Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekd34

Jak czesto robicie wyniki morfologia, mocz, inne w ciąży?

Polecane posty

Gość oviesse
ja co miesiąc wizyta i badania

ja robię co dwa miesiące (co drugą wizytę dostaję skierowanie) moja lekarka twierdzi ze jeżeli wyniki są dobre to nie ma potrzeby częściej.

Gość ekd34
Ja robiłam za pierwszym razem a teraz mam przynieś za miesiąc czyli 4 miesiąc, zastanawiam się czy to nie za rzadko.

ja mam podobnie... co drugą wizyte robie... tylko zastanawiam sie... nad ta toksoplamoza..moja gin nic nie mwiła jeszcze na ten temat... porozmawiam z nia przy nast wizycie...

mniej więcej co 2 wizytę, choć pod koniec ciąży jakoś częściej, no i czasem wpadały inne badania, niż morfologia i mocz, ale to właśnie głownie na poczatku i potem pod koniec

dziewczyny lepiej robić co miesiąc badania... wiem coś na ten temat ponieważ ja robiłam co dwa miesiące.. rodziłam we wrześniu a ostatnie badanie zrobiłam w lipcu i było wszystko ok, natomiast po porodzie dostałam silnego krwotoku gdyż okazało się że miałam złe wyniki hemoglobiny i powinnam łykać żelazo w ciąży... na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo..

janka3579, radzę zrób badania na toksoplazmozę jak najszybciej. W którym jesteś tygodniu? Ja zrobiłam badania w 15 tyg. i okazało się, że jestem chora i później stres czy zachorowałam przed zajściem w ciążę czy może w czasie trwania już ciąży. Okazało się, że było to przed i mojej dzidzi już nie szkodzi. życzę dobrych wyników badań i pozdrawiam

mała_agatka - mam takie pytanie: gdzie robisz badania? i długo czekasz na wyniki? Pytam, bo kiedyś na jakimś temacie o dobrego gin wypowiadalaś się i tak się składa, że chodzimy do tej samej pani dr ;) tylko, że ja to początkujaca jestem... i jeszcze długa droga przede mną. Pozdrawiam