Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona anetii

Babcia chce przepisać na mnie mieszkanie Problem!

Polecane posty

Gość zmartwiona anetii

w sierpniu biorę ślub z moim P, babcia oddaje mi swoje mieszkanie, tzn. chce przepisać. Mój P pracuje w straży Granicznej za brak kwatery czyli brak swojego mieszkania dostaje 200zł czyli jak będę jego żoną to byśmy dostawali 400zł. I teraz tak prosić babcię żeby przepisała mieszkanie na moich rodziców czy co ? nie wiem co mam robić

ja bym się na twoim miejscu wogóle uniosla honorem i wyniosla pod most- bezczelna starucha ci mieszkanie oddaje jak tak można :o

Gość Rafaello rocznik 1987 ........
hahahahaha :D Możesz miec mieszkanie a ty jeszcze marudzisz ??? To se w takim razie sama wybuduj ! Zobacz jakie sa ceny mieszkań żal pfff

Gość ty tak serio
?

A może ty liczysz na to że kiedyś zamieszkasz w willi z basenem a twój facet kupi ci limuzynę i złote ciuchy ? :D:D:D powodzenia Dawno się nie usmiałem z takich prowokacji :D

Gość zmartwiona anetii
dlaczego tacy jesteście? Kurcze ja na prawdę nie wiem co robić, mój P namawia mnie żeby mieszkanie było na rodziców ja mam jakieś mieszane uczucia..

Gość zmartwiona anetii
ni to że nie chcę chodzi o to że jak mieszkanie będzie na mnie to mój P nie dostanie 400zł z pracy..zawsze to 400zł np na opłaty.

przeciez jakbyscie tego nie mieli mieszkania - to byscie musieli wynajmowac, a to cena wyzsza niz 400 /mies :O

Gość byc moze dla niektorych
400zl to pryszcz... Dla mnie nie, wiec rozumiem autorke :) Skoro babcia chce Wam oddac mieszkanie to chyba macie z nia dobre relacje :) To powiedz jaki problem i jak by go tu rozwiazac - czy nie lepiej by bylo przepisac wlasnie na rodzicow ;)

Gość ty tak serio
żałosna jestes:o chyba lepiej miec mieszkanie własne niz zeby was potem rodzice wywalili a wy sobie zostaniecie z tymi waszymi 400zł :|

Anetii :::: jak chcesz to podaj mi nr kontaktowy do twojej babci , bardzo chetnie ci pomoge i przekonam ją żeby mi oddała to mieszkanie :D chcesz ?

Gość dla dobra twojej babci
lepiej będzie jak babcia zapisze ci mieszkanie w testamencie, a póki zyje, to ona będzie właścicielką :)

Gość miaaa...23
Możesz poprosić babcię żeby przepisała Ci mieszkanie w darowiźnie z zaznaczeniem, że staniesz się właścicielem mieszkania dopiero po śmierci babci. Jeżeli to by była Twoja pierwsza darowizna to nie musisz odprowadzać od tego podatku :)

ps. ale spadek /darowizna bedzie nalezal tylko do Ciebie, wiec nie rozumiem o co pytasz ... to nie wchodzi we wspolny majatek malzenski .

zmartwiona anetii ..czy ty jestes normalna ??? masz dostac mieszkanie a ty marudzisz to nie chcij mieszkania :P

chodzi o to ze narazie nie chceie mieszkania bo wam kasa przepadnie a i tak chyba u babci nie bedziecie mieszkac bo babcia zyje to niech przepisze na rodziców i tyle tylko zeby ci pozniej jakiegos babola nie odwalili ze nie beda chcieli wam go dac

A nie pomyślałaś, że skoro macie gdzie mieszkać, to można wziać to mieszkanie, stracić 400 zł z pracy, ale wynając za więcej?? A chata na własność zawsze się przyda...

Gość zmartwiona anetii
tak mamy dobre relacje z babcią.. kurcze jeszcze nie rozmawiałam z rodzicami na ten temat... ogólnie to z nimi tak ciężko się rozmawia ale muszę się przemóc..oni wiedzą że mieszkanie jest dla mnie (babcia ma 5 wnuków) i mnie przypadło więc wielki zaszczyt..

Gość poproś niech przepisze na
rodziców, sama bym tak zrobiła

buahahahaha :D:D:D wolisz 400 zł niż mieszkanie ???????? Weź ty idź się lecz lepiej :D jeżeli ty byś odkładała 400 złotych miesięcznie to aby uzbierać na mieszkanie to zbrakło by ci życia !!!!!!!

Gość miaaa...23
I ma wynajmować mieszkanie razem z babcią ???? :o

Gość VFD
to gdzie w takim razie wy mieszkacie??

a te 400zł ma Ci zastąpić własne mieszkanie? na opłaty zarobicie z własnych pensji i w kredyty nie będziecie musieli się pakować, żeby mieć własny kąt, a tak do usranej śmierci będziecie zbierać.

Gość zmartwiona anetii
Angel nie wiedziałam..czyli jeśli to będzie darowizna to i chyba podatku się nie płaci tak?

Gość miaaa...23
Ja mam podobną sytuację tzn. mieszkanie od babci niby jest już moje (jestem prawnym właścicielem), ale mieszka w nim babcia. Ja z rodziną wynajmuję mieszkanie.

Gość elle24
Dlaczego babcie sa takie glupie i oddaja wszystko wnukom, swoim dzieciom, a potem laduja na starosc w domach opieki?:O