Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolka11699

katar u 3 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość karolka11699

Jak sie go leczy?? Trzeba się zgłosić do lekarza czy można domowymi sposobami?? Czy mogę być pewna że to katar a nie zwykłe czyszczenie noska??

Ja na twoim miejscu poszlabym do lekarza z tak malym dzieckiem. zeby dziecku sie lepiej oddychalo mozna kupic w aptece krople olabas oil i kropisz na pieluszke 2 kropelki olbas i wieszasz w poblizu lozeczka dziecka.

lepiej niech lekarz obejrzy maluszka... bo u mojej małej ze zwykłego kataru leczonego domowymi sposobami po jakimś czasie zrobiło się zapalenie płuc i tygodniowy pobyt w szpitalu...

lekarz obejrzy dziecko, to konieczne. Na pewno przepisze witaminy, mój synek jak mial 4 m-ce dostal kataru, dosc mocnego, lekarka kazala podawac 3xdziennie 10 kropli Cebion przez 10dni, nie wierzylam w sile witamin, ale poskutkowalao

jeżeli to początek to możesz zastosować nasivin, ale po 2-3 dniach koniecznie powinien zbadać lekarz, gdyż katar spływa do gardła i niżej a to może już skutkować poważniejszymi zmianami

nasivinu równiez nei mozna podawac samemu, to zaden domowy sposob, wszystko co podaje sie malemu dziecku powiino byc skonsultowane z lekarzem, bo nasivinu np nie mozna zbyt dlugo podawac, z czasem moze podraznic sluzówki, a jesli lekarka pozniej bedzie chciala podac cos innego to okaze sie ze nei bedzie mogla bo juz nasivin byl, Idz do lekarza

witamina c tez nie jest środkiem leczniczym mnie nasivin poleciła ordynatro zaraz po porodzie, zanim wyszłam ze szpitala i sosuje go w razie potrzeby do dziś na ulotce są szczegółowe informacje jak dany lek sosować a wiadomo ze zwykły katar moze powodowac powiklania dlatego wizyta jest konieczna, ale ja bym poczekała 2-3 dni

Novostin tylko po konsultacji z lekarzem, poza tym olejek Olabas Oil jest powyzej 6 m-cy, są inne preparaty do inhalacji dla maluszków ale i te rozpuszcza sie w wodzie, namacza pieluszke i wiesza.

Gość bananna
Wlasnie wczoraj byla u mnie lekarka, bo mam to samo z 4 miesiecznym synkiem. Od soboty mial katar i czyszczenie noska nic nie dawalo. Lepiej niech lekarz go obejrzy, bo jest ryzyko, ze zrobi sie cos gorszego u takiego maluszka. U nas na szczescie nie ma kaszlu ani goraczki. Stwierdzila ze to lekki niezyt nosowo-gardlowy. Mamy przez 3 doby nurofen co 6 godz i dwa razy dziennie cebion po 8 kropli. Do tego 4x aplikacja do noska sterimar baby. Zdrowka dla synka zycze:D

lepiej isc do lekarza a pomóc mozęsz gile saciagac gruchą moj maly miał straszny katar jak miał 2,5 miesiaca aż sie dusił lekarz mu przepisął nasivin soft i oczyszczac natrium chloratum po kropli do jednego otworu noska no i grucha a i tak tydzien sie meczył

pomaga woda morska i kropelki homeopatyczne Euphorbium compositum - poradziła mi ich używać pediatra jak moja starsza córka byłą malutka-u niej się sprawdziło i stosujemy do teraz a i synkowi pomaga - po 2 dniach stosowania kataru prawie wcale nie ma. Aha i podstawa oczyszczać nosek - my używamy gruszki z miękką końcówką.

\"ariaska\" :) a to jak wytlumaczysz fakt ze lekarz przepisal wit Cebion i co zabawniejsze dla Twojej wiadomosci pomoglo w 100%. Nasivin tylko po konsultacjiz lekarzem tak jak wszystko inne, katar scieka i moga byc powiklania, wiec lekarz musi osluchac dziecko. Teraz mój synek ma 6 m-cy i tez dostaje kropelki Cebion na katar plus Nurofen 4xdziennie po 2,5 ml.

Nie twierdze, ze to źle, każdy lekarz ma swoje metody a co powiesz na to, że ordynator szpitala dała mi nasivin do stosowania w domu w razie potrzeby?? Nie oznacza to wcale, że jest złym lekarzem, wszędzie najlepiej się sprawdza zdrowy rozsądek Mój synek ma 10 miesięcy i jak ma tylko katar podaję nasivin przez ok 3-4 dni a jak nie pomaga to euphorbium a do tego co kilka godzin sterimar do nawilżania noska. Poza tym czytałam w mądrych pismach, że żadnych kropli nie powinno się dawać do wdychania do 1 roku życia, natomiast witaminy wzmacniają nie tylko organizm, ale też bakterie które powodują choroby - a te przecież powinny ginąć a nie wzmacniać się. Każda z nas ma inne doświadczenia z lekarzami i chorobami i myślę, że nie ma tu złotego środka, który pomoże każdej z nas.

Gość fhcn
jezkli dziecko nie kaszle to po co ladzic do przychodni i narazac dziecko na bakterie??? to tylko kaszel! ja dawalam zawsze spray eufor...to co ktos na gorze napisal, masc majerankowa, klasc dziecko na brzuchu,

Gość selfina2
katar u dzieciaków to straszna sprawa. Ja mam już starsze dzieci, ale one nadal ciężko to znoszą. na szczęście koleżanka poleciła mi fajne krople - Oxalin, mają konsystencję żelu dzięki czemu nie spływają dzieciakom do gardła. Przez to dłużej działają w nosie i to za rozsądną cenę. Dzięki temu katar w rodzinie znosimy o wiele lepiej :)

Gość miniii654
Bardzo fajnym zrobionym z myślą o maluchach inhalatorze jest Baby Sanity. Korzystamy już od roku i dalej działa tak samo dobrze jak na początku. Opływowy kształt, wygląd króliczka, atestowany smoczek, generalnie pod względem parametrów to wszystko jest tutaj zgodnie z medycznymi standardami w temacie inhalacji. Można w pełni skuteczną i profesjonalną terapię prowadzić przy całej masie schorzeń.

Gość kasia5dd
Jak dzieci się zaziębiają to wtedy stosujemy u nas inhalacje i widzę dużo pozytywów. Szybsze leczenie i rzadziej infekcja nawraca. Urządzenie takie bardziej zaawansowane mamy w domu od niedawna i jest to polskiej firmy model Sanity Simple. Simple czyli proste i to faktycznie skomplikowane w obsłudze nie jest. Można też tutaj chyba każdy lek wlać byleby był przystosowany do podawania wziewnego.

Gość ANIELAktk
myślę, że z katarem nie należy od razu biec do lekarza, wypróbuj domowych sposóbów, wody morskiej również do oczyszczenia i może będzie wszystko w porządku. Wg mnie najlepsza wode dostaniesz z firmy BABYCAP