Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość notoryczna

Purina One

Polecane posty

Gość kotówka
Na pewno nie wyjdzie mu to na zdrowie. Psie karmy jak sama nazwa wskazuje są dla psów, a kocie dla kotów. Po co ci kot jak żałujesz paru złotych na jedzenie dla niego? Nawet ta Purina dużo nie kosztuje

Gość gargaa
yyy dokładnie - karma dla psów jest dla psów - ma inny skład niż kocia karma, bo psy potrzebują składników w innych proporcjach. nie wszystko co smakuje jest dobre i zdrowe - patrz chipsy i fast foody :P więc lepiej zainwestować dla kota w karmę kocią i odseparować go od psiej karmy. purinę polecam - moja kicia ją je od dość dawna i na dobre jej to wychodzi :)

Gość Okrąglinek
Jak zwierzęciu miesożernemu może na dobre wychodzić jedzenie karmy z 15 % zawartością "mięsa"(bo jak wiemy są to tylko odpady)? :|

Gość błękitna magdalena
ja się nie zgodzę. w lepszych karmach, jak purina, te 15% to mieso zwierzęce, a nie "produkty pochodzenia zwierzęcego". koty potrzebują zróżnicowanego pokarmu, nota bene tych "produktów zwierzęcych" też - jak dziki kot upoluje mysze czyptaka, to zjada ze skórą i chrząstkami, a nie samo mięsko. dobre suche karmy mają zbilansowany skład - stąd też te inne produkty, np. pochodzenia roślinnego, które w naturalnym środowisku również jedzą - np. trawę. IMO purina one to najlepsza karma jaka jest dostępna w tym przedziale cenowym.

Gość jolinkaa
Popieram. Mój jadł kiedyś te tanie puszki i zdecydowanie gorzej wyglądał. Myślałam, ze to przez remont w domu, farby, lakiery itd. Dopiero weterynarz mnie uświadomił i kazał zdecydowanie zmienić karmę i podał kilka nazw, nie pamiętam już jakich, jedną z nich była właśnie Purina, na którą się przerzuciliśmy, głównie dlatego, że niedroga i łatwo dostępna. I już po paru tygodniach widać było zmiany zarówno w zachowaniu jak i wyglądzie sierści, że o zapachu z pyszka to nawet nie wspomnę....

Gość gargaa
o właśnie - dostępność to kolejny atut puriny. niestety wielu karm nie ma w supermarketach, w zoologach są głównie na wagę, co mnie nie urządza. trzeba przez internet zamawiać. a purinę one można dostać praktycznie w każdym sklepie z działem zwierzęcym.

Gość miszak
postanowiłem podnieść temat - mój kot jada purinę one i purinę pro plan - chętnie, ale z umiarem. uważam że to bardzo dobra karma, kot jest zdrowy (co wykazują badania krwi) i śliczny, jednak mam wrażenie że tylko na chrupkach mu smutno ;) chciałbym mu jakoś urozmaicić jedzonko - stąd mam pytanie, czy ktoś z was zna saszetki gourmet perle? jestem zainteresowany opiniami o tych saszetkach, głównie dlatego, że Kot jest wybredny i z suchych tylko purina mu pasowała :) a gourmet też jest produkowany przez purinę.

Gość Ups...........................
Miszak, ja mam w domu dwa koty jeden dachowiec wzięty od kogoś i je tylko Purine i Friskis In Door a drugi to Main coon i również je suche ale zje pasztetu, makreli, ryby z puszki w sosie pomidorowym spróbuje prawie wszystkiego a dachowiec tylko suche i o niczego innego nie chce spróbować, ale ostatni mama kupiła saszetkę Gaurrmet Perle dziczyzna i warzywa i dachowiec ku mojemu ogromnemu zdziwieniu ją jadł razem z Main coonem. Więc i Ty kup swojemu kotu, pozdrawiam.

Gość Ups...........................
Tak o tych.

Gość miszak
tak, te właśnie miałem na myśli. dobra, czyli jutro wyprawa do zoologów w poszukiwaniu saszetek:] w necie znalazłem ale na razie chcę kupić sam kilka sztuk na spróbowanie - swoją drogą ciekawe te smaki, pstrąg ze szpinakiem - niezłe :)

Gość B-ata
A jak ze składem Gourmeta i właściwościami odżywczymi? I dla jakiego typu to kotów?

Gość Kocyk
Każdy Gourmet,obojętnie czy Gold,Perle czy zwykłe,czerwony ma taką samą zawartość procentową mięsa-4,czyli jest to śmiechu warte.Wartości odżywcze zerowe,kot się nie naje. Lepiej kupić 400 gramową puszkę Animondy-100% mięsa,cena jakieś 5 zl.

Gość hghfgjyg
Wszystkim zarejestrowanym dziekuje zapraszam wszystkich do rejestracji do ankiet . za wypelnianie ankiet dostajemy punkciki za punkty mozemy dostać przerozne nagrody. Nic nie wysylasz, nie placisz, tylko wypelniasz ankiete To dziala! Bez kitu Zapraszam http://www.askgfk.pl/index.php?id=32&L=pl&L=pl&srcid=88&a=33240&b=0&fwf_pimp=e4eef45581b66f84 http://www.askgfk.pl/index.php?id=32&L=pl&L=pl&srcid=88&a=33240&b=0&fwf_pimp=e4eef45581b66f84 http://www.askgfk.pl/index.php?id=32&L=pl&L=pl&srcid=88&a=33240&b=0&fwf_pimp=e4eef45581b66f84 Wszystkim zarejestrowanym dziekuje

Gość miszak
jak Kot powąchał tę animondę w dużych puszkach, to wiał gdzie pieprz rośnie - ani prośbą ani groźbą nie dało się go zmusić do zjedzenia tego. wcale się mu nie dziwię, bo dla mnie to "mięso" po prostu śmierdziało. a jeśli chodzi o gourmeta to zjada z wielkim apetytem. kot i tak jest karmiony głównie suchą karmą, a saszetki czy puszki traktuje jako przekąskę.

Gość fdfdfd
Wszystkim zarejestrowanym dziekuje :) :) :) zapraszam wszystkich do rejestracji do ankiet . za wypelnianie ankiet dostajemy punkciki za punkty mozemy dostać przerozne nagrody. Nic nie wysylasz, nie placisz, tylko wypelniasz ankiete To dziala! Bez kitu :) Zapraszam :D :D :D :D http://www.askgfk.pl/index.php?id=32&L=pl&L=pl&srcid=88&a=33240&b=0&fwf_pimp=e4eef45581b66f84 Wszystkim zarejestrowanym dziekuje :) :) :)

Gość Kocyk
Miszak-to,że Twój kot czegoś nie lubi nie znaczy,że należy zaprzestać produkcji,bo jest niewartościowe :| Skład mówi sam za siebie,Animonda i karmy z wyższej półki(Orijen,Acana) nie mają ulepszaczy i uzależniaczy jak taki Gourmet czy Whiskas więc nie ma co się dziwić reakcji kota :)

Gość Estaps
z drugiej strony jak nie będzie jadł, tylko uciekał od tych "lepszych" karm, to nie wyjdzie mu to na zdrowie. gourmet potrafi pomóc w diecie. nie można doprowadzić do sytuacji, że kot jest przegłodzony. w końcu to nie pies, trochę inaczej reaguje na różne czynniki.