Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona anetii

Babcia chce przepisać na mnie mieszkanie Problem!

Polecane posty

Gość ty tak serio
na miejscu tej babci jakbys mi tak powiedziała ze wolisz 400zł niż mieszkanie to bym ci powiedziała zebys sie w dupe pocałowała i dała ktoremus z wnuków

Gość zmartwiona anetii
moja ma dom i mieszkanie. Mieszka na wsi i mieszkanie oddaje dla mnie...bo ona nigdy nie chciała mieszkać w mieście

Gość chyba to mieszkanie jest wiece
warte niz 400zl?? boze co za bezmyslna idiotka!!! przeciez jak nie chcesz w nim mieszkac to mozez je wynajmowac albo sprzedac... tak to jest jak sie krotkowzrocznie mysli ..i zyje dniem dziesiejszym...

nie rób jaja niech babcia na ciebie przepisze kurwa ja nie mam babci dziadków i na mnie nigdy nic nie przepisze:O bede musiała szukac faceta z posagiem;) czeka mnie kredyt na 20 lat:O

Gość zmartwiona anetii
chodzi o to że gdy. mieszkanie będzie np na mamę i ja tam będę mieszkać z P to będziemy dostawać 400zł takiej dotacji Od SG za brak kwatery

Gość zmartwiona anetii
czytajcie ze zrozumieniem a nie mnie wyzywacie co miesiąc 400 zł za brak kwatery.

to niemozliwe zeby byc az tak glupim.................sorry

Gość właśnie też uważam że babcia
nie wie co ją czeka :P znam dziesiątki podobnych sytuacji, gdzie rodzice czy dziadkowie po oddaniu swojego majątku dzieciom, wnukom, nagle stają sie dla tych ukochanych do tej pory dzieci, kulą u nogi :P:P:P Póki babcia żyje, to mieszkanie powinno być jej własnością, a swoją wolę co komu przypadnie po jej śmierci, powinna zapisać w obecności notariusza w testamencie.

Gość ty tak serio
no i co ci z tych 400zł jak sie babka wkurwi to chuja dostaniesz a jak sie z rodzicami poklocisz albo coś ? wejze glupia jestes i tyle:o

Gość elle24
ale my czytamy ze zrozumieniem. Mnostwo osob moze tylko sobie pomarzyc o dostaniu mieszkania, a ty kombinujesz jak przejac mieszkanie i jeszcze zachowac te 400zl:O

Gość elle24
Babca zaniemoze i albo beda ja traktowac jak smiecia albo oddadza do domu opieki, bo niby tam bedzie miala lepiej:O

Gość zmartwiona anetii
widzę, że siedzą tu same tłuki i nikt nie rozumie tematu, dyskusji, przykro mi ale koniec tematu! nic się nie dowiem najpierw czytajcie ze zrozumieniem a potem oceniajcie.:O:O przykre te forum:O

Gość musztarda
Przecież ona chce mieć i mieszkanie, i te 400 złotych. Odpuść dobie tę kasę i bierz mieszkanie dopóki się Babcia nie rozmyśli albo nie daj Boże nie zejdzie.

Gość elle24
ale z ciebie tluk, nie widzisz, ze wszyscy rozumiemy o co ci chodzi tylko potepiamy twoj zachlanna postawe?:O Boze, co za tluk z niej...

Gość angel am racje
Babcia moze zrobic darowizne z dozywociem co oznacza ze do konca zycia bedzie tam mieszkac. Podatku nie zapłacisz bo jestes najbliższa rodziną. Poza tym darowizna bedzie tylko i wyłącznie na Ciebie (chyba ze w darowiźnie będzie konkretnie zaznaczone ze na was) i wy jako małżenstwo nie bedziecie mieli mieszkania, wiec moze te 400 zł bedzie przysługiwało.

zmartwiona anetii widzę, że siedzą tu same tłuki ?????? no nie wiem kto tu jest tlukiem? mysl dziewczyno?? ile warte jest to mieszkanie? mysle ze dla ciebie nic. to powiedz babci ze nie chcesz i nie rob problemu.

Gość elle24
nie uwazamy, ale tak baaaardzo czesto jest, dlatego ja nigdy nie rozumialam dlaczego starsi ludzie wszystko oddaja za zycia wnukom, a ci maja ich w dupie i tylko czekaja az babula zejdzie.

Gość Rafaello rocznik 1987 ........
tak to jest gdy ktoś chce miec wszystko. Jednak pazerność nie zawsze się opłaca. Widać że skąpa jesteś i walczysz o kazdy grosz. Ja gdybym miał możliwość odziedziczyć mieszkanie to byłbym w siódmym niebie a już wiem że czeka mnie kredyt w wysokości kilkuset tysięcy złotych i spłata całymi dziesiatkami lat. eehhh żal mi ciebie

Gość zmartwiona anetii
do angel am racje dziękuję o to mi chodziło;) a reszta to pajace! szkoda nerwów czytacie ze zrozumieniem pisałam babcia ma jeszcze dom w którym mieszka!

Gość a co z opcją testamentu
?

Gość angel am racje
wiec musisz sie dowiedzieć konkretnie czy jeżeli współmałżonek jest właścicielem mieszkania które nie wchodzi do majątku wspólnego to czy przysługuje te 400 zł.

jak narazie to ty jesteś idiotką- w kojejce po mieszkanie czeka jeszcze 4 włażących w dupe wnukow plus jej dzieci (twoi rodzice i wujkowie/ciocie) ty robisz wielkie fochy i kombinujesz jak to zrobić zeby i mieszkanie bylo i kasa....rob tak dalej a mieszkania nie zobaczysz

Gość frejz
Takie wlasnie jest zycie. Takie zachlanne pasozyty dostaja mieszkanie za darmo, a normalni ludzie musza brac kredyty na 30 lat.

Gość angel am racje
aha i jeszcze cos, wcale nie musi byc z dożywociem zeby było tylko na ciebie. To jest obojętne. Darowizna przechodzi tylko i wyłącznie do twojego majątku osobistego chyba ze w akcie notarialnym stwierdzono inaczej.

Gość wsjur
co za pazernosc , ja pierdole!

Gość przecież to jasne
jak babcia zrobi darowiznę przed ślubem to mieszkanie jesxt wyłącznie Twoją własnością