Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lipa...

nie moge zamienic mieszkania na wieksze jestem zalamana

Polecane posty

Gość lipa...

juz 4 rok:O

Gość dopytujaca
to je sprzedaj i kup nowe wieksze

Gość o dzieci to raczej rodzice
to nie zamieniaj, tylko sprzedaj albo wynajmij mniejsze i kup większe

Gość lipa...
to nie jest niestety wlasnosciowe tylko jestem najemna to mieszkanie mzbk

Mam ten sam problem :o Jesynym wyjsciem przynajmniej w moim przypadku jest licytacja w Urzedzie miasta wiec i tak wychodzi na to, bo przy zamianie na wieksze ludzie chca odstepne, a nie sa to mnale kwoty...

Gość o dzieci to raczej rodzice
hmm, no to nikt ci nie pomoże. Weż kredyt i kup własne, bo wyglada na to, że na większe nie zasługujesz tutaj. Skończyły się czasy, że chcesz i masz...

Gość lipa...
na kupno mnie nie stac:O przy tych cenach jakie sa.. a odstepne to granica oj 10 000 zl u mnie w miescie tylko mieszkanie jest nieciekawie ulokowane dlatego nikt nie chce sie zamienic 10 000 jeszce bylabym sklonna dac

Gość lipa...
Niezapominajka86 ---> licytacja w UM? a na czym to polega> napisz wiecej

U mnie sobie zycza 20 tys to ja dziekuje bardzo... za ta kase mam wyremontowane ekstra mieszkanie z prtzetargu. Czemu tez nie sprobujesz w takim wystartowac?

Gość lipa...
boje sie ze te przetargi sa juz ustawione ile wynosi wadium?

Juz pisze.. Polega to na tym, ze co jakis czas przeprowadzane sa licytacje na mieszkania a dokladnie na stawki czynszowe tzn, ze jest kilka mieszkan o roznych powierzchniach, u mnie np sa to bardzo duze mieszkania min. 80m2 ale kuzyn sobie wylicytowal takie srednie 50m2 W kazdym razie. Warunkiem przystapienia do licytacji jest wplacenie vadium jest to koszt u mnie akurat 3000zl (kuzyn placil 1000) i na samym poczatku licytacji jest ustawiana stawka wyjsciowa za m2 u mnie wynosila ona 3.96 i wtedy nastepuje licytacja... kto da wiecej ten wygrywa przetarg mieszkaniowy, ostatnio poszlo mieszkanie za 4.40zl 85 m2 wiec czynsz takiego lokum miesiecznie wynosi 380zl... w tym, ze masz 3 miesiace bezczynszowe i w tym okresie musisz przeprowadzic remont tego mieszkania. Jezeli nie zmiescisz sie w czasie, to placisz tylko polowe czynszu reszta idzie z tego vadium.

Jak komunalka, to najlepiej poszukać jakiegoś dużego mieszkania z zaległym czynszem i zgłosić chęć zamiany. Albo w kilku wielkich pokojach mieszka jedna osoba i lokal się dewastuje - zaproponować zamianę. Innej możliwości nie widzę

Gość lipa...
czyli rozumiem im mniejsze mieszkanie tym mniejsze vadium?

Gość terwa nr two
a ja mieszkam w mieszkaniu, nie jest moją własnością i nienawidzę go.Ma bezsensu rozkład, nie ma ogrzewania w łazience i korytarzu a na dodatek jest przy ruchliwej ulicy. Koszszszszszszmarrr mam. Myślę o kredycie i kupnie swojego.Tutaj nie chcę wkładać kasy w remont bo mi szkoda, bo to nie moje. Nie wiem czy mam jakieś szanse

Gość lipa...
mezalians3 ---> bylam proponowalam mowili ze z eksmisji tylko jest mozliwe dostac mieszkanie ale...rodzin oczekujacych i rodzin potrzebujacych jest wiecej i bardziej biednych niz ja:O wiec...jestem zalamana

Gość lipa...
czyli musze isc do Um tak? licyruje sie czynsz a mieszkanie po takiej licytacji jaka ma forme wlasnosci?

Gość lipa...
ja sie boje ze te przetargi sa ustawione i UM chodzi tylko o zebranie kasy z vadium

Tak, tam gdzie sie idzie po wnioski na mieszkania, tam powinni udzielic Ci informacji. Oczywiscie nie jest to mieszkanie wlasnosciowe... wiadomo. U mnie te mieszkania nalezo do MPGK czyli wlasciwie tak samo jak mam teraz, wiec roznicy mi to nie robi zadnej...

Gość lipa...
terwa nr two ___. mam to samo:O i mamy 40m2 gnieciemy sie w trojke rodzenstrwa zadne z nas nie ma swego kata pokoje sa przejsciowe lazienka mikro :O

Gość lipa...
ale licytuje sie wielkosc czynszu?

Raczej nie sa ustawione, przychodzi sporo ludzi chcacych sie zamienic... i czasami licytacje ciagna sie bez konca... jak sa jakies ladne mieszkania, wyremontowane to wiadomo... kazdy by chcial, zeby wlasnego wkladu pienieznego bylo jak najmniej. U mnie sporo znajomych juz takie przetargi wygralo, wiec mysle, ze warto jesli sie nie ma innego wyjscia ;]

Gość lipa...
ale wtedy musze zdac im obecne tak?

Gość lipa...
mozna obejrzec takie mieszkanie przed licytacja?

Gość lipa...
dzieki:) w pon juz bede w UM:) ale powiedz mi co sie licytuje wielkosc czynszu czy koszt nabycia mieszkania?

licytujesz sobie stawke za czynsz i automatycznie po wygraniu mieszkanie nalezy do Ciebie. To dobre wyjscie, bo gdyby chcialo sie zlozyc wniosek o mieszkanie to okres oczekiwania jest kilka lat, u nas czeka sie od 3-6 lat... takze no coz...

Gość lipa...
super:) a potem sa jakies formalnosci i koszty?

Gość lipa...
ok:) napisze dzieki za info..mam jaka ,mala nadzieje tylko boje sie troche bo mam malo kasy i nie chce aby mi przepadlo no ale coz...:O