Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria 53

Typ jabłko...walka o smukłą talię...

Polecane posty

Gość concordia
Na szczęście na wadze nadal 68.... zaraz biorę się za odkurzanie, to trochę spalę, a potem poćwiczę nożyce....:P

Gość kamila6
dziewczyny ja walcze z moim brzuchem juz niepamietam od kiedy,i bez skutku.Teraz jestem 8 dzien na kopenhaskiej ,i brzuch jest juz prawie niewidoczny,sama niemoge uwierzyc w to ,ze wkoncu moge sie pozbyc tej zmory.Naprawde warto sprobowac tej diety,zmienily mi sie nawyki zywieniowe,juz nieciagnie mnie do slonych przekasek i slodkiego.A co najwarzniejsze niejjem wieczorami bo zawsze sie objadalam.No i wkoncu juz nikt niebedzie pytal czy jestem w ciazy,bo mam duzy brzuch.Sprobujcie

Gość concordia
To tak jak ja, wiecznie mam brzuch! zrzucę na wakacje, a po zimie znów jest! ta dieta nie dla mnie...teraz jestem na wodzie z cytryną i płynach...

Gość concordia
Dziś woda z cytryną, grejpfrut.... wiosna się zbliża! piękne słońce ...:P:P to motywuje!

Gość concordia
zajadłam stresa i deszcz pada i jak tu biegać? jak dietkować? tak chciałabym nic dzissnie zjeść!!!

Gość concordia
...dziś nie zjeść...

Gość gosipka
Witajcie dziewczyny! ;) tez jeste typem jablka, i niestety moj brzuch jest przerazajacy. Ostatnio przytylo mi sie ogolem wiec i uda i twarz mam pulchna, ale wygladam jakbym byla w ciazu. Figura typu jablko jest chyba najgorsza z mozliwych, bo jedynym wyjsciem zeby ukryc faldki sa luxne bluzki, ktore najczesciej pogrubiaja. Bylam rowniez na kopenhaskiej, ale przerwalam, od poniedzialku na 10-cio dniowej (tj same kefiry albo sery biale) zobaczymy co da sie zrobic! Jakie cwiczenia polecacie? ;)

Gość vilia
Myślę, że przy tym brzuchu dobra jest głodówka, ja byłam na cytrynowej i rzeczywiście brzuch mniejszy.... ale co dalej? bieganie, skakanka, nożyce, przysiady lub ćwiczenia na sprzęcie... brzuszków nie polecam, boli kregosłup i szybko człowiek się zniecheca :O

Gość concordia
Hej! co u Was? u mnie brzydko, śnieg z deszczem i zimno... i jak tu trzymać dietę?

Gość concordia
U mnie nadal bez zmian! 68 kg na wadze, spodnie ciasne....ale juz je zapinam... dziś wypiłam 2x wode z cytryną i zjadłam zmiksowanego grejpfruta.... zastanawiam się, czy wogóle coś jeść? może wytrzymam do jutra?

Gość concordia
🖐️ u mnie bez wielkich zmian! jednak jakoś trzymam! fason talia 80...

Gość concordia
Juz nie mogę...ta fatalna pogoda! i ciągle mnie kusi na jakies pyszności....:P i jak mam trzymać dietę? ..co u Was?

Gość concordia
...zasłyszane... Skazali gościa na śmierć. Jednak był tak gruby, że się nie mieścił na krześle elektrycznym. Zarządzili dietę. Po tygodniu o chlebie i wodzie koleś zamiast schudnąć, przytył 10 kilo. Na krzesło nijak się nie mieści. Zarządzili tylko wodę - znów przytył 10 kilogramów. Przestali dawać. Koles zamiast chudnąć, poprawił się o 10 kg. > - Co jest, czemu nie chudniesz? > - Jakoś nie mam motywacji...

Gość concordia
:O szkoda, że się nie odzywacie....spada moja motywacja... ale cóż, powalczę sama!

Gość concordia
:O

Gość Innka
Szczupła tali! moje marzenie tej wiosny! najwyższy czas się zabrać za odchudzanie!

Gość Innka
Szczupła talia!

Gość upssss
upsss

Gość upssss
upsss

Gość concordia
Fajnie...... wróciłam od lekarza, wyniki mam do pozazdroszczenia... jedynie nie zaleca mi jeść tyle cytryn! i rzekł, że teraz nie ma zdrowego jedzenia i po wszystkim się tyje!!!!!!!! a ja dobrze się prezentuję!!!! _______________________________ zresztą te 2 cytrusy__ cytryna i grejp. wyżarły mi sluzówkę! aż wiem, że mam dziąsła i zęby!!! taak cholerka szczypią! coś się dzieje w jamie ustnej? nie wytrzymuję dziś nie jem , bo ma talię ludzką uzyskać!...wypiłam 2 mixtury cytrynowe, mix grejpfrut, 1/2 kefiru z kulturami bakterii... a rano było po senesiku....to jestem taka lekka! właśnie sączę domowe ekologiczne winko....poezja! owoce z własnego ogródka Miłego weekendu!!!! grubi mogą żreć, ci na dietach głodować! i nie ma nic pośrodku....... 😴 concordia ..i dodam te mixtury sączę przez rurkę.... a jednak...szczypie!!!! ale pewnie zabiłam wszelkie bakterie tymi cytrynami!

Gość concordia
..a dodam.. na wadze 68 kg nadal.... ale może za 2 dni bedzie mniej? musi być!!! jutro połażę po galerii, to schudnę...bo pogoda ani do biegania, ani do imprezowania!!!!

Gość zły______porucznik
więcej sexu i schudniecie po co wam te pier...ne diety???

Gość zły______porucznik

Gość zły______porucznik

Gość concordia
padam....,dieta pada... nie wytrzymam!!!!!! pomocy!

Gość concordia
Mam dziś lekki stan załamania po wczorajszym kompulsie! ale walczę ze sobą...muszę być szczupła!!!! leje u mnie jak cholerka! niestety, moje bieganie się oddala!

Gość merryy
Pewnie macie wzdęcia i problemy z talią? WZDYMAJĄCE OWOCE... Zacznijmy od owoców. Unikaj nadmiernej ilości śliwek zarówno suszonych jak i świeżych, gruszek, jagód, wiśni, a także brzoskwiń. Niektórym osobom nie służą także jabłka. Zamiast nich wybieraj raczej dojrzałe banany (chyba że cierpisz także na zaparcia), kiwi czy grejpfruty. Jeśli jednak bardzo lubisz jabłka możesz swój problem rozwiązać jedząc je w formie pieczonej – przygotowanie tego dania nie zajmie Ci wiele czasu, a radość ze spożycia owocu będzie równie duża:) Aby uniknąć wzdęć, zjadaj owoce w formie oddzielnego posiłku, przed posiłkiem lub nie później niż na godzinę przed głównym daniem. Zapobiegnie to fermentacji w Twoich jelitach i nadmiernej produkcji gazów. ... I WARZYWA Wśród warzyw najczęściej wymienianymi sprawcami wzdęć są groch i fasola. Te rośliny strączkowe zawierają duże ilości trudnostrawialnych węglowodanów - rafinozy i stachiozy. Ich wysoką obecność stwierdza się również w kapuście, brokułach, brukselce, a także cebuli. Dlatego też tych produktów powinnaś zdecydowanie unikać w swojej diecie. Staraj się jednak o duże spożycie pozostałych warzyw. Jeśli wzdęcia stanowią dla Ciebie poważny problem jedz przede wszystkim warzywa w formie gotowanej na parze lub w małej ilości wody. Możesz także je grillować lub piec. JEŚLI PROBLEMEM JEST MLEKO Ważnym elementem diety osób cierpiących na wzdęcia są mleczne napoje fermentowane. Jak już pewnie wiesz część osób po spożyciu słodkiego mleka odczuwa pewne dolegliwości. Jogurt, kefir czy mleko zsiadłe są w tym wypadku świetną alternatywą. Należą one do grupy produktów w których laktoza jest częściowo rozłożona, a to za sprawą żywych kultur bakterii, które produkują enzym beta-galaktozydazę. Szczególnie cenne dla Twojego organizmu są bakterie z rodzaju Lactobacillus. Badania naukowe wykazały, że u części chorych powodują one znaczne zmniejszenie wzdęć i bóli brzucha! CIEMNE PIECZYWO NIE ZAWSZE NAJLEPSZE W okresie zaostrzonych dolegliwości zrezygnuj z ciemnego chleba i grubych kasz. W tym czasie wybieraj raczej jasne pieczywo i delikatne drobne kasze (kasza manna, krakowska, kukurydziana. GOTUJ LEKKO Wprowadzając zmiany do swojego jadłospisu zadbaj również o odpowiedni rodzaj obróbki termicznej. Od dziś zacznij gotować na parze i w małej ilości wody, a także piec i dusić. Na zawsze pożegnaj się ze smażeniem. JEDZ POWOLI Przystępując do jedzenia staraj się o względny spokój - zrelaksuj się i zjedz posiłek dokładnie przeżuwając każdy kęs. Jeśli się odchudzasz, będzie to dla Ciebie dodatkowa korzyść. Osiągnięcie wymarzonej masy ciała jest znacznie łatwiejsze przy powolnym jedzeniu - więcej przeczytasz tutaj >>> Jeśli mimo korekty Twojego jadłospisu dolegliwości nadal będą się utrzymywać proponujemy Ci regularne picie naparu z kopru włoskiego, który poradzi sobie z nadmiarem gazów w Twoim organizmie. Rozpoczynając walkę ze wzdęciami zacznij od dokładnej obserwacji własnego organizmu. Każdy z nas jest inny i to co powoduje wzdęcia u 80% ludzi nie musi być dla Ciebie problemem.

Gość merryy
zjeżdżaj z tym badziewiem!

Gość zwinnnaa
?????? :P:P:P:P: