Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Akakashka

Nie mogę pozbyć się myśli, że umrę.

Polecane posty

Gość Akakashka

Ogólnie to mam depresje i ciągłe doły, mysli samobójcze, a ostatnio taki paniczny strach przed śmiercią, że to będzie koniec, próżnia, pustka, koniec mojego istnienia na zawsze, że to nieuchronne, że będę stara i bezradna wobec zblizającego sie końca i wszystko co robie jest bezsensu, bo i tak umrę i tylko żałuję, że czas przecieka mi przez palce i marnuje czas. A na dodatek jestem strasznie samotna.

wiesz :O nie chcę rozwiewać twoich złudzeń :O ale na pewno umrzesz "że to będzie koniec, próżnia, pustka, koniec mojego istnienia na zawsze, że to nieuchronne," nad tym to się chyba każdy zastanawiał kiedyś... no może poza skrajnie religijnymi

Gość problemyyyy
miałam tak samo cały czas myslałam o smierci nie chcialo mi sie nic robic bo wydawało mi sie ze to i tak nie ma sensu bo kiedys umre a najgorsza była mysl ze moge sie pozniej obudzic i nikt mnie nie uratuje jednak zaczeła sie szkoła obowiazki i nie mam czasu o tym myslec.

Gość problemyyyy
przepraszam ze tak chaotycznie ale pisałam na szybko

Bo tak własnie jest - nie ważne co zrobisz i jak będziesz żyć i tak na końcu umrzesz. Nie warto sie starać.

Gość Akakashka
Jestem niewierząca dlatego chyba efekt tych rozmyslan jest jeszcze mocniejszy.

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
ja jak tak mysle to dostaje motorku w dupie i robie wszystko w ciagu jednego dnia czasami sa to glupie decyzje bo nastepnego dnia ponosze konsekwencje ale warto miesc takiego spida nakreca cie to i motywuje ze zycie jest jedno i trzeba brac wszystko co chcesz TYLKO Z UMIAREM !

Gość wlasnie tak ...
Ile masz lat ze tak piszesz?

rozumiem ten Twój strach. gdybym przeczytała ten post kilka godzin temu, napisałabym idź do psychologa/psychiatry. Opowiedz o tym. teraz wiem,że to bzdura. jeśli nie pomożesz sobie sama to.... a może to tylko ja mam pecha?

Nie wiadomo czy mamy tylko jedno życie. Może istnieje reinkarnacja i kolejne życie będzie lepsze niż to, więc po co sie tu męczyć?

Gość Akakashka
mało, ale czas szybko płynie;) Mam ochote okrecic sie kołdrą, włączyc telewizor i odciac sie od wszystkich i od wszystkiego, a zdrugiej strony mam marzenia, które chciałabym zrealizować..

Gość Akakashka
nie zaznawszy kutasa w pochwie. i w tym cały mój problem.

Akakasha -- dziś tak zwany terapeuta powiedział \" podejmuj decyzje, zajmij się życiem, nie myśl, nie filozofuj\" prosze przyjść w przyszłym miesiącu.

Gość Akakashka
..ale jak walczyć z ta myślą ?

"Jestem niewierząca dlatego chyba efekt tych rozmyslan jest jeszcze mocniejszy. " ja też ale z drugiej strony po śmierci... o ile wersje religijne są błędne.... i tak nie będzie to miało żadnego znaczenia

Gość problemyyyy
myslicie czasami o tym ze umrzecie i obudzicie sie w trumnie?

Gość Akakashka
To jest nawet jakos nazwane w medycynie. Pewien gość zaprojektował dla siebie trumne z jedzeniem, telefonem i maską tlenową, taką ekskluzywną, bo tak strasznie sie własnie tego bał. A le to miliarder jakiś, to stać go na takie dziwactwa. Ale tego jeszcze akurat sie nie boje;]

Gość problemyyy
hmm tam sie chyba nie da obudzic bo zamrozony organizm hm nie ma takich zdolnosci(?)

Ja też mam takie myśli dość często :-o Boję się bardzo o swoje życie, zaczynam się bać wszystkiego ;/ Zakrawa na obsesję ;/

Nie wiem czemu boisz się śmierci, to całkiem fajna rzecz, skończą sie wszystkie twoje problemy.

Gość Bessiee
Witaj:) Ja również miałam kiedyś taki okres w swoim życiu, że panicznie się bałam tak jak ty, cały czas myślałam o starości i o śmierci, a teraz, z biegiem czasu zrozumiałam że nie ma się czego bać:) starość wcale nie musi sie równać niedołężności, a jeśli chodzi o śmierć to może to być coś wspaniałego, potem już zero stresu, problemów, nie wiem dlaczego wielu ludzi tak się boi czegoś do czego każdy z nas przecież zmierza, wystarczy się z tym pogodzić pomyśleć logicznie:) Owszem nadal jest lęk przed bólem, ogromny lęk, no i niepewność co potem, no ale tego się pozbyć nie da :)

W moim przypadku chodzi o to, że za mocno kocham życie, mam Synka, dla którego chcę żyć i boję się, że nagle mnie coś pacnie :-o