Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xanx

hormony - wiecej w tabletkach czy spirali.

Polecane posty

Gość xanx
domeniko: no raczej nie o to jej chodzilo ;-) tylko o metode naturalna, czy jak to sie nazywa.

Gość mniej w spirali
zebyscie nie myslaly ze jestem swieta to wam powiem ze anal uprawialam i sprawia mi przyjemnosc. hmmm....chya wiesz co mialam na mysli i probujesz mi zadawac podchwytliwe pytania...:) w dni plodne proponuje srodki chemiczne typu globulki, zele, pianki...ewentualnie cienkie kondomy jezeli juz nie mozesz sie powstrzymac od seksu...to tylko srednio 8 dni...

Gość xanx
Tylko 8 dni? to jedna czwarta miesiaca. Globulki sa niewygodne, bo tzreba odczekac, a to jest niekomfortowe. Wszelkiego typu prezerwatywy ograniczaja doznania, w moim przypadku oczywiscie. A skutecznosc metpody naturalnej chyba nie jest zbyt wysoka? A koszt dokonania aborcji bedzie wiekszy, zarwono jesli chodzi o strone finansowa jak i o zdrowie.

ale ja mam uczulenie na latex:( no i mam już dwoje dzieci,więcej nie chce,nie stac mnie Do xanx nie sądzisz,ze z ta ciąza 14latki to ściema?Dlacezgo ona nami nie pisze?

Gość xanx
Pewnie tak i juz nie chce mi sie tam wypowiadac, bo wiadomo ze obroncy juz mnie zjechali ;-) Dla mnie sprawa jst prosta, kaazdy powinien miec prawo wyboru i nikt nie powinien sie wtracac. Ale nie chce misie juz nawet na ten temat dyskutowac, bo sama musze sie uporac z moim "problemem" spiralowym ;-)

Gość xanx
domeniko: powiedz mi jeszcze czy bol podczas zakladania jest bardzo nieznosny? . I jakiego typu znieczulenie sie stosuje?

Gość mniej w spirali
powiem wam jak to bylo ze mna...ucze sie na katolickiej uczelni...mialam wiele egzaminow z czysto medycznych przedmiotow, a antykoncepcja to juz mi bokiem wychodzila, na slowo seks nie reaguje ;) nie bylam swieta, tkwilam 2 lata w ukladzie, gdzie chodzilo tylko o seks...stosowalam wtedy gumy.rozne najrozniejsze.niby fajnie ale jak zjedzenie cukierka przez papierek.i co miesiac przezywalam ze jestem w ciazy.

właśnie pierwszy raz nie mialam znieczulenie i strasznie bolało.teraz mam zamiar poprosic za dodatkowa oplata pewnie,jakie s miejscowe znieczulenie,ale wiecej nie wiem w kazdym razie musialam wziac zastrzyk p/bolowy,bo tabletki nie pomagaly

Gość xanx
mniej w spirali: Dla mnie gumki odpadaja, tym bardzije ze mam stalego partnera i nie boje sie chorob. Poza tym powiedz jaka ty wlasciwie teraz metode stosujesz :)

Gość mniej w spirali
gdy zaczelam sie uczyc o fizjonomii czlowieka, glownie uklad rozrodczy...potem plodnosc, jej brak, antykoncepcja...troche zmienilam zdanie.w miedzyczasie poznalam mojego narzeczonego. i juz nie stosowalismy gumek. jechalismy tylko na mierzeniu temperatury i badaniu sluzu. i dokladnie wiedzialam kiedy mam plodne, kiedy nie.tak na prawde kazda metoda ma swoje plusy i minusy. widzisz minusem dla Ciebie moze byc czasowa abstynencja. dla mnie nie byla. ale tak miedzy Bogiem a prawda to jest dobra i jednoczesnie najmniej inwazyjna metoda. a teraz pytanie podchwytliwe: (mialam takie na examie) skutki uboczne stosunku przerywanego:)

Gość xanx
A co do tej katolickiej uczelni: To wlasnie slyszalam ze wbrew temu co by sie wydawalo nie kazdy tam taki "swiety" jest a nawet wrecz przeciwnie :)

mniej w spirali to co konkretnie nam polecisz dobra duszko?TYLKO NIE GUMY I NIE GLOBULKI:D

Gość xanx
Kurcze nie wiem. Dla mnie to jest czesto taki ze moj facet musi juz konczyc a ja sie dopiero zaczynam rozkrecac ;-). Nie wiem jakie sa skutki uboczne dla kobiety ale podejrzewam ze sa jakies na pewno dla faceta tylko nie pamietam juz jakie. Ale wiem ze keidys o tym czytalam :)

Gość xanx
mniej w spirali: ja bym nie dala rady bez niczego. Bo stres by mnie paralizowal, pzred tym ze w koncu pewnie sie nie uda i zajde w ciaze. Uprawiajac seks tylko z prezerwatywa ja zyje w stresie od jednej miesiaczki do drugiej : / Nie wyobrazam sobie tak w ogole bez niczego.

Gość mniej w spirali
chcesz wiedziec?jestem 5 miesiecy po slubie i 4 dni temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. stosowalam naturalne do pewnego momentu.byly skuteczne.ale zapragnelismy dzidziusia...od marca pracowalismy nad dzieckiem i nic...wspolzylismy w dni plodne i zero efektow...w lipcu mialam zalamke ze jestem nieplodna. a teraz okazalo sie ze nosze dzidziusia:)

Gość xanx
domeniko: no ze ciaza to wiadomo, bo przed wytryskiem w ydzielinie juz jakies plemniki sa :)

Gość xanx
Teraz przynajmniej nie masz problemu zabezpieczenia i mozesz sobie bezstresowo szalec do woli z mezem :))

Gość mniej w spirali
wlasnie chce wam powiedziec ze wcale nie tak latwo zajsc w ciaze jak sie wydaje :) dziewczyny robcie co chcecie, tylko pamietajcie: hormony i spirala moga was powaznie uszkodzic.moja dobra rada. a seks przerywany: tez myslalam ze nie ma skutkow ubocznych.sa. chodzi o nerwice seksualne.ktos moze miec problem z orgazmem.impotencja. ozieblosc seksualna.i udowodniono ze moga tworzyc sie jakby zylaki w obrebie narzadow. bo tuz przed orgazmem gromadzi sie krew a nie ma orgazmu czyli naturalnego odplyniecia.

ja tak dobrze w ciąży nie miałam,ciąża byłazagrożona i niezbyt mogliśmy szaleć.teraz mamy fajną coreczkę ma już 6m-cy

Gość xanx
Bo z zajsciem w ciaze jest czesto tak ze jak juz para sie podda i zrezygnuje to wtedy cale napiecie i stres opada i nagle sie zachodzi w ciaze :) Od dawna juz sie o tym pisze.

Gość mniej w spirali
haha nie uwierzycie ale ogladalam lejdis wlasnie wtedy gdy poczelismy dziecko :) pamietam ze tam laska robila swiece tuz po albo miala nogi w gorze.wiec ja wtedy tez tak zrobilam dla jaj, choc wiedzialam ze jestem nieplodna (tak mi sie zdawalo) i to podzialalo:) a ten przedwczesny wytrysk-tez mialam ten problem z poprzednim facetem.wiem jakie to irytujace... glupia rada ale- drugi stosunek jest zawsze dluzszy...trudniej sie dochodzi, wiec moze zostaw go sam na sam w sypialni najpierw

Gość xanx
Ja i tak na ta spirale sie zdecyduje :) Bo lazi mi to po glowie kiz od roku i nie uwazam ze ejst to rozwiazanie idealne, ale z tych ktore znam, to jest dla mnie na pewno najlepsze. dzieki za rozmowe dziewczyny :)