Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Davelight

Apel - LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!!!!

Polecane posty

Gość osrany romek
z jedzenia bedzie gorzej zrezygnowac ale np inne rzeczy ze skóry kurtka buty paski jajuz jakis czas kupuje sztuczne chociaz biedny nie jestem czasem moge zaszalec

nie sapać do mnie!! boli mnie brak szacunku do stworzeń, nikomu nie zabraniam jeść mięsa bo rozumiem potrzebę. ale można ograniczyć jego spożywanie i na pewno nikt na tym nie ucierpi Turquoise a inni mają w dupie ciebie , gdybyś trafiła do dżungli to miałabyś kleksa w gaciach , a łańcuchem to niektórym się wpierdal należy ide

Gość xwoman
A mi się przypomniało dlaczego te zwierzaki były na żywca wpychane do wrzątku Chodziło o pieniądze, które zarabiali rzeźnicy. Mieli płacone od sztuki, więc starali się tych sztuk dziennie jak najwięcej ubić. Dlatego właśnie te wszystkie procedury były omijane-by zyskać na czasie, by w jak najkrótszym czasie jak najwięcej zwierząt ubić Oko za oko. Teraz ci rzeźnicy powinni zostać wrzuceni do wrzątku. Dobra nauczka dla nich. Wczoraj w Uwadze zapowiadali odcinek o nabiale (ser krajany jest podobno mieszaniną tłuszczów itp.), ale poza tym babka mówiła, że niektóre krówki nigdy nie widziały pastwiska i jak pokazywali jak szły to te cycki im strasznie zwisały (nie doili ich-skurwiele). Powinny być surowe kary za złe traktowanie zwierząt. One się nie poskarżą; biedne :(

bylam kiedys przez dluzszy czas wegetarianka,ale mimo dbania o to co jem bylam slaba,mdlalam.poza tym wyszlam za maz za miesozerce niereformowalnego i te dwa argumenty wziely gore i mieso dzisiaj jem.rozumiem w pelni argumenty wegetarian,sama kiedys to samo mowilam,ale autorka nie powinna sie unosic po pol roku niejedzenia miesa,poczekaj ze 20 lat i wtedy bedziesz wiarygodna,mlodziencze idealy czesto sie zmieniaja

sorry, ale to tylko zwierzeta uznaje wyzszosc ludzkosci nad zwierzetami :O a poza tym co was obchodzi co inni maja na talerzu?? a jak uwazasz kurczaka za swojego "mniejszego brata" to gratuluje rodziny :D:D:D :O

Gość xwoman
Ja bym była za tym żeby złych "ludzi" przerabiać na mięso, a te miłe zwierzątka zostawić w spokoju.

"nie moge patrzec na cierpienie zwierzat" - patrzac na mojego kotleta na talerzu, jakos nie widze, zeby cierpial :P

Gość xwoman
sorry, ale to tylko zwierzeta uznaje wyzszosc ludzkosci nad zwierzetami Wyższość potworów człekokształtnych też uznajesz?

Gość pusta zapatrzona w siebie
Turquoise szmata co się uważa za coś lepszego. uświadomię cię - jesteś takim samym zwierzęciem jak pies czy krowa... to znaczy byłabyś bo teraz to jesteś zerem i nie tylko ty bo takich pustostanów jest więcej.

Gość udlaw sie ta swoja salata

Gość indii
skoro uznajesz wyzszosc czlowieka nad zwierzetami to dlaczego zachowujesz sie jak one ???? jedzac mieso

aha to jak zwierzeta sraja i sikaja to ja mam tego nie robic, bo bede taka jak one ? :D owszem, uwazam sie za "cos lepszego" od jakiegokolwiek zwierzecia bo niby dlaczego nie? w ewolucji to ludzie osiagneli najwyzszy stopien, wiec reszta jest mniej warta zycie ludzkie zawsze bedzie dla mnbie wiecej warte niz zycie zwierzaka

jestem pusta bo jem mieso? weeeeź :D jesli szanujesz czlowieka bo nei je miesa, a nie szanujesz bo je je, to ja mam w dupie twoj szacunek :)

Gość beznadziejny plan
Turquoise jesteś żenująca i jak Cię nie interesuje cierpienie zwierząt i nie masz nad tym żadnych refleksji to obżeraj się bezmyślnie kiełbachą do woli. Dla mnie wyznacznikiem inteligencji i dobra osoby jest sposób w jaki traktują słabszych od siebie a o prawie dżungli to możesz sobie gadać, nawet nie pogryzłabyś surowego mięsa.

tak czytam ten topik w skupieniu i mysle ze ten topik dziala odwrotnie ...pelen obelg :O nic mi do tego jesli ktos jada warzywa ....moze jesc nawet kore z drzewa jesli mu smakuje ale nich nikt na sile mnie nie przekonuje ze nie mam prawa sie czuc lepszy od zwierzecia bo to juz kurwa jest przesada !!!! ...

Gość też czuję się dobrze
Turkusowa.....rozumiem, że ktoś je mięso i nic do tego nie mam. Nie rozumiem tylko, jak komuś może nie przeszkadzać fakt, że te zwierzaki są w tak okrutny sposób traktowane! Naprawdę wrzucenie żywej istoty do wrzątku jest dla ciebie czymś normalnym?

hmmm jak by to powiedzieć by cie nie urazić....twoje zdanie nie ma dla mnie zadnego znaczenia .... heheh nie dosc ze zyje to jeszcze calkiem niezle :D

no mi tez jest bardzo przykro, ze te zwierzeta cierpia, ale nie ma to dla mnie zadnego zwiazku z moim talerzem. bede wpierdalac kielbase ile bede chciala. dla mnie to jest KIEŁBASA, a nie zwierze. kiedys podpisalam jakas petycje, jak mnie laska zaczepila na ulicy z psem, ze zbiera podpisy o zaostrzenie kar dla meczycieli zwierzat. podpisalam. poszlam. kilka metrow dalej obrocilam sie i zobaczylam, ze sciagnela temu wielgachnemu psu kaganiec. i kurwa pozalowalam mojego podpisu. najpierw to sie kurwa zajmijcie bezpieczenstwem dzieci pogryzionych przez waszych "mniejszych braci" a potem sie zastanowcie ze kurczaki i swinie cierpia, zebysmy mieli co jesc. cos za cos.

to ze nie bede jesc kielbasy nic nie zmieni jesli chodzi o wrzucanie zwierzat to wrzatku a ja sobie pojem :)

Gość człowiek człowiekowi wilkiem

"najpierw to sie k**wa zajmijcie bezpieczenstwem dzieci pogryzionych przez waszych "mniejszych braci" a potem sie zastanowcie ze kurczaki i swinie cierpia, zebysmy mieli co jesc. cos za cos." nie ośmieszaj się takimi tekstami :O