Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eric Cartman

MALOWANIE PAZNOKCI HELP!

Polecane posty

Witam! Od dawna maluję paznokcie. Preferuje odcienie czerwienie i brązu. Bez pomalowanych czuje sie dziwnie, jakbym miała \"nagie\" dłonie, strasznie sie do tego przezwyczaiłam. No wiec mam takie pytanie: Czy któraś z Pań zna jakiś sposób żeby lakier trzymał się dłużej. Bo to jest akurat masakra, rozumiem że jakieś tanie lakiery trzymają się krótko, ale ostatnio kupiłam Loreala nawet i tak samo... Następnego dania już musiałam malować na nowo. Pani w drogerii dała mi specyfik o nazwie \"Utwardzacz do paznokci\" firmy \"Simple beauty\"... tylko ten z koleji jak schnie (nałożony na lakier) to pojawiają się na nim jakieś kropeczki, jak maleńkie pęcherzyki powietrza, kiedy wyschnie całkiem cały paznokieć jest w kropkach. Byłabym wdzięczna za pomoc. Nieoczekuję cze lakier będzie się trzymał 10 dni ale niech się trzyma chociaż 3!

To zalezy nie tylko od lakieru ale tez od tego co robisz...Myj gary w rekawiczkach a co do lakierow to te z Loreala to najgoszy chlam jaki moze byc! tez mialam i tez sie szybko zmywal a do tego wcale nie tani

no nie jest tani... kosztował prawie 4 dychy... wyrzucone w błoto :/ Teraz kupiłam Astor za 17, pomalowałam rano, odprysnął następnego dnia wieczorem, ale fakt posprzątałam w tym czasie kuchnię. Eh tragedia.

Gość Antii
ja uzywam najtanszych lakierow i trzymaja ok 4dni:D Pod daje odzywke ktora jest jednoczesnie podkladem (Manhattan) i maluje dwa razy pazurki:D i sie trzymaja

Manhatan powiadasz? A to coś takiego że ma się ten lakier dłużej trzymać, czy zwyczajna odżywka poprostu? Dzięki za info :)

Gość alealealealeale
ja mam to samo,lakier mi sie "nie trzyma" na paznokciach,nie wiem,od czego to zalezy,ale kolezanka,ktora kupuje najtansze lakiery na bazarze,nosi je czasem tak dlugo,poki nie odrosnie paznokiec i przy nasadzie widac,ze nie ma lakieru :-) i po 10 dniach jakosc jej lakieru wyglada jak u mnie na drugi dzien mimo,ze kupuje droższe (taki z lycrą mial sie trzymac chyba 5 dni-kawalek odprysnął na drugi dzien),poszlam na targ i kupilam lakier za 2,60 :D ,nie zauwazylam zadnej roznicy prace domowe wykonuje w rekawiczkach utrwalacz mialam raz,na frenchu,po wizycie u kosmetyczki-wtedy faktycznie dluzej go nosilam,tylko,ze po trzech dniach utrwalacz zżółkł i mialam zamiast białych lekko żółtawe koncówki i to przede wszystkim ten utrwalacz się złuszczał teraz,po latach malowania paznokci bez podkładów mam je żółtawe i stosuję lakiery wybielające,albo odżywki i obcinam paznokcie dosyc krótko,ale nie tak zupełnie

Mi się trzyma lakier bez problemu, niezależnie czy kupię taki za 3 złote czy za 60 Pod niego daję podkład teraz mam Miss sporty- odżywkę spa kompleks witaminowy, na to lakier a na niego top coat, najlepszy jest Inglota

Gość wysokieobcasy26
lakier będzie się dobrze trzymał jak odpowiednio przygotujeszpłytkę paznokcia;)

Gość co lepsze cebula czy rzepa
sprobuj lakierów soraya i vipera

może rzeczywiście macie rację... bo ja pod lakier nie daję nic.... raz dałam ten utwardzacz ale musiałam to zaraz zmyć bo na każdej kolejnej warstwie miałam pełno tych kropeczek, Spróbuję ten Manhatan albo Miss sporty... i zobaczymy. Dziękuję za odpowiedzi! :)

Gość lakierkapazno
Ja najpierw uzywam bezbarwnej odzywki, potem lakier, na to utwardzacz. Musisz sprawdzic czy odzywka bedzie odpowiednia, bo niektore sa za sliskie. Myje naczynia w rekawiczkach. Manicure robie sama od lat. Czerwony lub fransuski 3ma sie ok 5,6 dni. Uzywam tez polerki do paznokci, a lakiej nalezy ogrzac w rece przed uzyciem i wstrzasnac.pozdro

ja tak samo mam, \"muszę\" malować, tylko, że ja bardziej na jasne kolory. Maluj najpierw tym utwardzaczem a po chwili kolorem. A jak będziesz potem odżywką malować, to musisz ją dobrze rozprowadzić,aby nie było tych kropek

a ja kupiłam kiedyś z INGLOTA taki przezroczysty z łuseczkami połyskującymi i na koniec nakładam - jest tak mocny ze nic nie odpryskuje i możesz sobie robić co chcesz w nim :)

kupiłam rano JOKO 3w1 \"połysk, ochrona, trwałość\", no zobaczymy... 2 dni temu z siorą malowałam paznokcie! Ona mam jeszcze całość, błyszczące, ani jednego odpryśnięcia, mi już prawie cały zszedł. A dodam że lakier był to dokładnie ten sam słoiczek lakieru, i odstęp między mną a nią może 5 minut.

Gość studentkaaaaa
Ja mam to samo co Ty :) Moja siostra używa zawsze moich lakierów, i u niej trzyma się co najmniej tydzień bez naruszenia, u mnie już dnia następnego są jakieś odpryski, abo tego samego wieczorem. Kosmetyczka mi poleciła, aby płytka przed nałożeniem lakieru była "starta" takim bloczkiem/szliferką do paznokci i żeby była przetarta zmywaczem, a jak wyschnie to dopiero wtenczas należy malować. Przerzuciłam się na miss sporty (te które trzymać mają 7 dni - 7up). I takim efektem z reguły co najmniej 3-4 dni paznokcie wyglądają ładnie.

No więc... za sprawą waszych rad i moich wcześniejszych doświadczeń zrobiłam tak - zmatowiłam paznokcie - pomalowałam 1 warstwą specyfiku JOKO (3 w 1) tego: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11694&recenzja=128837 Nie jestem dokładnie pewna bo nie widzę co tam pisze na tym zdjęciu w każdym razie na tym co ja mam pisze tak: \"JOKO cosmetics; 3 w 1; połysk ochrona trwałość\". W każdym razie zapłaciłam 10,80 tutaj pisze 7. - pomalowałam 2 warstwami lakieru ASTOR-longer&stronger-calcium+keratin kolor 230-seductive red, o ten: http://www.mojekosmetyki.pl/index.php?products=product&prod_id=1110 Tu kosztuje 15,90 ja zapłaciłam 19 :/ Przed użyciem podgrzałam lakier tak jak któraś z Pań wspomniała. - na koniec jedną warstwę wspomnianej wcześniej podkładow-utrwalaczo-odżywki ;) Jest sobota godzina 20.40, ostatnia warstwa właśnie schnie. Zobaczymy jak mi się to długo potrzyma.

lakier jest troche inny... to chyba jakaś nowsza wersja... pisze nie nim Astro - longer stronger - calcium+keratin - upto 10 days color. A kolor taki jak tam podany czyli 230 seductive red

Gość niedziela...
ja tez mialam taki problem - zrobilam akrylowo zelowe i wkoncu mam ladne bo nic nie pomagalo

Gość idz do kosmetyczki i niech
ci zazeluje twoje naturalne zelem kolorowym takim jakim chcesz np.czerwonym i problem na 4 tyg z glowy

Gość naoume
A ja nie powiedziałabym że z żelem jest "problem z głowy" Przecież nie dalej jak po tygodniu widać już odrost paznokcia, a jak dla mnie takie coś to jest naprawdę paskudny widok :/ Więc żeby wszysko było estetycznie i tak trzeba chodzić do kosmetycznki na poprawki.. a poza tym skoro ma się ładne swoje własne paznokcie po co męczyć je żelami i innymi akrylami..... Osobiście, jeśli zależy mi na trwałości lakieru na wierzch warstwy lakieru kolorowego (marka obojętna, może być za 2 zeta:) ) kładę warstwę lakieru z brokacikiem, takim drobnym, koniecznie z wyższej półki, już nie jakiś bazarowy :) Obecnie mam Eveline za jakieś 6 zł i jest OK! Ciężko się taki mix zmywa, trzeba troche potrzymać wacik zanim lakier pod brokacikiem się rozpuści, ale naprawde u mnie długo takie coś się trzyma, nawet i tydzień, choć to zależy co robię ale wczesniej niż po 3 dniach zmywac nie muszę :) No i ładnie wygląda :) Co prawda nie zawsze brokacik pasuje ale jeśli nie przeszkadza to ja polecam. Tylko to musi być taki drobniutki żeby później nie było czuć niemiłych pagórków..

Gość terrara
jezeli przed pomalowaniem wypolerujesz plytke, nalozysz odzywke, lakier na lakier jeszcze utwardzacz, nie ma bata- tydzien siedzi na paznokciach jak diabel:) tylko dobrze wysusz miedzy warstwami

dziś maleński odpryśnięcia na końcówkach 2 paznokci :) Efekt - 5 dni! JUPI! Jutro wieczorem będe malować na nowo. Już w sumie widać że troszkę odrosły bo tych odpryśnięć to prawie wcale... trzeba się bardzo przyglądać. Bardzo dziękuje za pomoc !!!!!!! :D:)