Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

wózek dla 2 dzieci- jaki?

Polecane posty

mamusie jaki polecacie wózek dla 2 maluchów? lepszy taki jeden za drugim typu kolcraft lub gracco? czy moze taki \"tradycyjny\" kiedy dzieci sa obok siebie?

Gość taka jedna............
sasiedzi uzywaja taki co dzieci sa obok siebie i to wszyscy .....ktorych ja znam ...chociaz widzialam nawet jednych sasiadow co mieli ta druga opcje "jeden za drugim"ale jakos szybko zmienili na ten "obok siebie"

dziekuję za odpowiedź. a czy takim wozkiem \"jeden kolo 2\" nie jest cięzko wjechać do autobusu, sklepu? Bo to mnie zastanawia.

Gość Doloressa
U mnie np do niektorych autobusow nie ma szans zeby wjechac z takim wozkiem, ale to sa te starsze busy, niestety ciagle jezdzi ich dosc sporo. Skelpy to samo, niektore maja waskie przejscia, wiec wjechanie do srodka z wozkiem tez odpada :o

no i wlasnie się zastanawiam. prawda jest taka ze nawet w domu mam dosyć waskie drzwi i nie wiem czy taki jeden kolo drugiego mi przejdzie, a znowu ten jeden za 2 kojarzy mi sie z tramwajem...no i niewygodnie wklądac dziecko do tylu. szczególnie takiego maluszka... :( szkoda ze nie ma wozka idealnego...

jedek koło drugiego odpada bo twoja starsze pociecha jest za duza do niego;) moim zdaniem popytja na temacie ciąża bliźniacza

chyba jednak zdecyduje sie na ten jeden za drugim. Myślalam, ze się "obejdzie" bez takiego wózka, ale nie ma szans. Nie ejstem w stanie nawet na spacer wyjść bo mała ma okres buntu i nie chce isc za ręke a maly ma kolki i jak się go nie "wozi" tylko na chwilkę stoi to jest wielki ryk...

Gość kenji
Mamani, a zastanawiałaś się nad tzw. "deskorolką" do wózka? Fachowo to się nazywa kiddyboard albo buggyboard. To deseczka na kółkach, doczepiana do tylnej osi wózka. Starsze dziecko na tym "jeździ" przy wózku. Polecam, woziłam w ten sposób swoich chłopaków :).

MaMani mi sie wydaje, ze Mania jest troszke za mala na ta dostawke. Czesto widze dzieci tak podrozujace ale sa jednak troche starsze niz nasze i niewyobrazam sobie Bartka spokojnie stojacego na tym ;-) A ten wozek obok siebie nie przejdzie przez dzwi. Przynajmniej ten Peg perego Aria, ktory kiedys sprzedawalam, testowalam na wlasnych drzwiach ;-) Pozostaje Ci jeszcze opcja, z ktorej kiedys sie smialysmy tzn. dziecko pod spodem:-) Moje kolezanka ma taki wozek i sobie chwali.

noo - tak "na oko" to mi się podoba :) tylko jak narazie drugiego "wkładu" do niego nie mam :) ciekawe tylko jak z jego amortyzacją i z awaryjnością...

teb wozek z fishera nie jest dla mnie dobry bo mania by widziala tylko mnie i by sie wkurzala, za to bym nie widziala malego... a dosytawki dla mani odpadaja musialabym ją tam przykleic chyba :P:D

kenji dzieki. ten co ja znalazlam jest z krakowa wiec by mi odeszla przesylka to raz a dwa to juz bym jutro go miala... ale kobietka nadal milczy...mam nsadzieje ze sie odezwie bo jutro zapowiadaja ladna pogode i bym mogla wziasc "kurczaki" na spacer a tak to nam zostanie siedzenie na balkonie :(

a dlaczego musisz widzieć młodego? ja mam "tramwaj" - jednego dziecka nie widziałam i jakoś mi to nie przeszkadzało - bo co takie dziecko może robić w wózku oprócz spania.;) a czy ten co proponujesz rozkłada się na płasko?

ja polecam Ci wozek np bebe confort taki normalny z dostawka-siedziskiem dla wiekszego dziecka ktore mozesz zamontowac obok, jak mania podrosnie to siedzisko odstawisz i juz :)

kupilam już ten co pokazywalam. jutro go przetestujemy. w sumie wydaje sie naprawde ok jak za te pieniądze...Dosyć ladnie i solidnie wygląda Dlaczego chcialabym widziec dziecko? chociazby dlatego ze mojemu synkowi się bardzo ulewa i boje się ze może sie zahlysnąć mlekiem.

evi a ty jaki masz wózeczek? Oluś ci grzecznie chodzi na nożkach na spacery czy musisz go wozic w wózku?

chcialam tylko napisac ze wyprobowaliśmy dziś wozek i sprawdza się rewelacyjnie :) szkoda ze nie ma takich dużych muchanych kólek... no ale nie można miec wszystkiego... jest na tyle dobrze amortyzowany ze nawet na wielkich dziurach nie trzepie. Da sie nim wjechac na kraweznik i bez problemu zjechac z krawęznika nawet bardzo wysokiego. Nie mam porównania do innych tego typu wózkow ale wydaje mi sie ze ejst naprawde ok :) Ja jestem zadowolona bo moim maluchom spacer się baaardzo podobal :D