Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka1983

psychiatra szczecin

Polecane posty

Gość inka1983

czy jest tu może ktoś ze szczecina, kto potrafiłby polecić jakiegoś dobrego psychiatrę lub psychoterapeutę z tego miasta? cierpię na nerwicę natręctw i potrzebuję kogoś, kto pomoże mi ją zneutralizować :(

Gość Nancy23
wg mnie takie choroby jak nerwica natręctw, depresja itp to są bzdury! psychiatrzy potrafią tylko robic z ludzi wariatow i u wszystkich diagnozują depresje lub nerwice, bo tylko mają taką wiedze. Gówno wiedzą o tym a wciskają ludziom ciemnote. Wogole co to jest ta niby nerwica natrectw?! jak to sie objawia? ja nie liczę sie ze zdaniem psychiatrow i wiem, ze oni o wielu rzeczach nie mają pojecia. pewnie ciekawa jestes dlaczego mam o nich takie zdanie? odpowiedz jest taka: znam osobe ktora przez lata była zle diagnozowana, wg psychiatrow miała nerwicę, faszerowali ją tabletkami, ktore nic nie skutkowały, mimo ze ta osoba wykazywała objawy nie znane medycynie i niewytłumaczalne to nadal twierdzona ze to tylko nerwica. Po kilku latach osoba ta spotkała takich dobrych ludzi ktorzy jej pomogli, odstawiła tabletki. okazało ie ze to nie była zadna nerwica, potrzebne były specjalne modlitwy i pomoc Księży. Oosba ta nie jest jeszcze całkiem zdrowa ale przezkilka lat nie bierze juz zadnych tabletek i jest lepiej. Po pomoc trzeba sie zwrocic do Pana Boga a nie do psychiatrow! Psychiatra Cie wysmieje, zrobi z Ciebie wariata i przepisze Ci psychotropy i bedziesz sie nimi faszerowac przez lata, tylko ciekawe czy ze skutkiem.

Gość Nancy23
dasz rade sobie bez psychiatry. oni naciągają tylko na kase. chodziłas juz do jakiegos? pomogł Ci? w jaki sposob? przepisując psychotropy? a skąd wiesz ze mam tą jakąs nerwice natręctw? psychiatra Ci to powiedział? jakie są tego objawy?

Gość cnhhghghnh
Nancy są choroby somatyczne i choroby duszy... niestety ale depresja np to brak serotoniny w prganiźmie. nerwica natręctw - mówisz co to takiego?? znasz kogokolwiek z taką chorobą? ja na to choruje i uwierz mi że proste czynności nasterczają mi naprawdę duż etrudności - np wysłanei listu w pracy trwa u mnei nawet 10 razy dłużej niż u innych. !0 razy sprawdzam czy dobrze wypełnilam zwrotkę koperte czy włozyąłm pismo do odpowiedniego adresta do odpowiedniejkoperty, czy jest to dobry egzemplarz, czy podpisany czy jest data... milion trakich pierdół któe inni raz sprawdzą i po porstu wyslą - a ja moge taka koperte kilka razy rozklejać i zaklejać i dalej nei być pewnym... a np mycie rak - mam w domu zwierzaki więc myjeje wciuąz... i to dokładnie więc nawet po 3 razy. owszem zwrot ku Bogu to bardzo ważne ale są pewne sprawy któe są sprawą somatyki są tez takie które bez leków bardzo skutecznie leczy psychoterapia - ja bynajmneij w to wierzę no bo w końcu medycyna to nei ściema. Cały czas szukam dobrego terapeuty ale szukam także wśród terapetów rodzinnych przy poradnaich przykościelnych (mamy naprawde powazne problemy - małżństwo na krawędzi)... dlatego nei uogólniaj - ja np wiem że leki przy nerwicy to tylko poprawa na chwilę istaram sobei radzxić inaczje ale np depresja nez leków może zakonczyc się samobójstwem.

Gość Nancy23
nie znam osob chorujących na nerwice natrectw. A od czego jest ta choroba?

Gość Nancy23
eeeee ja nie wierze ze psychiatrzy potrafią pomoc, nie po tym co widziałam i słyszałam

Gość cnhhghghnh
nancy jasne nie wierz - oby pomóc ta nigdy Ci nie była potrzebna...

Gość salamandrrra
nancy, pozjadałaś wszystkie rozumy? Jeden przypadek świadczy o całości?

Gość Nancy23
a oglądałyscie kiedykolwiek wypowiedzi egzorcystow? tacy Księża często potwierdzają że wielu psychiatrow zle diagnozuje pacjentow myląc depresje, nerwice, schizofrenie a najczesciej padaczke z "chorobami" pochodzenia demonicznego. jezeli ktos zWas miał kiedys stycznosc z magią, satanizmem, wróbiarstwem, bioenergioterapią to raczej psychiatra nie pomoze.

Gość salamandrrra
póki co panienko, dziewczyna nie opisuje swoich doswiadczeń z magią tylko swoją nerwicę...

Gość Nancy23
nie, tylko chce sie wypowiedziec co sądze o psychiatrach. robcie co chcecie, ja juz sie nie odzywam

Gość cnhhghghnh
nie nei miałam nigdy do czynnienia z tego typu zabawami.a o egzorcyzmach wiem co neico, ale sorry nei powiesz mi ze wszyscy ludzie mający problemy psychiczne sa opetani?? Czy wiesz o jak duzy procent ludzi chodzi??

Gość dorocia25
u mnie lekarze tez zdiagnozowali nerwice, ale leki nie pomagały więc potem ich juz nie brałam i jest ok. sama sobie poradziłam, bez tabletek, bez psychiatry

Gość cnhhghghnh
nancy poczytaj o depresji - tak dla własnej wiedzy. Zgodze się z Tobą że znaleźć dobrego psychiatre którego interesuje coś więcej niż wypisanie kolejnej recepty na czasem nei do końca niepotrzebne leki to praiw cud... ale czy dlatego mam nei szuakć pomocy? nancy ile masz lat?? chyba jednka sporo mneij niz ja - oby zycie nie zweryfikowało twoich przekonań....

Gość dorocia25
dziewczyny dacie rade same umiesz liczyc licz na siebie

Gość cnhhghghnh
acha i Nancy mi nawet w takich poradniach przykoscielnych rekomendowano szukanei pomocy u psychioatrów - więc sorry ale chyba to co piszesz nei do końca jest prawdą?!

Gość cnhhghghnh
dorocia jeśli chodzi o nerwice staram się sama właśnie sobie radzic - ale bywają bardzo trudne okresy... gdyby to tylko o to chodziło :( i jeszcze te fobie paskudne niezrozumiałe nawet dla moich najbliższych żyjących ze mną taka od lat :(

Gość Nancy23
ja nie mowie zebys nie szukała pomocy, oczywiscie szukaj a to co napisałam wyzej to poprostu moja opinia

Gość Nancy23
ja nie mowie zebys nie szukała pomocy, szukaj oczywiscie. a to co napisałam wyzej to jest poprostu moja opinia o psychiatrach i ich zacofaniu i nie wiedzy nie mowie ze wszystkie osoby u ktorych psychiatrzy stwierdzili depresje czy nerwice powinny po pomoc udac sie do egzorcysty, ale napewno jakas czesc z tych osob tak, szczegolnie Ci co troche eksperymentowali nie mowie tez ze Ty do nich nalezysz

Gość Nancy23
no ale sorry, piszesz fobie od lat, to znaczy ze masz to juz kilka lat? bierzesz jakies leki? chodziłas juz do jakiegos psychiatry? od czego ta choroba sie bierze?

Gość cnhhghghnh
tu nei chodzi o moje fobie które mam od dzieciństwa z którymi radze sobie jakos - choć bywają nawroty i jest wtedy bardzo źle... Bywałam u psychiatrów ale dalej szukam odpwoiedniej terapi dla siebie. mnei po porstu denerwuje twoje takie autokratywne przekonanie że psychiatra jest bleeeeee.. sorki ale przeczytaj to co sama piszesz - czytajac to można uznac że każdy kto ma problemy psychiczne jest opętany. czasem po prostu zastanów się zanim zaczniesz wydawać zbyt ogólne opinie bo jeszcze ktoś kto akurat teraz szuka pomocy, mysli o takim leczeniu (a decyzja łatwa nei jest), po przeczytanie tego zamiast szukać takiej pomocy uzna że jest to bezclowe. ja nei biore na dzixeń dzisiejszy leków psychotropowych czy benzodiazepin - radzę sobei inaczej... ale to nei oznacza że terapia nei jest mi potrzebna.

Gość Nancy23
to co napisałam na początku postu to moje zdanie. nic nikomu nie narzucam tylko cos zasugerowałam. psychiatrom i tym ich diagnozom nie wierze od czasu kiedy zle zdiagnozowali mojego chłopaka, faszerowali go tabletkami na nerwice ale nie skutkowały, tak było przez kilka lat, wogole to długa historia wiec nie bede tego opisywac ale w tym przypadku psychiatrzy nie pomogli, czujemy do nich żal, zaden nawet nie zasugerował ze to mogą byc skutki wrozbiarstwa, bioenergoterapi itp. no coz tacy są polscy psychiatrzy całkiem inaczej wygląda psychiatria we Francji czy Włoszech, tam egzorcysci współpracują z psychiatrami W Polsce tak jest tylko w Warszawie

Gość cnhhghghnh
ja rozumeim że oceniasz to na podstawie własnych doświadczeń ale nie wydawaj tak ogólnych opinii - tylko tyle. Po porstu zycze Ci żebys tak jak ja teraz nie msuiała szuakać dobrego psychiatry.

Gość Nancy23
NIE sugeruje ze kazdy kto ma problemy psychiczne powinien pojsc do egzorcysty. wg mnie psychiatrzy są bleee ale mam powody zeby tak sążic napisałąm o tym wyzej przykre ale sie na nich zawiedlismy

Gość Nancy23
a moze poszukaj jakiejs psychoterapi probowałąs juz jej?

Gość colaCola
czytam, czytam i dosyc to ciekawe Słyszałam opinie ze czasami człowiek choruje z nudow, wystarczy znalesc sobiie jakies zajecie, hobby i juz sie zapomina o chorobie. kiedys tez tak miałam

Gość cnhhghghnh
szukam cały czas... to co piszesz cola nei jest pozbawione sensu... z nerwica jest tak że im mneij cżłowiek o tym mysli tym lepiej się czuje, ale z nudów raczej się nei choruje :) to za duze uproszczenie

Gość KUJONKA
MYSL POZYTYWNIE! :-D

Gość Karolineczka Karolka
szukaj jakiegos dobrego psychoterapeuty, chociaz tacy duzo kasy biorą. szukaj takiego co chce pomoc a nie tylko zarobic