Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gallina

Alergia u rocznego dziecka.

Polecane posty

Bardzo się niepokoję o mojego synka gdyż ostatnio wystapiła u niego wysypka na brzuszku i pleckach. Nie wiem dokładnie co mu zaszkodziło ale podejrzewam że białko kurze. Już raz miał po nim kilka krostek. Mój synek ma roczek a białko dostawał od miesiąca ale sporadycznie. Czy taka alergia może ustąpić po jakims czasie? Kiedy znów spróbować dac mu całe jajko? Boję sie ze mój synek przez całe zycie bedzie musiał unikac produktów z białkiem jaja kurzego. U mnie w rodzinie nikt nie był na nic uczulony więc nie wiem jak rozpoznac alergię. Czy powinnam zrobic małemu specjalne badania? Drogie mamy proszę was o opinie. Czy wasze dzieci tez są na cos uczulone? Jak to sie objawia?

Gość goldenka+
lepiej spytaj lekarza ,ponewaz nie leczona alergia-a co gorsza nie zdiagnozowana prowadzi do astmy.Moja corka tez tak miała,ale od 3 mca jest na leczeniu .Teraz ma 15 lat ,ale była leczona i dlatego to zeszło.Pozatym moze dziecko tez miec jesli nie bedzie to leczone atopowe zapalenie skory.To juz gorsza sprawa .Pedz do lekarza ,moze to nic powaznego ,a moze jednak tak .Chyba jednak u tak małego dziecka bedziesz alergen musiała wykryc droga eliminacji,poniewaz niemozliwe sa testu -nie utrzyma raczki poziomo przez 25 min. Pozatym uczulenie na białko moze zniknac samo,ale jesli nie bedzie leczone dojdzie do alergi tzw krzyzowej .Duzo by pisac .Najlepiej do lekarza