Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julek ogorek

Czym karmić małego JEŻA? Czy można miesną karmą dla kotów?

Polecane posty

Gość geforce24
ja chciałem dac mu jarzebine bo oglądałem filmy w których jeże jadły jarzebiny

Gość kaptur
ja swojego karmie mlekiem albo gerberem

Gość jerzy igielkowski
Hej od dwóch tygodni mam w domu małego jeża.Jeżyk ma z dwa miesiące i jest kwintesencją zdrowia ( pod tym linkiem możecie zobaczyć jak wygląda bo nagrałem specjalnie filmik jak siedzi mi na ręce http://www.youtube.com/watch?v=DXJtaFPPTsg.Jeżyk jest już oswojony i tryska energią no i właśnie mam teraz dwa pytania. 1) Karmimy go karmą do kotów junior i wcina aż mu się uszy trzęsą natomiast mamy problem z podawaniem mu wody pitnej.Nie chce za cholerę pić a takie podawanie mu jej na siłę jest na pewno dla niego bardzo męczące.Natomiast ciężko go nauczyć pić z miseczki bo On zawsze nie wie co się dzieje i wchodzi do tego hehe druga sprawa czy sama karma dla kotów wystarczy ? czy jeż nie musi pić wody jeśli stanowczo pokazuje że nie chce ? boję się że może się odwodnić itp 2) Jak wiadomo te urocze stworzonka prowadzą nocny tryb życia i np jak ktoś nie ma stalowych nerwów to nie zaśnie bo One biegają jak szalone.Mój Jurek biega jak głupi .Wczoraj spał od 18 do 23 i obudził się po czym lata po pokoju aż do teraz :D Czy On tak będzie zawsze ? czy już powoli będzie szykował się do snu ?

Gość mama jeżowa
Nie karmcie prosze czym popadnie!! Bo zamiast pomoc to je zabijecie. Wszystkie wiarygodne informacje sa na stronie www.jeze.com.pl/

Gość boysenka
malego jak i doroslego jeza karmi sie pokarmem dla kociakow ale tylko i wylacznie WISKAS JUNIOR ! nie podaje sie zadnej innej karmy z ryba!!! Rowniez nie podaje sie KiteKat !!! Jest szkodliwe na watrobe. Do picia wylacznie WODA !!! Zadnego mleka !!! Ja opiekuje sie od roku niewidomym jezem! Z malenstwa 400g wyrosla na 1 kg jeza i wlasnie zapadla w sen zimowy. Jest pod opieka wspanialego weterynarza. Codziennie do pokarmu dodawalam krople witamin w masci - tubke ta otrzymalam od lekarza. Moja Lulu, jako ze niewidoma, nie dalaby sobie rady na wolnosci. Nie wiem jakich porad jeszcze potrzebujesz. Chetnie podzielilabym sie z Toba z moja wiedza na temat jezy.

Gość boysenka
c.d. a najlepsze rozwiazanie to odszukac w internecie tzw. pogotowie dla jezy i oddac maluchy do fachowcow. Jeze to nie zabawki ani tez domowe zwierzatka, maja swoje wrodzone przyzwyczajenia i jezeli ich sie nie przestrzega mozna maluchom tylko zaszkodzic!!! A szkoda kazdego zmarnowanego jezyka, tymbardziej, ze sa pod scisla ochrona!

Gość gość
Najtaniej larwy drewnojada i mączniaka a do tego such karma z roala dla kociąt lub kotki kamiącej

Gość gość
sucha karma dla kota woda sałata marchewka niektóre to lubią i wiśnie!!!

Gość kamikadze371
wlasnie w centrum paryza na budowie znalezlismy gniazdo mama jez noi malu jezyk mame z malym wzlielismy w karton i wywiezlismy do lasu ale po czterech godzinach wyszedl drogi maly spioch noi zapozno bylo szukac rodzinki i tak znalazl sie unas wdomku zobaczymy moze przezyje jest wielkosci swinki morskiej poczytalem wszystkie cenne informacie i postaramy sie z nich skozystac moze uda sie uratowac trzeciego brzdaca

Gość gość
Dzwonilam do weterynarza I jeza mozna karmic kocio karma I mlekiem sama mam3male jezyki pozdrawiam.

Gość gość
mniejszym jeżątkiem