Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdan

dźwiganie i noszenie

Polecane posty

witam! jestem na samym początku 2 ciąży, 5/6 tydzień i nieuniknione jest u mnie dźwiganie młodszego dziecka. Staram się to ograniczać, ale są sytuacje, kiedy muszę, np. na ulicy, jak mi się wyrywa i biegnie pod samochód, wkładając go do wózka. Czy któraś z Was miała podobnie? Mój syn waży ok. 15kg, ma 21 m-cy, dużo rozumie, ale na pewno nie wszystko. Jest dzieckiem niesamowicie ruchliwym i żywym, dlatego trzeba go strasznie pilnować.

postaraj sie szybko nauczyc go wdrapywac sie np do fotelika samochodowego czy wozka, nawet jesli bedziesz go miala poprawic to juz nie to samo co go dzwignac

Ja tak mam jestem w 8 tyg a moj syn ma dwa lata i wazy 16 kilo ja go nie dzwigam Jak ucieka prowadze za reke , jak sie polozy na ulicy czekam az wstanie a do wozka odpinam palak i kaze samemu sie wdrapac ;) i udaje sie to samo z siedzonkiem do karmienia sciagam blat i myk siada i ma frajde ze robi to sam Przytulam czest ale on misie wdrapuje na kolana z kapieli przynosi go tata Jak widzisz nie trzeba wcale ciagle podnosic dziecka Jedyne co to wyjmuje malego z lozeczka nad ranem ale to tez mamy opracowane nie schylam sie on sam sie sapina na mnie :)

Debilu jaka wpadke u mnie to dziecko planowane 8 miesiecy sie staralismy o drugie pustaku jeden

nie przejmuj się, mój lekarz mówi, że jeśli kobieta przyzwyczajona jest do noszenia np. małego dziecka to wszystko jest w porządku i ciąży nic nie grozi. gorzej jeśli dotychczas nic nie nosiła i nagle w ciązy zaczeła dźwigać

heh, Angelina Jolie w 9 m-cu ciąży z bliźniakami nosiła swoją 3 letnią córkę :D