Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anileeee

czemu tak wiele fajnych ladnych dziewczyn jest samotnych?

Polecane posty

Gość surutu tutu majtki z drutu
A możemy uznać, że to rozmowa kwalifikacyjna :P ale to znowu wymijająca odpowiedź :( dlaczego "brzydal"? :P

"dlaczego "brzydal"?" Ząbki, koleżanko. Koszmarnie krzywe ząbki, ale tak naprawdę. Życie :).

Kiedyś też miałam kompleks na punkcie moich krzywych zębów, ale aparaty ortodontyczne działają cuda :)

cream a czemu Ty sie denerwujesz?

"Brzydal29 ..to se załóż aparat orto" Krem paskudo nie pouczaj mnie . Przecież mówiłem Ci, ze ja już coś robię, nie cofnę się do tyłu.

dlaczego nie chce? ma jakiś powód?

Gość u5a
Witam !! O sobie poiwem ze jestem ladna, inteligetna dziewczyna. sporo facetow ode mnie z roku sie za mną ugania. tez dziwi mie to dlaczego ludze patrza na mnie jak na .... UFO , gdy pytają o faceta. odpowiadam ze nie. Jest mi samej dobrze, ludzie miec wolna reke i dysponowac czasem jak mi sie widnie podoba.

Brzydal jak możesz wytłumacz mi proszę o co chodzi. Może pomogę, bo wiem jak to jest nie chcieć się uśmiechać, bo zęby są krzywe

cream od kiedy i dlaczego ja o tym nie wiedziałam? :P

"Brzydal jak możesz wytłumacz mi proszę o co chodzi." To proste, krzywe odstające zęby nie tworzą pięknego uśmiechu, raczej wręcz coś odwrotnego. Nie ma się czym chwalić, więc się za bardzo nie chwalę. Chcę to zmienić i zmienię już wkrótce. Za miesiąc umawiam się na wizytę u orto. Jeśli nie jest konieczna jakaś operacja, to zakładam aparat. Kaskę już skombinowałem dzisiaj, ale będę miał dopiero za miesiąc.

cream gadałeś nawet na gg :P ale teraz jakoś się na pomarańczowo przybrałam :P

Brzydal to bardzo dobrze, że chcesz z tym walczyć :) Ja zawsze miałam z tym kłopot i uważałam, że przez krzywe zęby jestem nieatrakcyjna, ale w momencie kiedy założyli mi aparat stałam się inną osoba :) A teraz już mam proste ząbki :D i Ty też takie będziesz miał :D

Brzydal29 .... daj meila wysle ci fotke odlewu zębów przed noszeniem aparatu :) ijak mam teraz :) surutu tutu majtki z drutu ... i co zdziwiona że nosze aparat ???

Brzydal na pewno los nie będzie złośliwy :) ortodonci teraz działają cuda ;) cream a jakim cudem masz odlew teraźniejszego stanu zębów skoro masz aparat? Nie, zdziwiona nie jestem, bo teraz dużo ludzi tak ma. ale nigdy nie wspominałeś, że masz jakieś problemy ze zgryzem :P

"Brzydal29 .... daj meila wysle ci fotke odlewu zębów przed noszeniem aparatu ijak mam teraz" Wiesz ile się ja takich fotek naoglądałem? Mniej więcej od roku myślę o orto, więc się interesowałem. Ale tamto uczucie nie dawało mi sił, wręcz przeciwnie, odbierało. Dlatego nic nie zrobiłem. Teraz jest inaczej, mam motywację, mimo wszystko mam. Boję się tylko, że mam jakąś wadę typu retrogenia. Ale niekoniecznie. Wizyta u orto wszystko wyjaśni, muszę myśleć pozytywnie. Ja mam naprawdę bardzo dużo wadę zgryzu, nie jakiś tam drobiazg.

Wiesz wady są różne. Jak ja byłam młodsza to jedna ortodontka powiedziała, ze jak trochę podrosnę to konieczna będzie operacja, bo inaczej się tego nie da zrobić. A teraz jak poszłam do ortodontki to o żadnej operacji mowy nie było. Założyła aparat i wszystko jest ok. wiec może u Ciebie też będzie dobrze. A dlaczego dopiero za miesiąc chcesz się rejestrować do orto? Zanim założą Ci aparat i tak trochę czasu minie, bo będziesz musiał zdjęcia zrobić i ewentualnie zęby usunąć

"Zanim założą Ci aparat i tak trochę czasu minie, bo będziesz musiał zdjęcia zrobić i ewentualnie zęby usunąć" No wiem, ale to kosztuje, a kaska będzie za miesiąc :).

Gość ioioioio
Brzydal nie wymyślaj, że masz jakąś super poważną wadę zgryzu. Po Twoich zdjęciach widać od razu, że masz górną szczękę trochę wysuniętą, ale bez przesady. W takim wypadku będziesz na pewno musiał usunąć dwie górne czwórki, może jeszcze ósemki, ale nie sądzę. Zrobi się wtedy miejsce żeby cofnąć do tyłu wszystkie zęby razem i będzie ok. Też pewnie można trochę do przodu wysunąć te dolne zęby. Wtedy nosi się takie śmieszne gumki łączące dolne szóstki z górnymi trójkami, żeby zęby z dołu szły do przodu, a z góry do tyłu. Kiedyś Cię przekonywałam do aparatu i nie byłeś zdecydowany, teraz to się zmieniło i cieszy mnie to. Kurcze ostatnio to jest tak modne nawet wśród starszych osób, że aż szok. Widziałam kiedyś wywiad z Wojciechem Jagielskim (ten od wywiadu z wampirem). Facet mocno po 40, mówił, że zawsze o tym marzył, ale ortodonci mówili, że nie ma rady. Medycyna poszła do przodu i on spełnił swoje marzenia i jest szczęśliwy z tego powodu. Także uszy do góry!

U mnie pierwsza wizyta kosztowała 50 zł a zdjęcia 70 więc do przeżycia :) Ale to i tak Twój wybór :) A z jakiej części Polski jesteś? :P

ioioio ja właśnie takie gumki nosiłam :D moja koleżanka o mało zawału nie dostała jak kiedyś przy śmianiu mi taka gumka pękła :D :D :D

Gość ioioioio
A moja kumpela mi powiedziała, że chyba jadłam sphagetti i makaron mi został na zębach!

hahaha dobre :D ja się w tym czułam trochę jak wampir :D mi to przypominało takie długie kły :D

"U mnie pierwsza wizyta kosztowała 50 zł a zdjęcia 70 więc do przeżycia " Jestem z południa. Dopytywałem się już jakiś czas temu o pierwszą wizytę pewnej poliklinice. Wszystko będzie kosztować 280 zł, z planem leczenia włącznie. Zęby na pewno do usunięcia, co najmniej 2 na górze (przy okazji pozbędę się ósemek, które dziwnie wyrosły - jeśli nie będzie to odradzane). A więc to też spory wydatek będzie.