Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jghj

moj syn widzi swiat w czarnych kolorach

Polecane posty

Gość jghj

tydzien temu moje dziecko (4 lata)poszlo do przedszkola. widze jego rysunki i...jakos mi tak smutno sie robi:( sporo w nich czarnego koloru..jestesmy normalna rodzina..dajemy swojemu dziecko milosc,spokoj...czy wasze dzieci tez tak maja? czy po prostu moje dziecko nie jest takie szczesliwe jakby mi sie wydawalo?

Gość mvmvmvgfggggggggg
może w przedszkolu kredek brakuje?

Gość TO SUPER
to bedzie taki maly dziwolag jak z adams family lub zostanie GOTHEM w przyszlosci! juz wyrobil sobie charakter maly! daj mu jeszcze do posluchania Joy Division! :-p ;-)

Gość Taka mała opinia
Chłopiec-metalowiec

Gość TO SUPER
a poza tym, to wazne rowniez, co rysuje!

Gość TO SUPER
ludzie..! A KTORA JEST U WAS GODZINA??? Bo u mnie 7:38, a nie 8:38. CO TO ZA PRZEKRET??? :-0

a czy to nie jest przypadkiem tak, ze chlopcy na ogol wybieraja ciemniejsze kolory? dziewczynka rysujac obrazek bedzie uzywala kredek czerwonych, rozowych, zoltych, niebieskich, chlopiec natomiast granatowych, ciemnozielonych, czarnych. to tak jak w pozniejszym zyciu, faceci wybieraja ciemne kolory. zreszta widac tu juz teraz gdy sie pojdzie do sklepu z odzieza dziecieca: wieszaki dla dziewczynek rozowe lub biale, dla chlopcow czarne lub brazowe. wiec nie dziw sie, ze synek wybiera teraz tylko ciemne kolory. i nie martw sie tym;)

Ja też jak byłam mała rysowałam czarnymi kredkami bo były dla mnie takie wyraźne i \"miały charakter\". Do dzis lubie czarny kolor. No stres

Gość jghj
jeeny:(Kochane jestescie:).naprawde mnie pocieszylyscie:) i wiecie co?zastanowilam sie i faktycznie bedac dzieckiem tez lubilam uzywac ciemnych kolorow:).wiec moze po mamusi tak ma?;) jeszcze raz dzieki:)

nie martw się :) jak chcesz to przeslę ci rysunki mojego 5-latka,prawie wszystko na czarno ;).A też jesteśmy normalną rodziną :D chyba ;)....

Gość mimozija
daj mu jeszcze do posluchania Joy Division! a co joy division ma do koloru czarnego?? moja córka często słucha a obrazki robi kolorowe

moja córka jak była w tym wieku rysowała trupie czaszki :O nawet na pisankach wielkanocnych jak zapytałam dlaczego, to powiedziała, że podoba jej się kształt a potem dorysowała im kokardki :D jest zupełnie normalna... chyba :D

moja mama pracuje w przedszkolu i podobno jest tak (potwierdzone naukowymi badaniami), ze seli dziecko uzywa tylko czarnego koloru na swoich rusunkach to w domu jest cos nie tak - to pierwszy sygnal, ze jest molestowane, bite, ojciec bije matke itp albo w najlepszym przypadku rodzice sie mocno klca tyle teoria (ktora w przypadku dzieci z przedszkola mojej matki sie sprawdza), a co w praktyce...

nie zdziw sie jak w przedszkolu ktos zacznie z Toba rozmawiac o tym, ze cos zlegow Twoim domu sie dzieje ;)

Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***
a mi się zaraz przypomina historia z jakiejś książki. jak dziecko rysowało tylko czarną kredką. rodzice się martwili, prowadzali dziecko do psychologa. aż ktoś sie je w końcu spytał czemu rysuje tylko czarną kredka, a dziecko odpowiedziało że dlatego że nikt nie chciał czarną kredką w przedszkolu rysować i że tej kredce było pewnie przykro, wiec ono nią rysuje ;) autorko próbowałaś pytać syna w stylu "o a dlaczego to tutaj narysowałeś takie czarne". może to wynika z jakiejś fascynacji jakąś postacią z bajki czy jakimś bajkowym światem (batman zorro czy co teraz dzieci lubią), może syn lubi z jakiegoś powodu noc gdy jest ciemno. jest masa możliwości. ps. a co jest na tych rysunkach?