Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem materialistka

Mezczyzna ktory nie potrafi sam utrzymac rodziny na poziomie to nieudacznik

Polecane posty

Facet powinien sam utrzymac caly dom bez koniecznosci wysylania zony do pracy. Ona moze ale nie musi isc do pracy. Idzie jak ma na to ochote a nie po to aby zarobic bo brakuje od 1 do 1. Niestety coraz mniej jest facetow ktorzy sa w stanie sami utrzymac rodzine. Widocznie ich zaradnosc wyraznie spada :-o Poprawcie sie panowie :-p

Gość onarozsadna4
No wiesz w takim razie idac tym tokiem rozumowania to ty powinnac robic dokladnie wszystko w domu, oddawac sie facetowi kiedy tylko zechce i spelniach kazda jego fantazje. A wlasciwie powinien moc tez jak sie zestarzejesz wyrzucic cie z domu i zabrac do swojego domu jakas mlodsza i ladniejsza do utrzymywania. Polecam ci sponsoring:) napewno sie w tym odnajdziesz

No sory ale kobieta powinna sie szanowac. Tym bardziej jesli chodzi o atrakcyjna dziewczyne bo jakis zarosniety tluszczem grubas to sobie moze tylko pomarzyc :-p Sponsoring to zwykle kurestwo a czy mi o to chodzilo ? Mezczyzna z klasa nawet nie powie kobiecie by poszla do pracy. Zrobi to jak sama bedzie miala ochote. I to sponsoring ? Ty glupia jestes... :-o

Gość batalia baxis
a ja proponuje ci przeniesc sie do iranu, albo afganistanu tam tak jest,,,mezczyzna zarabia na dom....a kobieta usluguje paszy....

Gość karolciaaaaaa
Mnie się wydaje, że to już nie te czasy. Teraz kobiety chcą być niezależne i same zarabiać pieniądze a nie być na czyjejs łasce. Bo w małżeństwie bywa róznie. Jak jest dobrze to Ci da a jak nie to trzeba się prosić.

Gość praca kobiety w domu
to etat 24/7

Gość batalia baxis
tez tak mysle...karolciaaa...a jeszcze jak by kobieta chciala odejsc od faceta...to chyba musi go poprosic o pozyczke...bo tej kasy z zakupow nie starczy jej:)

Gość karolciaaaaaa
Poza tym prawdziwy związek polega nie na tym, żeby facet harował a kobitka paznokcie tylko malowała. Pieniędzy nigdy za wiele i razem powinno się dążyć do tego aby było jak najlepiej. Kobieta też powinna coś od siebie dać, a nie liczyć tylko na męża. Zresztą co to za życie kuchty domowej.

Gość karolciaaaaaa
No właśnie. Zresztą jak kobieta jest samodzielna finansowo to żaden facet jej potem nie wypomni , że ją utrzymywał.

Gość karolciaaaaaa
Jeśli mężczyzna zarobi więcej to ok. Może nawet dać itp. Ale w razie czego masz swój grosz i nie musisz się płaszczyć przed facetem, żeby Ci dał na ciucha czy kosmetyki. Wokoło znam dużo takich rodzin, w których kobieta musi być grzeczna bo inaczej nic nie dostanie. Ja bym nigdy tak nie chciała.

Gość remex
wez sie do solidnej pracy pomóc facetowi skoro nie spelnia twoim zasciankom co za durne babsko wziąc kija i nic tylko gonic takich którzy tylko krytykują a sami nic z siebie nie dają

Gdzie utrzymywał ? Mi po prostu chodzilo o to ze facet ktory chce zalozyc rodzine powinno go na to stac. Powinien sam tyle zarabiac aby starczylo na godne zycie, wakacje zagraniczne itd. A nie liczenie na to ze kobieta pojdzie do pracy :-o Jakby mi facet kazal isc do pracy to byloby to dla mnie upokorzenie i bym go zostawila bo on na mnie zwyczajnie nie zaslugiwalby :-o Ja dbam o dom na tyle na ile moge, bo przeciez kosmetyczka, fryzjer, zakupy to wszystko zajmuje czas. Ale reszte czasu poswiece prowadzeniu domu. Kobieta tez musi o siebie dbac bo wiadomo ze facet wracajacy z pracy chce miec w domu czysta pachnaca i zadbana szczuplutka kobiete a nie zatluszczonego hipopotama z polamanymi paznokciami :-o

kolezanko nie zgadzam sie z twoim stwierdzeniem w calej okazalosci mimo ze stac mnie na takie zycie, nigdy w zyciu nie wzial bym takiej pustej kury domowej.

Gość jak facet chce żreć
i mieć czysto i uprane - to niech da na to. Albo niech kobieta idzie do pracy, ale wtedy on sam niech sobie gotuje, pierze itp. i jeszcze dzieci rodzi i wychowuje!

Gość inna ona
myśl tak dalej a obudzisz się z ręką w nocniku :)

Gość vreaohn
Co to za bzdury?????? Wez zamilcz, dziewczyno bo przynosisz wstyd kobietom! Nie wyobrazam sobie zebym mogla nie pracowac. Chciazby po to zeby do fryzjera czy kosmetyczki lazic za swoje pieniadze...Nie no-rozwalilas mnie. Nawet nie bede nic juz wiecej pisac, bo szkoda slow. I brak slowa na twoja glupote.

Gość batalia baxis
a moze ta czysta, pachnac i szczupla kobieta nic nie umie...i jedyna praca jaka moglaby wykonywac..jest pilnowanie miejskiego szaletu...i dla tego jest zdania, ze facet powinnien fundowac...

Gość lu...................
Autorko,a co ty byś cały dzień robiła,kiedy twój mężczyzna charowałby jak wół ,by zaspokoić twoje kaprysy?Nudziła się,a potem z nudów znalazła sobie kochanka....bo mąż za mało uwagi ci poświęca???????Wstyd mi za ciebie,to,że ktoś urodził się mężczyzną nie znaczy wcale,że jest wołem roboczym:P

Gość lu...................
I OWSZEM JESTEŚ MATERIALISTKĄ w najgorszym tego słowa znaczeniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość remex
a jakby twój mąż nagle zachorował bo choroba nie wybiera to pewnie bys go kopnela w tyłek wiesz co pusta jestes i tyle...

Gość dupa maryna bb
a ja jestem za autorką uważam że to facet powinien utrzymywać cała chałupe a nie kobieta,kobieta może coś robić owszem,ale to chłop jest głową rodziny i wszystko jest na jego barkach aby kobieta mogła żyć jak lala księżniczka,bo kobiety to księżniczki,ja tez jestem księżniczką,jestem piękna i zadbana i o facet ma dbac i moj dba naszczęście

dokladnie !!1 to facet jest glowa rodziny wiec co sie oburzacie na to co pisze ? :-o facet jest od zarabiania kasy a kobieta od wydawania jej :-p oczywiscie w granicach przyzwoitosci :-p jak kogos nie stac na zwiazek to po co sie w niego pcha ? by pozniej wzbudzac w sobie frustracje ze nie stac go na utrzymanie domu ? :-o

Gość wdowa po 30
A co jak mąż umrze? albo rozwód? Kobieta po prostu MUSI byc niezależna i pisze to z własnego doświadczenia

Jarek, ja się czasem zastanawiam dlaczego ty się obracasz wśród takich kobiet? bo przecież to chyba tylko jakieś traumatyczne doświadczenia mogą wygenerować takie przekonania :)

Gość remex
rozumek mały i tyle odbija wam księzniczki

Gość gosia samosia
a do czego sie przyda taka kobita jak stara bedzie napisz mi

Gość remex
no chyba bedzie dalej księżniczką nawet jak stara bedzie

Gość gosia samosia
no tak księżniczka to księżniczka ach te księzniczki lale malowane jak dodzia czy jola rutowicz

na jakim świecie ty żyjesz, dziewczyno? O pracę trudno, ludzie są często niedoceniani. Spójrz na lekarzy: lata naprawdę trudnych studiów a potem skromna pensja w państwowym szpitalu. Ich też uważasz za nieudaczników? Osobiście, nie wyobrażam sobie, żebym miała obarczać przyszłego męża odpowiedzialnością za cały nasz dochód. Zresztą myślę, że mężczyzna bardziej doceni kobietę, która jest partnerką także na tej płaszczyźnie a nie tylko wymaga. Chcesz wakacje zagraniczne? To na nie zarób! A czy nie po to studiujemy, żeby pracować? No, chyba, że Ty zakończyłaś swoją edukację na liceum, w takim wypadku - gratuluję ;p Przykro mi, dla mnie nie jesteś 'kobietą z honorem', ale pozbawioną ambicji i zwyczajnie leniwą. Trzeba było urodzić się dwieście lat temu, gdy kobiety nie musiały pracować, nie mogły się uczyć i w większości wyrastały na nieżyciowe, tępe idiotki. Tam byś pasowała :) Pozdro. P.S. wolałabym raczej, żeby mój mąż nie musiał pracować cały dzień, a za to zajmował się domem razem ze mną i miał czas dla dzieci. To niestety nie uda się, jeśli będzie musiał tyrać jak wół na moje zachcianki. trochę myślenia, 'księżniczko'.