Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cowybrwacw

Który język łatwiejszy ?

Polecane posty

Gość jajajksajskas
Dodam, ze niemiecki bardzo mi sie tez podoba (brzmienie) ale chyba bym sobie jeztk polamala uczac sie go ;)

Niemiecki jest bardziej przydatny ale ja nienawidzę tego języka i tego narodu w ogóle. Ja osobiście wybrałabym włoski, bo bardzo mi się podoba, natomiast u mnie w szkole go nie nauczają, a więc wybrałam hiszpański i też mi się podoba ;)

Gość katrem78
Ja lubie niemiecki, ale jednak rzeczywiscie rozsądek podopowiada mi jednak ze najwazniejszy jest angielski. Sprawdziłam sobie nawet na jakim poziomie jest mój angielski na stronie speakup i nie wyszło mi to za wesoło.

Gość kaaaajka
No tak, w sumie jak sobie zrobisz taki test to zawsze jest też łatwiej trafić na odpowiedni kurs , odpowiedni poziom i nauka moze iśc sprawniej.

Gość magddaleka
No fakt, ten angielski to bezpodstawnie by sie co niektórym przydał. Wiec na pewno tutaj kursy spokojnie by sie przydały. Ja stawiam na Speakup.

Gość gość
No i bardzo dobry wybór. Teraz coraz wiecej osób wybiera własnie taką szkołe jezykową wiec na pewno i Ty bedziesz zadowolona.

Gość gość
Generalnie SpeakUp cieszy sie naprawde dobra opinią wiec nie ma sie tez czemu dziwic ze tak wiele osób wybiera własnie tą szkołe.

Gość barozoo
Sama sie nad tym zastanawiam i chyba tak własnie zrobie- to dobra szkoła, a u mnie z angielskim nie jest za wesoło.

Gość ann111
Angielski jest najłatwiejszy do nauczenia się, ze względu na popularność. Znajomość tego języka to podstawa. Najlepszą metodą jest dobra szkoła językowa.

Gość dagmmarka
No tak, tylko jaka bo takich na rynku cale nie brakuje...

Gość gość
Dlatego trzeba koniecznie wybierać te najlepsze. A do takich moim zdaniem spokojnie nalezy własnie SpeakUp.

Gość zirytowany
Dajcie już spokój z tym idiotycznym reklamowaniem SpeakUp. Żałośnie to wygląda że ostatnie kilka komentarzy to same reklamy szkół językowych i to głównie zachwalające tę jedna...

Gość ellloska2
No ale niech reklamują. Pomysl sobie w sumie jak inaczej dowiedziec sie gdzie iśc do której szkołY ?

Gość wiiiolka9
Chyba tak to się juz utarło że jednak angielski jest tym najpopularniejszym językiem. Wiec wcale sie nie ma czemu dziwic ze ludzie go wybieraja jako pierwszy język obcy do nauki.

Gość gość
niemiecki jest bardzo trudny hiszpański o wiele łatwiejszy dla Polaka

Gość gość
Hiszpański jest łatwiejszy i brzmi o wiele lepiej od niemieckiego. No ale ja studiowałam filologię hiszpańską więc pewnie nie jestem obiektywna. :)

Gość gość
wiiiolka9 - nie chyba tylko na pewno. Angielski to całkowita podstawa, pozostałe języki to wymóg w pracy, częste odwiedzanie jakiegoś kraju lub hobby.

Gość gość
Angielski jest łatwy, pod warunkiem ze wybierze sie dobra szkołe i bedzie sie miało dobrego nauczyciela, który ta wiedze nam przekaże. A Speakuup jest w porządku jesli chodzi o takie rzeczy.

Gość gość
powiem ze swojego doswiadczenia, choc zawsze luiłam niemiecki i bardzo mi sie podobał, to jego nauka sprawiała mi duzo trudnosci. Ani hiszpanskiego ani francuskiego sie nie uczyłam. Z tego co sie orientuje to warto sie uczyc hiszpanskiego, jesyt to język ojczysty bardzo wielu mieszkanców Ameryki

Gość deesssska
Na pewno warto jest znac angielski. Potem mozna myslec o nauce innych jezyków. Ale na pierwszym miejscu postawiłabym dokładnie na angielski.

Gość deesssska
Na pewno warto jest znac angielski. Potem mozna myslec o nauce innych jezyków. Ale na pierwszym miejscu postawiłabym dokładnie na angielski.

Gość jakataka89
I wystarcza Ci to?? Czy oni tam mają jeszcze jakieś materiały do domu dawane, online??? Bo ja raczej słaba i jestem i musiałabym dużo w domu chyba jeszcze pracować.

Gość gość
Jak sie zna angielski to wszystko potem tez jest łatwiejsze. Wiec mysle ze to dobrze ze postawliscie wlasnie dokładnie na taki jezyk.

Gość gość
Ja uczyłam się kiedyś niemieckiego ale była to jedna wielka męczarnia więc przerwałam. Trudny i ogólnie jednak nie dla mnie. Potem przeszłam na hiszpański bo zauważyłam że coraz więcej pracodawców go wymaga i jest zupełnie inaczej. Naprawdę łatwo wchodzi do głowy. A żeby jeszcze szybciej tak było wyjechałam na kurs za granicę ze szkoła językową Siesta www.siesta.pl. Super wspomnienia.

Gość byłobyły
dobrze że to już za mna i nie musze tego juz przerabiac

Gość gość
chodzilam do trzech szkol jezykowych, w tym do speakup i musze powiedziec ze wypada ona najgorzej :/

Gość Kam1
Hiszpański brzmi przyjemnie, jest łatwy, prosto się czyta, gramatyka też nie przeraża. Francuski jest przepiękny, ale do niego trzeba ma mieć duży zapał do nauki :) Niemieckiego nie polecam, ale to kwestia gustu.