Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunia198700

dziewica do slubu

Polecane posty

Gość Cieszymir
Gwoli ścisłości: oboje mają być gotowi do wychowania dziecka, nie tylko kobieta, która się spieszy z tą decyzją, bo nie chce być za starą mamą facet też musi autentycznie chcieć dziecko!

Gość xanx
jakim obowiazkiem malzonkow jest miec dzieci?

Gość ona1985
Cieszymir a Ty jestes za czy przeciw seksowi po slubie?

Gość Antii
ale malzonkowie nie musza miec dzieci;) nikt im nie kaze

Gość xanx
chcialabym zeby bardziej ciagnelo mnie do dzieci niz mojego przyszlego faceta, ale jakow w to watpie. Cos trafiam tylko na takich ktorzy juz mi kaza niemalze deklarowac ze bede miec dzieci : / koszmar jakis

Gość Cieszymir
ta, zabezpieczenie i ciąży ni ma. Sporo młodych rodziców tak kiedyś mówiła Znacie ten dowcip: Panie doktorze, to jest pęknięta prezerwatywa, to są tabletki przeterminowane albo źle dobrane a to jest ten Wacek czy Walenty za późno wyciągnięty

Gość Antii
xant serio???? zaden z moich chlopakow nigdy nie wspominal jakos o dzieciach:D i w ogole im nie spieszno:P

Gość xanx
hahaha, no ten kawal jest niezly :P

Gość Antii
bo zabezpieczenie trzeba umiec uzywac! jak ktos prez nie umie zalozyc to peknie proste;) poza tym sa tabletki 48h po:P wszystko ładnie chroni jesli sie przepisowo uzywa....

Gość xanx
no ja to takie szczescie mam wlasnie. clagle slysze ze kobiety sie zala na facetwo, ze im dzieci nie w glowie, a u mnie jest na odwrot

Gość ona1985
a czy zauwazyliscie ze niektorzy chłopacy kpią gdy dziewczyna deklaruje wstrzemięzliwosc seksualną do slubu? są tez tacy, ktorym sie to podoba, ale wiekszosc albo niewierzy dziewczynie w takie zapewnienia albo mają ją za dziwoląga. Przykre

Gość Cieszymir
jestem za seksem po ślubie jako facet Wam to mówię

Gość Antii
xanx dziwnie jest na tym swiecie;) chociaz kiedy zapytalam mojego chlopaka co by bylo jakbym nie chciala dzieci to on zeby ze mna nie byl.... czyli moze wiekszosc facetowjednak chce dziecko:) ja osobiscie uwazam ze kobieta ma prawo nie chciec dziecka... I to jest normalne nie kazda z nas musi byc mama!

Gość Antii
Czeszymir no to milego czekania;) tylko nie wyjezdzaj ze seks zawsze konczy sie ciaza a malzenstwo musi miec dzieci bo to smieszne jest....

Gość ona1985
Cieszymir a ile masz lat i skąd jestes? z jakiego wojewodztwa?

Gość xanx
Byl taki czas ze moj mnie prawie do muru przypieral. Ile bylo klootni na ten temat. Az kiedys z nienacka cos wspomnial, ze przeze mnie to on juz nie jest pewien czy chcialby aby jego partnerka . zona urodzila mu dziecko. A ze raczej anwet by chyba nie chcial. Ja rodzic nei chce sama na 100%. Zreszta nie ciagnie mnie do dzieci w ogole, a w moim otoczeniu ostatnio sporo malych dzieci a i sama mam 3 mlodsze siostry ;-)

Gość Cieszymir
Ona1985 masz rację faceci tacy są no ja nie ale rzeczywiście masz rację, cóż zrobić, wymienić na poważniejszy model

Gość Antii
nie masz instynktu i tyle;) na pewno znajdziesz faceta ktory nie chce miec dzieci:) A ja mam tak roznie raz chce dziecko a raz nie.... ale jeszcze jestem na to za mloda tak czy siak:) conajmniej mam jeszcze 7-8 lat czasu

Gość Cieszymir
Słuchajcie rzecz jasna rodzice mogą nie chcieć mieć dzieci, ale pod jednym warunkiem - że biorą jedynie ślub cywilny W Kościele katolickim gdy choć jedno z małżonków nie chce mieć dzieci, ślub jest nieważny od samego początku, nupturienci mogą posiadanie dzieci odłożyć na później, ale nie mogą zrezygnować z posiadania potomstwa

Gość ona1985
a co wtedy gdy dziewczyna deklaruje wstrzemiezliwosc seksualną a jej chłopak nie chce czekac az do slubu? zmienic faceta trzeba czy co? a gdzie takiego znalesc, ktory zaakceptuje taką decyzje?

Gość xanx
ale kiedys to bylo dla mnie oczywiste ze bede miec dziecko itd, wyobrazaloam sobie jak bede je ladnie ubierac wychowywac no i cala reszta. a pozniej nei wiem co sie stalo, ze to wszytsko uleglo tak diametralnej zmianie.

Gość Cieszymir
ona, jestem z mazowieckiego, jestem w Twoim wieku

Gość Antii
Czeszymir... nie wyjezdzaj juz tu z katolikami.... bo co? wiekszosc katolikow uzywa prezerwatyw;D wiekszosc niepraktykuje a ile jest takich PORZADNYCH:D ktorzy na innych mowia a sami grzesza;D jak dla mnie katolicyzm to obluda;) Ja wierze w Boga... Ale mam go w sercu! NIe w kosciele! i slub zamierzam brac przed Bogiem:)

Gość Antii
xanx no moze cisie jeszcze odmieni;) ale jak nie to do macierzynstwa nikt cie nie zmusi:)

Gość Antii
ona1985 jesli masz taki dylemat tzn ze go nie kochasz;) ze tak latwo chcesz go zmienic na innego bardziej religijnego:)

Gość Cieszymir
ja napisałem, jak jest w prawie kanonicznym. Jeśli potem przed sądem kościelnym wykaże się, że małżonek nie chciał mieć dzieci, można stwierdzić, że małżeństwo było nieważne od samego początku

Gość xanx
no zobaczymy :))) jak to bedzie. juz mnie zycie tyle razy pzrekonalo zeby "nigdy nie mowic nigdy", ze naprawde nie wiem jak moje zycie sie potoczy :)

Gość Antii
no wiaqdomo jeszcze mloda jestes;) Czeszymir.. jesli malzonkowie sie kochaja to na cholere uniewazniac zwiazek?:>

Gość Cieszymir
jeśli się kochają, pewnie nie ma problemu (przynajmniej tak to wygląda)

Gość xanx
Teoretycznie to nie taka mloda, chociaz praktycznie jeszcze o dowd mnie czesto pytaja i tym sie pocieszam ze mam prawo czuc sie mlodo. A czuje baaaaaardzo mlooodo :))) niestety wiekszsoc moich kolezanke juz po slubach, albo zareczone a niektore juz nawet dzieci maja a ja nie mam z kim spedzac czasu, no bo jednak wiekszosc ludzi po slubie sie zmienia :(