziej chorego niz jestes juz przy samej komisji...niestety trza troche kombinowac

Gość kobiiiita
szukałam pracy chałupniczej i nic nie znalazłam:O

Gość gfdjkghfj
pytam (nie złosliwie)ale z ciekawosci mozna przy takich dochodach cos kupic na raty w sensie ze skad ta splata w takiej wysokosci? ps chalupnictwo to badziew

Gość gfdjkghfj
najlepsze rozwiazanie to bawic komus dziecko łacznie ze swoim maluszkiem

Gość do zalozycielki
kobiita siedzisz w domu,moze warto opiekowac sie czyims dzieckiem,zawsze,pare zlotych dorobisz.

Gość kobiiiita
wzieliśmy raty wtedy gdy jeszcze pracowałam przed zajściem w ciążę

Gość kajka23
Jeżeli inwalidztwo powstało przed 16-ym rokiem życia to mężowi należy się tak zwana renta socjalna z ZUS. Musi tylko złożyć stosowny wniosek i dokumentację leczenia.

Gość daj ogłosenie do opieki
nad dzieckiem tu w de np nie pracujace mamusiue tak dorabiaja ze ktos im przyprowadza swoje dzeciatko i chowaja swoje i czyjeś razem obiadki itd co tam np roczniakowi potrzeba, i przy okazji pare groszy wpadnie

Gość do kobity
słuchaj, jak nie macie kasy, to skąd masz na internet, komputer i te sprawy????? jak mie ma to sdię oszczedza na czym sie da. To czysta prowokacja :D

Ludzie!! Mnie normalnie trzesie. Sory! Ale jak sie chce to sie ma kase. Ja też zaczynałam od zera a teraz mam więcej niz chciałam!! Po prostu wzięłam sie za siebie i juz. Do tego raty...po co sie decydowaliście skoro ne macie kasy...Najlepiej zasiąść w domu i narzekać. żłobek kosztuje u nas 180zł ty7 mówisz że mieszkasz na zadupiu więc pewnie taniej. Ruszcie głową to i praca sie znajdzie