Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość //////////////

Dziewczyny czy Wy też tak macie?

Polecane posty

Gość //////////////

Chodzi mi o staniki. Wychodzą z nich fiszbiny. Dzisiaj w pracy tak miałam i tak mnie dzgał, że musiałam go ze stanika wyciągnąć, bo do 15 chyba by mi dziurę pod pachą wydzgał:o Przyznam się, że nie kupuję drogich staników, markowych. A może własnie warto zainwestować w kilka droższych i lepszych niż w całą armię tańszych. No ale właśnie...czy z tych drogich nie wychodzą fiszbiny

Gość Antii
z drogiego i dobrze dobranego nie maja prawa wyjsc;) radze zainwestowac w drozszy:P

Gość //////////////
Ehhh nikt mi nie pomoże?:o

Gość //////////////
O dziękuję:) moze rzeczywiście warto zainwestować, bo to mnie do szału doprowadza. Ciągle tylko upycham te fiszbiny i zaszywam, żeby nie wyłaziły, ale w kółko to samo:o

Gość //////////////
:o do szału mnie to doprowadzi. Widzę, że jednak pozostanie mi to robić do konca życia, skoro wychodzą zarówno z tanich jak i drogich

Gość //////////////
Ale myślisz, że to od źle dobranego stanika wychodzą?

Gość 3velyna
ja tez mialam z tym kiedys problem ale przekonalam sie do stanikow z H&M'u i New Yorkera, tam mi nic z nich nie wychodzi :D i kolejnym plusem jest to, ze wcale nie sa drogie, ceny mieszcza sie w granicy od 35zl-60zl /te za 35 roznia sie tylko wzorami [kazdy znajdzie dla siebie cos ladnego :D] i sa tak samo dobre - polecam! ;) /

Gość //////////////
Kurcze czegoś tu nie rozumiem:oKiedyś już przeliczałam na tej stronie jaki rozmiar stanika powinnam nosić i wyszło mi, że polskie 65 G, brytyjskie 65 E. Ja cały czas kupowałam staniki 75 B :o. ale jak ostatnio poprosiłam w kilku sklepach o rozmiar 65 G, to kobiety robiły wielkie oczy pytając czy to dla mnie, a później z uśmiechem na twarzy odpowiadały, że takich rozmiarów nie mają i według nich powinnam nosić 70-75 B

Gość 3velyna
hm dziwne.. :P bo rozmiary stanikow sie bardzo latwo samemu 'oblicza' :P np te 75B - 75 oznacza 75cm pod biustem, wiec mozesz sama sobie to zmierzyc i juz polowa drogi za Toba, 'B' oznacza miseczke - nie mala, nie duza a srednia, wiec najpierw zmierz obwod pod biustem a potem w sklepie zabierz ze soba do przymierzalni rozne miseczki z numerem (cm w obwodzie) jaki odpowiada Tobie :) i po sprawie :D

Gość ale bzdura
ja mam pod biustem 69 cm i co ? według was powinnam nosić stanik o obwodzie 70 cm??? a figa! Nosiłam taki i zdeformował mi piersi, bo nic nie podtrzymywał. Teraz noszę stanik o obwodzie 60 cm pod biustem i dopiero czuję różnicę. Piersi są dobrze podtrzymane i powróciły do prawidłowego kształtu i jędrności. Nie macie pojęcia o stanikach i rozmiarach, cierpią na tym wasze piersi. Ja noszę miseczkę D. Według was to pewnie ogromniasty biust. A moje wymiary to 69 pod i 79 cm w biuście, mam rozmiar 60 D. Rzecz jasna nie kupuję w sklepach, gdzie durne sprzedawczynie proponują mi 70 A / B i twierdzą, że rozmiar 60 D nie istnieje !

Gość ///////////
ale bzdura gdzie kupujesz takie staniki? Jak mówię o takim rozmiarze to dziwnie na mnie patrza w sklepie:O

do \'ale bzdura\' - wlasnie tu jest roznica, ze skoro masz miseczke D to nie jest to juz miska B ktorej wystarcza np 75B bo nie ma tu za bardzo czego podtrzymywac ;) nie mowie ze D jest ogromna, ale ja mam 75/80B i wcale nie musze nosic 60B.. widocznie ta miseczka tu jest decydujaca, ale dobrze wiedziec, bo o tym nie wiedzialam ;)

Gość dudus jedna
a ja kupuje samanty albo triumpha czasem za ponad 100 zl i tez wychodza:/

mi nic nie wychodzi Na poczatku mojej stanikowej kariery wychodziły mi druty, bo kupowałam bieliznę tanią, byle jaką i źle dobraną Teraz noszę biustonosze z triumfa tak mniej więcej po stówie za sztukę i nic mi nie wychodzi

a mi staniczek najlepiej pasowałby 70 C.....ale takich niestety nie ma...producenci nie przewidzieli że ktos może miec krągły biuścik będąc bardzo szuplutki:(((Pozdrawiam cieplutko

Gość ja kupuję
70c powinnam nosić 65c ale takich nie ma w "normalnych" sklepach, więc kupuję ciasne 70. I są do dostania wszędzie - tylko, że rzadko trafiają się "ściśliwce".

Gość to sie porobiło
ja sie z kolei przekonalam nieraz ze tanie znaczy g*wniane od kilku lat jestem wielką fanką staników firmy Gaia, dla mnie są rewelacyjne i nie do zdarcia (zakochałam się w pewnym modelu i chodziłam w nim parę ładnych lat), nic nie uwierało, był jak druga skóra. Polecam również AVę, jakościowo bardzo podobne.

la pantera - przeciez numer nie oznacza miski.. mozna meic 75 B i 90 B a jest to ta sama miska - stanik rozni sie tylko obwodem pod biustem :P

Gość Antii
nie prawda! 75B to nie to samo co 90B;o to jest zupelnie co innego..... Poza tym a) kazdy obwod sie rozciaga b) biust musi podtrzymywac obwod! nie ramiaczka! A takie biustonosze mozna kupic w sklepach liste znajdziesz na forum http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Poza tym 65D to malutka miska;p a 75D to duuuuza;p