Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gress

NAPRAWDĘ PROFESJONALNY FOTOGRAF

Polecane posty

Gość nalon32
hmmm....a gdziez ten profesjonalizm i przepiekne zdjecia???ja nic szczegolnego w tym nie widze..

wlasnie!!!!gdzie ten profesjonalizm?????a do tego ceny!!!!!szok!!!! ja mam fotografa, a wlasciwie fotoreportera ktory robi zdjecia dla newsweeka.jest z para mloda od momentu przygotowan do polnocy(oczepiny) i w tym czasie robi okolo 1200 zdjec z czego do albumu wkleja 100 a na plycie otrzymuje sie 700 zdjec juz obrobionych. w cene wchodzi tez plener w dowolnie wybranym przez siebie dniu(a jesli pogoda nie dopisze dopasowuje inny termin) plener trwa minimum 3-4h.do tego te 100 zdjec wybranych przez mlodych do albumu umieszcza na swojej stronie internetowej opatrzonej loginem i haslem ktore zna tylko on i mlodzi.dzieki temu kazdy z gosci weselnych danej pary mlodej (jesli zna haslo-para mlodych o tym decyduje) moze sobie pobrac te zdjecia z internetu. to sie nazywa profesjonalizm!!!!!

Gość bbbbbbbbbbbbbb
Centka, a jaki region Polski? Jakiś namiar na jego stronę możesz dać?

Pierwsze zdjęcia są delikatnie mówiąc przeciętne. Drugie dużo ładniejsze, ale w sumie wielu fotografów robi podobne.

Gość Ironiczna Himera
profesjonalny ;) kpina.. pierwsza lepsza galeria, Barta i jego pieknej.. pierwsza fotka.. rece poobcinane.. tragedia a nie fotograf

Gość maleństwo28
Centko nie obraź się ale w 100% żaden fotograf gazetowy, magazynowy w tym i newsweeka nie zrobi ładnych zdjęć ze ślubu lub pleneru. Owszem zrobi ich nawet tysiące, ale bez tekstu te zdjęcia są nic nie warte. Siedzę w tym środowisku, znam wielu utytułowanych fotografów magazynowych i wolę wybrać nieznanego fotografa który siedzi od wielu lat w temacie fotografii ślubnej niż zezwolić na pajacowanie fotografowi prasowemu podczas mszy ślubnej. Zobacz zdjęcia ślubne znanych postaci z TV. Te ich zdjęcia to jest istna makabra, bo zdjęcia właśnie robią znani foto prasowi. Fotoreporter prasowy tylko rejestruje zdarzenie nie patrząc na urodę zdjęcia i najczęściej bez tekstu zdjęcie nie ma żadnej wartości.

Gość maleństwo28
Cętko Co rozumiesz przez obrobienie 700 zdjęć. Fotograf, jeśli zdjęcia obrabia to robi to do druku czy kopiowania w minilabie na papierze fotograficznym. Każdy fotograf, jeśli obrabia zdjęcia to wszystkie je kopiuje na papierze a nie daje na płycie w postaci plików cyfrowych. Fotograf, który liczy się na rynku usług fotografii ślubnej wszystkie zdjęcia robi w plikach RAW a obrobienie 700+100 zdjęć RAW to istny choror, na który obrabiający musi poświecić mnóstwo czasu. Widać, że twój fotograf robi zdjęcia w jpg, czyli w byle, jakiej jakości, w której fotografowie prasowi robią zdjęcia do prasy. Zdjęć w jpg w zasadzie się już nie obrabia. Te 100 fotek wybranych będzie byle jak obrobionych na tyle ile jpg pozwoli. Reszta te 700 plików to już przebrane zdjęcia bez większej wartości. Robienie zdjęć z przygotowań, ubierania się panny młodej to typowa amatorszczyzna i szukanie zastępczego tematu jak się nie ma pomysłów na coś bardziej wartościowego. Nie wyobrażam sobie obcego faceta jak chodzi mi po mieszkaniu, gdy ja się szykuje i często paraduje w samych majtkach.. Tą ilość zdjęć z przygotowań wole poświecić na zdjęcia plenerowe. To moje zdanie, ale wybór twój. Ja bym zmieniła tego fotografa, bo sporo z tego, co napisałaś jest czystym naciąganiem nie zorientowanej panny młodej.

Gość maleństwo28
Cętko Propozycja umieszczania zdjęć w necie z możliwością ich pobierania to następne naciąganie. Czy wiesz ile miejsca zajmuje 100 zdjęć w odpowiedniej jakości aby je ściągnąć i przenieść na papier fotograficzny. Ty to nazywasz profesjonalizmem????? W życiu bym na taką propozycje nie pozwoliła. Fotograf może tak zrobić stronę ze te zdjęcia będą mu służyły jako jego portfolio bez twojej wiedzy. Zamiast podawania znajomym adresu www wystarczy przesłać im pocztą zdjęcia. Wygląda to o wiele lepiej niż pokazywanie przez stronę www do której pomimo hasła kto chce to wejdzie. Ten fotograf może być super profesjonalistą ale w tematyce prasowej

Gość właściwie to
Przeglądam stronę tego pana i nie mogę w to uwierzyć co widzę To są NJGORSZE djęcia ślubne jakie widziałam w swoim życiu. NAjgorsze. czy oby ten pan nie startuje w kategorii NAJWIĘKSZY OBCIACH ROKU?

Gość lipa Panowie lipa
makabra jednym słowem - wszystkie rzeczy mogę zrobić ze zdjęciami sama w najprostszym programie .... a wiedzy znacznej nie mam więc... chyba stara się maskować w ten sposób braki na swoich zdjęciach, a tych jest naprawdę dużo

Gość bbbbbbbbbbbbbb
Wy chyba ciągle o tym pierwszym linku, bo ten drugi, który podała Centka jest super, zdjęcia piękne, z pomysłem, różnorodne i ogóle! Pomysł z dostępem do zdjęć w necie - super, znajomym mogłabym dać co najwyżej po kilka odbitek, a tak dodatkowo mogą sobie inne ściągnąć na komputer. A osobom, które mówią, "że siedzą w tym biznesie" dziękuję za wypowiedzi - są zbędne! Wystarczy obejrzeć zdjęcia!

Gość Dziwne że..
Dziwne ze p Ulianowski takich zdjęć nie daje na papierze. Te na stronie a na papierze to niebo i ziemia...... bryyyy Zresztą nie tylko on tak robi......Większośc to mistyfikacja. Czasami te kiepskie zdjęcia na stronach sa naprawdę prawdziwe a nie obrabiane pod prezentacje...

Gość bbbbbbbbbbbbbb
A skąd wiesz, jakie daje na papierze? Robił Ci zdjęcia na ślubie? Sądzisz, że na stronę wybrał ładne, a parze młodej dał brzydkie? Paranoja :)

Gość Dziwne..
Ja nie miałam ale widziałam jego zdjęcia w albumie i to była całkiem inna fotografia. Po drugie są gusta i guściki.... Ja widocznie mam spaczony gust bo pomimo że technicznie prezentowane zdjęcia na stronie sa super to sam temat nie trafia w mój gust.

mojego fotografa mam z polecenia.widzialam zdjecia mojej znajomej z pracy u ktorej to on robil zdjecia.wedlug mnie swietne.ale to moje zdanie i nie zamierzam o gustach dyskutowac. osobiscie sie z tym panem spotkalam i przyniosl on niejeden album i powiem ze zdjecia wygladaly jota w jote jak te co na stronie internetowej.mi to odpowiada.nie ciesza mni zdjecia studyjne i nie chce miec takowych.zawsze chcialam miec zdjecia slubne na zasadzie fotoreportazu i takie bede miala.jezeli beda wygladaly jak te z albumow bede przeszczesliwa(nie wglebiajac sie jakim programem sa obrabiane itp. itd.) i tyle mam do powiedzenia w tym temacie

jaka beznadziejna reklama(mówie o pierwszym linku), że niby profesjonalne.....te zdjęcia są żałosnie kiepskie.