Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile kosztuje okolo

ile okolo kosztuje prywatna podstawowka?

Polecane posty

Gość Opra35
Też jestem zdania, że trzeba dziecko rozwijać i to w jak najlepszym środowisku. Sama szukam opinii właśnie o tej szkole co koleżanka pisała wyżej, strona wygląda świetnie widać że jest to szkoła elitarna. Kładąca nacisk na naukę przez poznawanie.Z tego co czytałam każda klasa ma dwoje wychowawców anglojęzycznego i polskojęzycznego. Co do reszty języków, jest to pewnie kwestia wyboru. Ja jestem prawie przekonana do tej szkoły, muszę zobaczyć jak z poza Warszawy tam będziemy mieli dojazd.

Gość torale
Ceny są różne, to też zależy od lokalizacji i poziomu. Tutaj masz przykładową szkołę podstawową ursynów http://linde.waw.pl/ . Możesz sobie sprawdzić ich ofertę

Gość gość
Tak naprawdę ceny się różnią i trudno je oszacować. Moje dziecko uczęszcza do "Niepublicznej Szkoły Podstawowej im. Wiktorii Wiedeńskiej w Wilanowie" i może nie jest ona najtańsza, ale za to jest bardzo dobra.

Gość gość
Wrocław Salezjanki SP i Gimnazjum 420zł za dziecko jak uczą się 2 to 370zł za sztukę plus obiady 7,5 zł za jeden m-c ok 150zł plus dodatkowe zajęcia 120zł total za dwójke z obiadami i dodatkowymi zajeciami 1100-1200zł m-c sporo

Gość gość
Moje dziecko chodzi do Zespołu Szkół http://atena.edu.pl/ w Sosnowcu i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru. Przede wszystkim dlatego, ze moje dziecko wiele się w niej uczy w nowoczesny sposób. Poprzez doświadczanie wielu zjawisk i rzeczy, uczy się wiele o świecie.

Gość gość
Myślę, ze to zależy od danej szkoły, raczej szkoła będąca w rankingu na 5 miejscu, a ta będąca na 400 - będą miały różne opłaty. Najlepiej sprawdzaj po prostu czesne tam, gdzie Cię interesuje. W Warszawie jezeli szukasz dobrej podstawówki, to przy Bacha jest Szkoła Niepubliczna nr 49. Córka tam chodzi i szkoła jest super, mają naprawdę wysoki poziom, ale też dobre wyniki.

Gość gość
Moje dzieci chodzą też do 49tki. Super szkoła. Jest prowadzona przez Fundację Varsovia, czesne jest całkiem znośne, a moja córka w końcu polubiła szkołę i chętnie do niej chodzi.

Gość gość
Ja wysłałem moje dziecko do polsko - angielskiej szkoły podstawowej www.teczoweabecadlo.pl . Był to znakomity ruch, gdyż syn ma do czynienia z dziećmi na poziomie, o to nam przede wszystkim chodziło. Wyniki w nauce są bardzo zadowalające, a co najważniejsze - opłata za szkołę jest niedroga.

Gość Miggi
ja wlasnie zastanawiam się nad tą szkoła w Wilanowie prowadzoną przez fundację Varsovia. Podoba mi sie że maja sporo zajec pozalekcyjnych, indywidualne podejście do ucznia i dobre programy nauczania. byłam na spotkaniu tam i mocno mnie przekonała ta szkoła do siebie

Gość gość
Nie zastanawiaj się tylko zapisuj dzieci. Mój syn we wrześniu idzie do 5 klasy i bardzo sobie chwalę szkołę im. Wideńskiej przy ul. Kolegiackiej. Fajni nauczyciele tam pracują, syn chętnie do szkoły chodzi, a i naprawdę dobre wyniki osiąga. Szkoła sprzyja zdolnym dzieciom :)

Gość gość
Cena jest zależna od szkoły. Większość szkół prywatnych podaje ceny gdy rodzice zapytają osobiście. Ja posłałam swoją córeczkę do polsko angielskiej szkoły www.teczoweabecadlo.pl w Stargardzie. Oferują naprawdę dobre warunki dzieciom i według mnie mają dobre ceny.

Gość gość
Z prywatnych podstawówek wychodzą ciamajdy które się boją życia bo tam nauczyciele się ciackaja z dziećmi bo rodzic płaci i utrzymuje szkole wiec się nie odezwaja. Dziecko jest po kloszem i myslu, ze cale zycie tak bedzie nianczony/a. Potem prywatne gimnazjum pozostaje lub liceum bo w państwowej szkole by sobie cmok rady nie dał. W pracy potem porażka. Takie dzieci nic nie osiągną tylko na plecach rodziców jada bo tak są przyzwyczajone. Do prywatnych szkol zapisują dzieci zakompleksieni rodzice którzy sami mieli problemy z nauką i byli gnebieni w szkole, nic wielkiego nie osiągnęli ( nie zdobyli znaczącego wykształcenia ). To z statystyk jednej ze szkoł. Rodzice matoly z którymi nie ma nawet o czym rozmawiać bo szkoda czasu.

Gość gość
Albo w druga stronę - rozwydrzone i myślą, że wszystko im wolno a potem zdziwienie kiedy je w nastoletni wieku policja zatrzymuje i w komisariacie czeka na rodziców i pyskuje do funkcjonariuszy bo myśli, że jest nietykalny.

Gość gość
Nie warto kupować ,chyba ze wydzierźawisz i załoźysz działalność albo przerobisz na hotel ,ale wtedy musisz kupić z całym gruntem z boiskiem szkolnym i z całą zielenią .

Gość gość
To na pewno zależy od miasta, nawet tego większego i od danej oferty. Czasem warto zapłacić więcej i dostać lepszy i pełniejszy "pakiet". My zapisaliśmy naszego syna do szkoły podstawowej http://www.szkolapromyk.szczecin.pl u nas w Szczecinie. Nie była to najtańsza placówka, ale kwota też nie była jakaś przesadzona. Dzieciaki za to w ofercie dzieciaki mają naukę języków obcych, tańce, projekty filmowe, warsztaty kreatywne itp.

Gość Clarra
ja posłałam swoją córkę do Szkoły w Wilanowie im Wiktorii Wiedeńskiej i nie żałuję bo widzę że na prawdę lubi tam córka chodzić! fajne zajęcia no i blisko!

Gość gość
Zgadzam się, szkoła im Wiktorii Wiedeńskiej, ta prowadzona przez Fundację Varosovia jest naprawde dobra. Syn jest lauratem olimpiady z polskiego i historii i czuję, że duża w tym zasługa nauczycieli ;)

Gość Nastik
zastanawiam się nad tą szkoła jest dobra, moja znajoma posłała tam córkę. Mnie w tym roku czeka wybór. Wiadomo że chciałabym jak najlepiej wybrać...a ta szkoła bardzo mi odpowiada!!

Gość mikaraa
Jeśli chodzi o Warszawę to ja mam bardzo dobre doświadczenia ze Szkołą Te Vizja na Ochocie ( ul. Gładka ). Syn chodzi tam już 2 rok - czesne rozsądne - w tym pełna opieka nad dzieckiem, nowoczesne metody dydaktyczne. Rozszerzony angielski, duży nacisk kładziony na matematykę. No i ogromna ilość zajęć dodatkowych ( w tym kulinarnych ).

Gość gość
My również zapisaliśmy nasze bliźniaki do szkoły Promyk w Szczecinie. To bardzo dobrze zagospodarowana i przyjazna placówka. Warto!

Gość gość
Przy wyborze szkoły prywatnej trzeba się przede wszystkim kierować jej renomą i poziomem nauczania, potem ceną. Ja posłałam moją córkę do prywatnej szkoły podstawowej Jezuitów im. św. Stanisława Kostki www.jezuici.edu.pl w Gdyni. Mają tam wysoki poziom nauczania a w szkole panuje świetna atmosfera.

Gość Malgis
no ja wybierając szkołę to się kierowałam opiniami i samym odczuciem jak byłam na drzwiach otwartych. I szkoła im Viktorii Wiedeńskiech jest moim zdaniem świetą szkołą i wartą czesnego!

Gość Sepka
Ogólnie wiele słyszałam o tej szkole im Wiktorii Wiedeńskiej. I bardzo się zastanawiam czy nie posłać tam moich dzieci. Szkoła jest blisko, fajna kadra nauczycielska no i mają też ciekawe zajecia pozalekcyjne.

Gość Alekssaa
Nie ma co się zastanawiać - warto tam dzieci posłać. Bardzo dobra szkoła, fajna kadra nauczycielska, widac ze mają bardzo dobre podejście do dzieciaczków. Szczerze mówiąc ja jestem bardzo zadowolona z tego że mój syn tam chodzi!

Gość gość342434323
Widzę, ze wszyscy rozmawiają o szkole mojego syna - im WIktorii WIedeńskiej. Ja też zgadzam się z moimi przedmówczyniami - ta szkoła jest po prostu najlepsza w okolicy.

Gość Mariczka44
bo jest to dobra szkoła, warto tam dzieciaki posłać bo można wiele zyskać- przede wszystkim dobrą edukacje i bezpieczeństwo.

Gość Oliba
no nie jest to mały wydatek niestety ale szczerze mówiąc jeżeli wiem że taka szkoła jak im Wiktorii Wiedeńskiej jest dobrą i sprawdzoną placówką, to zastanawiałabym się nad tym czy nie posłać tam moich dzieci!!

Gość possa
zdecydowanie racja - do dobrych szkół warto wysyłać dzieci. jeżeli są takei możliwości finansowe! A szkoła im Wiktorii Wiedeńskiej wlasnie taka jest