Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Davelight

Apel - LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!!!!

Polecane posty

Gość dziwnie to brzmi
Wiesz co anyżówka jak chcesz dyskutować to dyskutuj konkretnie ze kimś a nie rzucasz ogółami. Nikt Ci tutaj mięsa jeść nie zabrania, temat jest jak apel a nikt Cię do niczego nie zmusza. Krowy w bloku nie będę hodować to chyba loigczne, a na nikim wrażenia nie mam zamiaru robić. Szczególnie tu gdzie jestem anonimowa.

Gość dziwnie to brzmi
I sama naucz sięe tolerancji bo twoja ostatnia wypowiedź jest kolejnym atakiem.

jakoś mięsożerni nie ogłaszają w stronę wegetarian apelów o treści \"jedzcie mięso!\". tylko wegetarianie - i to zwłaszcza nadgorliwi neofici (autorka sama napisała, że nie je mięsa dopiero od pół roku) - mają wkurzającą skłonność do nawracania ludzkości na ich jedyną słuszną drogę. jestem tolerancyjna wobec odmiennych sposobów na życie, w tym wegetarianizmu, ale NIE jestem tolerancyjna wobec ludzi, którym się wydaje, że ich dieta robi z nich kogoś lepszego, niż reszta świata, że ich sposób życia jest jedynym właściwym, a wszyscy inni się mylą albo postępują źle. wybaczcie, ale mam alergię na nawet najdrobniejsze przejawy fanatyzmu.

Gość dziwnie to brzmi
Troszkę śmiesznie dla mnie brzmi to co napisałaś odnośnie apeli o niejedzeniu i jedzeniu mięsa. Przecież powodem dla którego większość ludzi przeszła na wegetarianizm jest cierpienie zwierząt, natomiast ludzie jedzący mięso jedzą je bo im smakuje, więc o co mają apelować. Z resztą przynajmniej w Polsce ludzie są nauczeni, że obiad składa się z porcji mięsa, ziemniaków makaronu lub kaszy i jakieś surówki bo nasze matki i babcie uważały że mięso trzeba jeść codziennie. Większość je mięso, a wegetarianizm uważają za jakąś fanaberję, więc z jakiego powodu mieliby nawracać innych?

Gość hgfdh
kurde a wy nadal ciagniecie ten zwalony topik zwierzęta są po to zeby je jesc a nie je podziwiać coś musi być na koncu łancucha pokarmowego nie?

Gość popieram autorkę
mądra dziołcha, nie dla mięsożerców!

Gość powiem to tak a nie inaczej
No to w ogóle to stwórzmy świnkom i krówką drugi świat, aby równorzędnie z nami mogły sobie żyć, jeździć komunikacją miejską, palić papierosy i głosować:o Nie da się?! A czemu?.... Bo krówki i świnki zostały stworzone do tego, żeby je zjeść. Nie nadają się na zwierzęta domowe jak psy czy koty, a głosować nie będą bo podobnie jak ryby - głosu nie mają! Nie mam pojęcia jak się je zabija bo nie dane mi było obejrzeć sobie takiego programu i nie wiem czy chcę widzieć. Pozostaje mi wyobraźnia... a wyobrażam sobie, jak grzecznie ustawiają się w kolejce do tego aby zostać przerobionym na jakże pyszne kotleciki, które zadowolą podniebienia istoty nad nimi wyższej, jakim jest człowiek. A później idą do krowiego i świnkowego nieba w nagrodę za dobry uczynek:)

Gość TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAk