Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczynam sie martwic

Moja corka ma 15 miesiecy i ma 4 zeby czy to normalne?jak to bylo z waszymi

Polecane posty

dziecmi? Zaczynam sie niepokoic.zeby zaczely isc jej pozno.dolne jedynki zaczely wychodzic jak miala 10 mies a gorne ok 12 i na tym koniec.zastanawiam sie czy nie isc do lekarza.

ja bym sie nie martwila.mojemu synkowi 1 zabek wyszedl jak mial 13 miesiecy, potem tez nie szlo wcale szybko, wiec mial cos kolo 5 zabkow jak mial 18 miesiecy.pediatra powiedzial, ze to nie zlego, zabki wychodza tylko pozniej a dla dziecko to dobrze - dluzej bedzie je mial zdrowe bo latwiej mu je bedzie czyscic niz 8 miesiecznemu dziecko, i faktycznie, ma 3,5 roku przeszlo a zabki zdrowe, wszystkie wyszly i to w sumie bezbolesnie. bylam tez przy okazji u dentystki i powiedziala, ze pozniejsze zeby sa zdrowsze i ze pediatra miala racje, ze dzieci, ktore pozniej zabkuja nie ejdza juz tylko mleka i kaszek wiec pruchnica im tak nie dokucza. cos w tym z pewnoscia jest

w sierpniu bylam na takiej ogolnej kontroli i pediatra powiedzial mi ze nie ma sie czym martwic ale martwie sie bo znajmomych dzieci w podobnym wieku maja po 8 -10 zebow ale moze rzeczywiscie nie ma sie czym martwicpoczekam jeszcze troszke aha ogolnei te 4 zeby wyszle mozna powiedziec bezbolesnie 2 razy lekki stan podgoraczkowy i to wszystko:) ciekawe jak bedezie dalej

Gość To prawda ze..........
Im pozniej zeby wychodza, kolo roku albo 10, 11 miesiecy pierwsze, tym zdrowsze beda. Moja corka tez miala pierwszego po roku i wolno wychodzily, miala i ma piekne i zdrowe zeby do dzisiaj

Gość To prawda ze..........
Nie masz sie co przejmowac, zeby wychodza roznie, nie ma na to reguly, zreszta skoro nawet lekarz ci powiedzial ze wszystko w porzadku to czym tu sie jeszcze przejmowac?? MUSISZ spokojnie czekac na nastepne, bo co mozesz innego zrobic? ?? Sama ich na sile nie wyciagniesz ;)

Gość No i co z tego.ze
inne dzieci maja wiecej zebow w tym wieku????? Jedne dzieci zaczynaja chodzic w wieku 7 miesiecy a inne dopiero w 14,kazde dziecko jest inne

Gość mój syn ma 9 lat
i wszystkie zdrowe zęby (mleczki i stałe), a pierwszy ząb mu wyszedł jak miał 4,5miesiąca, więc nie jest tak źle z tymi szybko ząbkującymi :)

Moja córeczka ma teraz niecale 20 miesięcy i ma 12 zębów. Czekamy na trójki. Pierwszy jej wyszedł jak miała 10 miesięcy własnie, potem za tydzień przebił sie drugi (na dole). Na góne jedynki czekaliśmy 2 miesiące. Szły bardzo długo. Wyszły i znowu cisza. Jedynki górne wyszły już po 12 miesiącu. Potem znowu miesiąc ciszy i wyłaziły dwójki, parami. Jako 15 miesięczniak miała więc 4 zęby. Potem cisza 2 miesiace i zaczeły przebijac się 4, jeszcze do końca nie wyrosły, ciagle idą, a trójki dopiero \"majaczą\", a mała wykazuje symptomy kolejnych ząbków. NIe martw się, mi pediatra żartem odpowiedziała \"a co mam zrobić? obcęgami wyciagnać?\":p jak powiedziałam, ze martwie się, ze wolno to tak idzie (oczywiście podjudziła mnie teściowa takim \"ojejku, a gdzie je ząbki, czemu tak długo, itp.:p). A niedawno spotkałam sąsiadkę z drugiej strony ulicy i jej wnusia młodsza od mojej córci o jakieś 7-8 miesięcy i mówiła, ze ta ma juz 15 zebów, pierwszy wylazł w 4 miesiącu i tez jeździli do lekarza, czy to nie za szybko z kolei:p

Ale napisałam, jako 15 miesięczniak miała 1 i 2 wszystkie, wiec miała 8 zebów:p:p:p a nie 4:-D

Idzie sie do kontroli jak dziecko ma roczek i ani jednego zęba. U ciebie jest ok. Ja mam podobnie. Dolne jedynki wyszły jak miała 10miesięcy. Teraz ma roczek i powoli idą górne jedynki.

Gość paulina2712
Ja mam porownanie np .Mam 3 dzieci .1 synowi zeby wychodzily jak mial 6miesiecy ,drugiej okolo7miesiaca a 3 ma rok i ma dopiero 4 zeby .Syn najstarszy wczesnie zaczal zbakowac jak mialr rok mial prawie wszystkie zeby szly po 4 na raz .Dzis ma 8 lat i dopiero ma 4 stale zeby 1 i jedna dwojka wychodzi dwie dwojki wypadly .NIgdy nie mial zadnych plamek na zebach ani jednej dziurki i tak do tej pory nie ma .Ma bardzo mocne zeby .Dzieci z klasy maja juz stale dwojki i 3 juz gubia .A jemu mocno trzymaja sie .I nie prawda jest,ze im szybciej dzieciom zeby wyrosna tym szybciej sie psoja bzdura totalna !Wszystko zalezy przede wszystkim od kosci .A takze od tego czy od malego wcina slodycze .Moj dopiero zaczal jesc po trochu jak mial 2 lata dzisiaj ma zdrowiutkie zeby jak mlodsza corka 3 letnia piekne zdorwe zeby .Powodzenia