Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gimme gimme more

Okropnie wychodzę na zdjęciach - kto jeszcze?

Polecane posty

Gość Agrestowa*
aha dzieki za odp! no ja sie boje sama farbowac, ze mi zólte wyjdą albo ze w ogóle wyjdą z głowy;)

Gość olaulo
Powiem szczerze, ze masz racje. Blond wlosy ciezko farbowac i jezeli masz kase na fryzjera to farbuj u niego. Ja juz jestem przyzwyczajona i czasem tez kasy na fryzjera nie mam wiec farbuje sama. Pozdrawiam

Gość upupupupupupup

Gość Politolig23
Gdy miałem nie spełna 15 lat i jak byłem młodszy to na zdjeciach wychodziłem ładnie i to bardzo po prostu malowany chłopak te wesołe oczy ta twarz i wogóle a teraz? Mam 23 lata i jak robie sobie zdjecia to kompletna tragedia nos jakiś na boku jakas dziwna okropna twraz i oczy też nieciekawe W lustrze jest co innego Co o TYm Myślicie prosze odpowiedzcie mi na temat.

Gość Dziewczyna..
Ja na zdjęciach wychodze gorzej niż źle,dlatego tez unikam apartau jak ognia.. :| a jak ktos mi zrobi zdjecie to po prostu je usuwam z jego aparatu.. :(

Gość Oczy
Ja uważam że lustro mówi prawdę, a zdjęcia kłamią(oczywiście nie wszystkie , bo to zależy od aparatu bo może być dobry albo zły). A to wiem bo moi bliscy w lustrze mają takie samę odbicie jak ja ich widzę w rzeczywistości. Zwróćmy uwagę na zdjęciach (bo to już jak aparat) na ubiór fotografowanego że ma inną barwę , odcień niż jak go widzimy w tej szacie w rzeczywistości bo dokładnie tak jak w lustrzę.

Gość ruchacz lasek
Na zdjęciach źle robionych każdy wyjdzie okropnie. Zdjęcia źle robione, to zdjęcia robione bez wiedzy jakie dany aparat ma ograniczenia. Nie można robić foty aparatem ze zbyt małej odległości - optyka aparatu (taniego) robi beczkę z obrazu. W efekcie nasz nos i cała twarz będą wyglądały jak w krzywym zwierciadle. Nos wyjdzie nienaturalnie duży, twarz jakaś w środku wypukła, cofająca się do tyłu na obrzeżach zdjęcia. Łatwo zauważyć "beczkowatość" fotek, gdy sfotografujemy dwie pionowe linie. Na przykład fotografując dowolny budynek z bliska, który ma jak wiadomo pionowe ściany zarówno w realu jak i widziane w lustrze. Na fotce te same linie narożne ścian będą łukami! Dobrze (realistycznie) wychodzą fotki robione z większej odległości. Wówczas zniekształcenia nie mają tak dużego wpływu na fotografowany obiekt.

Gość CONSTANTY
Ja też mam ten problem i.....szczerzę nie wiem co o tym myśleć bo jeżeli chodzi o twarz w ogóle o całokształt to w lustrze jest ok. A w aparacie to całkiem co innego twarz mam jaką zdziwkaowatą i dziwną trochę na boku nos i do tego wyglądam tak jaK bym ważył 90 kg a waże 63 na 175 cm wzrostu ...a w lustrze jest wszystko ok i nie wiem co o tym myśleć?????????????

haha!! ja tez wychodze okropnie na zdjeciach. a z zaskoczenia to juz w ogóle porazka :o na nk robiłam sobie sama telefonem. i wybierałam dłuuugo, zanim cos wrzuciłam. na codzien wygladam normalnie, nie jestem jakims pasztetem :P ( w znajomych na nk mam tez nasza kafe :P wiec mozna sobie poogladac, jak zgadniecie kim jestem) a te porady jak wychodzic lepiej na zdjeciach sa do kitu :o

Gość Benoa Aires
Jeżeli o to chodzi to się zgodzę z tym że aparat jest nieobiektywny!, przekonałem się dopiero o tym dwa lata temu na weselu mojego brata...cały czas myslałem że wygladam okropnie bo tak pokazywały mnie fotki oczywiście noie wszystkie, niektóre były jakieś ale na zadnej nie było można zeby to tak poiwiedzieć ze wygladam w miarę ok dopiero jak zobaczyłem video z wesela i siebie ucieszyłem się bardzo! bo wygladałem bardzo dobrze, wiele lepiej niż na zdjęciach! a takto łeb bym sobie z przejecia ukrecił jak widziałem siebie na fotkach toyalan klapa ale jeszcze w lustrze było ok ale zdjęcia ze mną mnie załamywały...(dodam że nie były robione jakimś tanim aparacikiem).

Gość ja tez okropnie

Gość Malwia23
Ja też tak mam i nie wiem dlaczego aparat mnie pokazuje grubo poniżej przecietnej a w lustrze i na kamerze wygladam dobrze. Nie dziwne????

Gość yreeyre
wychoidzicie na fotkach tak jak wygladacie smieszy mnie to co tuu piszecie. Lustro przedstwwia was asymetrycznie. Zdjecia mowia prawde. Tak wlasnie wygladacie i nie wmawiajcie sobie,ze nie bbo to zenujace.

Gość Marcel 20
ZDjęcia czasem kłamią w lewo albo w prawo. Ja przekonałem się o tym na własnej skórze , pewien kolega pokazał mi pare zdjęć pewnej dziewczyny z klasy z bliska z wycieczki powiedział że mu się bardzo podoba , a ja za plecam go bardzo wyśmiałem (nie mów hop póki nie przeskoczysz jak to się mówi) była jak to się mówi popularnie po prostu dosyć brzydka. Dopiero gdy zobaczyłem nią u niego pewnego dnia w domu całkowicoie !zmieniłem zdanie! hehehe okazała się dość bardzo ładną dziewczyną o pięknych niebieskich oczach co o dziwo na zdjęciach nie było tego widać! I od tego czasu trzymie się tej zasady:! nie ocenie dopiero kogoś jak wygląda póki nie zobaczę niej na żywo!

Gość metanal
"wychoidzicie na fotkach tak jak wygladacie smieszy mnie to co tuu piszecie. Lustro przedstwwia was asymetrycznie. Zdjecia mowia prawde. Tak wlasnie wygladacie i nie wmawiajcie sobie,ze nie bbo to zenujace." jeśli to zdjęcia mówią prawdę to przestałam się dziwić dlaczego nie ma faceta :o zawsze patrząc w lustro byłam zajebiście zadowolona z tego jak wyglądam, na fotkach wychodzę jak zezowaty przychlast, ale skoro ten zezowaty przychlast to prawdziwa ja no to cóż tu więcej komentować... :o

Gość ja tak samooo
jak patrze w lustro podobam sie sobie, a na fotkach nie zawsze, chociaz czasem fajnie wychodze

Gość Linux rulessss
U mnie jeżeli chodzi o zdjęcia to prawie wszystkie mnie zadowalają i nie widzę różnicy w lustrze jedynie jeżeli już to kiepsko wypadam na zdjęciach klasowych tak jakoś beznadziejnie a jestem uważany za jednego z najprzystojniejszych chłopaków w szkole..i to w tym temacie by było na tyle

Gość mmmmmmmmmmerdf
Ja też tak mam! na zdjęciach klasowych ,,istny pasztet" i na fotkach co jestem sam też jakoś blado! Inaczej prezentuje się na zdjęciach gdy jestem z kimś wychodzę wtedy dosyć bardzo fajnie!( dodam że mam parę zdjeć co wyglądam lepiej niż moja 4 dziewczyna(hehehe) Mis pewnej małej miejscowości! Wieszcie czy nie?! jest naprawdę ładną dziewczyną i nie tylko M)

Gość ygtrewqa
uhm :D tez jestem z dolnośląska autorko :D

Gość utopiaprymusa
a ja powiem tak, że dużo zależy od fotogeniczności jak się wychodzi na zdjęciach, bo nie zawsze fotki są prawdziwe. Prawdziwe jest tylko jedno...nie aparat tylko KAMERA!! Bo własnie kamera pokazuje obiektywnie człwieka bo na żywo a aparat tylko uchwyca go i mozna wyjśc różnie lepiej niż w rzeczywistości lub wiele gorzej są ludzie co nigdy na zdjeciach nie wyjdą pozytwnie.

Zdjecia klasowe-pfffff:O:O:O:O ze mnei jest na nich taki pasztet jakich mało na tym siwiecie :O:O W lustrze ładnie , na zdjeciach co sobie sama w lustrze robie ładnie Jak ktoś mi robi to jest wtedy wielki żal :O:o😭

Gość upstypup
nie ma czegoś takiego jak niefotogeniczność ....wszystko zależy od tego jak jest zdięcie zrobione w jakim swietle jakim aparatem od ciebie też dużo zalezy ja np z lewego profilu pięknie wychodze a z prawego jak paszczur...dużo tez zalezy od ustawienia twarzy i fryzury

Gość bfdtgdgssg
tak?, to czemu ja na prawie każdym zdjęciu wyglądam skrajnie beznadziejnie i nie widać moich gęstych blond włosów tylko jakbym miał jakieś szczępy a na kamerze przystojny chłopak o bujnej czubrynie????????

Gość mi zawszejedno oko
wychodzi wieksze a drugie mneijsze ;(((

Gość Guśś
Ja katastrofalnie wychodzę na zdjęciach....co zrobić??

Gość lolllllllllllllllllllllll
Moj brat jest fotografem i potrafi czynic cuda photoshopem i zdjecia sa zupelnie inne niz orginalne

hehe tez mam sporo takich "perełek" na których nie wyglądam z aciekaiwe, ale już skończyłam z kasowaniem i tylko się z nich śmieję ;) Nie dziwcie się czemu te wszystkie nastki, a co lepsze o zgrozo i starsze osoby, bez względu na płeć robią te słodkie dziubki i zdjęcia od góry na całą "niby szczuplejszą" sylwetkę :D