Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającaaaa

Czy trudno dostać się na filozofię?

Polecane posty

Gość pytającaaaa

Mam na myśli jakieś dobre państwowe studia, np UJ, UW, UMCS, UJK...Znacie kogoś kto studiuje filozofię? Trudno było się dostać? Z góry dzięki za odpowiedź.

Gość pytającaaaa
podnoszę

Gość hómanistka
po co Ci filozofia?

Gość pytającaaaa
bo słyszałam że dość łatwo się tam dostać, a ja zbyt mądra nie jestem by studiować jakiś przyszłościowy kierunek, na taką np anglistykę to się nie nadaję. Mimo wszystko nie wydaje mi się, że jest tak łatwo więc pytam.

Gość pytającaaaa
podnoszę

Gość hómanistka
to idż np na budownictwo

Gość pytającaaaa
ale ja chcę iść na kierunek hUmanistyczny...

Gość hómanistka
a czy to wazne czego TY chcesz?

Gość pytającaaaa
jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia poza waleniem ciągle tego samego orta (to nie jest zabawne) - to po prostu wypieeerdalaj

Gość tease24
nie jest to dobra inwestycja w przyszłość, ale jak chcesz studiować dla przyjemności to czemu nie, bardzo przyjemny kierunek i rozwijający osobowość:) myślę że nie trudno się dostać, ale nie zdziw się jak po odebraniu dyplomu magistra wyladujesz na zmywaku gdzies w Uk bo osobiscie mam takich znajomych, bardzo przyjemni ludzie, powodzenia

Gość bless
jeśli myślisz że na filozofii jest łatwo to się bardzo mylisz, może łatwo sie dostać ale przetrwac i nie zwariować to już nie lada wyczyn

Gość pytającaaaa
wiem, że studia w ogóle są trudne :-) Przecież nie pójdę na fizykę czy coś podobnego... Dlatego mierzę niżej ale bez przesady - nie chcę być tłukiem po jakiejś "wyższej szkoły nie wiadomo czego". Na pewno łatwo się dostać? @tease24, a jak Twoi znajomi zdali maturę? Przeciętnie, powyżej przeciętnej? Wątpię żeby byli orłami, inaczej nie wybraliby się na taki lipny kierunek :-) W każdym razie liczę się z tym, że skończę na zmywaku, to i tak szczyt tego co może mnie spotkać :(

Gość Bez palenia.
Łatwiutko. Ja studiuję jako 2 kierunek, na pedagogicznej w Krakowie. Egzam miałam z historii i polaka, ustny tylko, 2 nabór

Gość pytającaaaa
@bless To jest właśnie kierunek dla mnie i dlatego chcę iść! Muszę mieć jakieś wykształcenie bo bez tego będę się czuć jak ostatni matoł i przynajmniej udowodnię ojcu, że jednak nie jestem taka do doopy. I wolę być na zmywaku z wykształceniem niż bez, przynajmniej tą wyższość będę mieć. A poza tym ludzie z wyższym wykształceniem już na starcie dostają większą wypłatę.

Gość tease24
znajomi to normalni ludzie, nie zwariowali, wiec nie jest tak źle jak mówi bless, fakt, że trzeba mieć coś w głowie, jak lubisz marzyć, masz otwarty umysł i trochę pasji w sobie to szybko załapiesz o co chodzi i bez większych problemów dasz radę, na tym kierunku nie wkuwa się na pamięć, tylko trzeba wiele rzeczy po prostu zrozumieć jednak jak uważasz się za zwyczajnie stąpającą po ziemi osóbkę to polecam ci pedagogikę, tam jest na pewno łatwiej

Gość ściśle ale nie do końca
Jak ty jesteś tępa to nie idź na filozofię, bo sobie nie poradzisz, tam trzeba myśleć, mędrkować, bardzo interesujący kierunek, kocham filozofię !

Gość pytającaaaa
@Bez palenia. Dzięki za odpowiedź :-) Ale o co chodzi z tym ustnym? @tease24 Niestety na pedagogikę za dużo ludzi idzie, a poza tym w ogóle nie widzę siebie w szkole użerającą się za bachorami. No, chyba że na wszelki wypadek zrobię blok pedagogiczny czy coś... :-)

Gość pytającaaaa
@ Chinka Czikuczikulinka Dzięki :-) A na jakie kierunki jeszcze chciała iść? Dawno to było? Bo w ciągu kilku lat mogło się już coś odmienić. @ściśle ale nie do końca Jestem tępa ale chyba tylko z przedmiotów ścisłych, filozofia mnie interesuje więc powinno być git :P

Gość pytającaaaa
@zdecydowanie wiosenna Niestety właśnie na dziennikarstwo czy socjologię trudniej się dostać bo dużo ludzi na to idzie.

Gość bless
ja nie wiedziałam że na zmywaku pytają o wykształcenie, ale skoro można w ten sposób więcej zarobić to studiuj filozofię powodzenia

Gość ściśle ale nie do końca
Aha, jestes humanistka, to polecam. A moze chcialabys filmoznawstwo na hUJocie, bardzo latwo sie dostac a kierunek calkiem fajny

Gość pytającaaaa
@zdecydowanie wiosenna trochę sobie poczytałam o rekrutacji ale rozmowa jest tylko w przypadku starej matury. @bless Oczywiście każdy woli zatrudnić kogoś z wykształceniem. Wiem, że głupio robię ale chyba jedyną alternatywą dla mnie jest ciągnięcie palety w Biedronce.

Gość bless
nie masz racji nie każdy woli zatrudniać ludzi z wykształceniem, wyobraź sobie że na stanowiska niższe milej widziane jest wykształcenie średnie, z wyższym od razu odrzucę Twoje cv

Gość pytającaaaa
@bless dlaczego? Trochę to nielogiczne...

Gość forbidden snowflake
yhh ja mam duzo znajomych z filozofii na uw i to sa blyskotliwi ludzie,ktorzy z reguly studiuja na 2 kierunkach...a na sama filozofie tam nie jest latwo sie dostac,w ogole to nie jest taki prosciutki kierunek,chyba,ze pasjonujesz sie tym od zawsze.o wiele latwiej utrzymac sie na dziennikarstwie

a ja kiedy spojde na filozofie, tak z zainteresowania, ale to jak dobra prace znajde i mnie bedzie stac