Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ropuszkaaaaaa

Jeden owsik- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość dotty123
Sorry, ale brzydzisz się wziąc tabletki, a nie brzydzisz się faktu, że masz pasożyty w organizmie? :O Ja bym wzięła bez wahania!!!

Gość dotty123
Ropuszka, ile masz lat, że zadajesz takie pytania?! :O

Gość dotty123
Taa, jasne, to nie łykajcie :O Chodźcie sobie dalej po świecie i zarażajcie innych :O

nie wiem czy mozna tak kompinowac z tabltkami kruszac je i wsypywac do obiadu. zastanow sie zebys nie zrobila krzywdy w rodzinie! tata ktory cierpi na watrobe moze musi kazdy przyjmowany lek konsultowac z lekarzem,takze lepiej nie podawaj mu pokryjemu lekarstw bo moze stac sie nieszczescie! Wiem ze to wstydliwy temat zeby poruszyc go w domu, powiedz ze musialas sie od kogos zarazic ...i lekarz przepisal Ci leki ktore musi brac rowniez cala rodzina. ......a jak tak bardzo sie wstydzisz to powiedz ze Towja kolezanka z lawki szkolnej ma owsiki i lekarz kazal Tobie i Twojej rodzinie rowniez brac lekarstwa bo jest duze prawdopodobienstwo ze mozesz byc zarazona!

brzydze sie tych robali, na sama mysl mnie skreca, jutro jakos wymemłam z siebie ze mam owsiki i zaraz po obiedzie zaserwuje podwieczorek w formie tych tabletek dla rodzicow, powiem ze w pracy ma kolezanka z ktora siedze.. nie wiem jaki to ma smak, nie wim czy nie zwymiotuje, czesto wymiotuje po lekach bo sie ich po prostu brzydze, a te trzeba jeszcze pogryzc, pozatym mam problemy z zoladkiem, mam nadkwasote, refluks, i mala perystaltyke jelit.... gorzej z facetem, boje sie ze jak Mu powiem to sie bedzie mnie brzydzil w łóżku, mam 24 lata

Gość kaliszak
Podobno skutecznym sposobem usuwania owsików z organizmu człowieka są pestki dyni. Pestki zawierają kukurbitacyny, które przenikają do cial pasożyta i powodują porażenie układu nerwowego pasożyta. Nie są natomiast wchłaniane przez organizm człowiek, i nie powodują podrażnienia układu pokarmowego. Właściwości przeciwrobacze mają tylko ŚWIEŻE NASONA DYNI !!! Po wysuszeniu tracą te właściwości.

Na www.ebay.co.uk mozna kupic lek na.owsiki pod nazwa OVEX lek ten w pl jest dostepny na recepte w anglii nie ma takie samo dzialanie jedynie nazwa inna. Kolejna rzecz i rowniez clotrimazole w globulce 100.150.500 mg itp tez bez recepty w uk(lek na grzybice pochwy)

Gość gość
Muchozolem w tyłek ...

Gość gość
Wiem, ze pisze trochę za puzno ale niech to będzie rada dla czytających ten temat jeden owsik to nawet milon w jelicie cienkim.Nie zawsze owsiki w nocy ,,wędrują''.Mi nie wędrowały a jak juz się do wiedziałam ze je mam to się okazało ze miałam ich tak dużo ze je leczylam trzy miesiace. Wiec lepiej co nkilka miesięcy regularnie się odrobaczajcie:-)