Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *załamana***

HIPERPROLAKTYNEMIA i PCO - czy mam szansę na dzidziusia?

Polecane posty

Gość jolcia1965
a w jakim mieście mieszkasz

Gość jolcia1965
ja mieszkam w Zabrzu może niedaleko mnie mieszkasz to ci mogę dać namiar na dobrego endokrynologa

Gość mam jedno pytanie do was
w olsztynie

juz sie wyniosłam z leczeniem do warszawy do znanego specjalisty endokrynologa ginekologa, w nim cała moja nadzieja :-)

Gość jolcia1965
powinnaś zmienić endokrynologa popytac się innych pacjętów którzy chodzą np. do twojej przychodni lekarskiej albo lekarza rodzinnego czy nie zna dobregio lekarza endokrynologa, ja miałam zaraz pierwszy raz robiony rezonans 8 lat temu i teraz mam robiony co roku

Gość jolcia1965
Dobrze zrobiłas może żeczywiście ci on pomoże a nie jak tamten

Gość jolcia1965
Zyczę ci duzo zdrówka i pomylśnych wyników zeby ci się wszystko ułożyło w życiu jak najlepiej.

Gość jolcia1965
acha a leżałas kiedyś w szpitalu na oddziele endokrynologii

Dzieki

lezalam na endokrynologii ginekologicznej dwa razy w zeszlym miesiacu, badania 1 i 2 fazy

a tam w oddziałach jest endokrynologia ginekologiczna

chodzilo mi o prof Radowickiego, wiecie moze czy on jest dobry? a w Olsztynie to byłam juz u kilku u Hoppego tez :D, u niego tylko na usg i powiedzial ze nie widzi pco

nie wiem moze niektorzy lekarze olsztynscy są dobrzi ale zlecają tak mało badan, potem zapisują w ciemno, to nic nie pomaga i najgorsze ze kazdy mówi co innego, a w Warszawie od razu tyle badan dostałam (wszystko panstwowo)

Mnie też ktoś kiedyś polecił Radowickiego, ale nie skorzystałam w końcu, spróbuj i głowa do góry.

Gość jolcia1965
Trzymaj się tego lekarza jk najdłużej

Gość *załamana***
Lattina - dzięki za słowa pocieszenia :) u mnie z tarczycą w porządku, muszę sobie jeszcze zrobić poziom testosteronu bo owłosienia u mnie trochę dużo... w sumie jest to u mnie rodzinne kurde tą niedoczynnością kory nadnerczy mnie przeraziłyscie bo skłonność do siniaków mam od zawsze, nie wiadomo czym spowodowaną :( Ja niedawno trafiłam do endokrynologa i mam wrażenie, że trafiłam naprawdę dobrze - prof. Jadwiga Słowińśka - Srzednicka - jak narazie dostałam minimalna dawkę Bromergonu (1/4 tabletki 2,5mg) jestem w trakcie dioagnozowania. Pani doktor potwierdziła to co wyczytałam w internecie, że moja HiperPRL jest najprawdopodobniej czynnościowa - PRL 848 mlu/l (norma 40-530) a po godzinie aż 7992 jednak bez rezonansu chyba się nie obejdzie :(

Gość jolcia1965
do Zalamanej z tą twoja prolaktyna żeczywiście mas bardzo wysoka

ja tez mam hiperprolaktynemie czynnosciową , po tabletce podwyzsza sie 10 razy a powinno 2-5

Gość *załamana***
"po tabletce podwyzsza sie 10 razy a powinno 2-5" powinno? co to oznacza? mi lekarka powiedziała, że to jest reakcja wskazująca na czynnościową natomiast mała rakcja wskazuje na gruczlaka z dwojga złego wolę czynnoścową niż gruczolaka

Gość jolcia1965
do Załamanej Nie martw się za wczasu zobaczysz co ci powie lekarka , według mnie powinna ci pierwsze co zrobic to rezonans przysadki mużgowej bo prolaktyna jest produkowana przez przysadkę i ona ci mówi że ty nie masz za wysokiej , to bardzo dziwne bo ja mam po godzinie 2839 i mój lekarz mówi ze mam wysoka prolaktynę a do ciebie ze ty nie masz , radzę ci zmienic endokrynologa, bo te wyniki są kiepskie. Pozdrawiam was wszystkie. JakbyS chcieła pogadac to pisz. Jola

Gość *załamana***
dzięki za radę ale lekarki nie mam zamiaru zmieniać, no i nigdzie nie napisałam, że mi powiedziała, że nie mam wysokiej, jedynie powiedziała, ze to jest najprawdopodobniej czynnosciowa do dalszej diagnozy

Gość jolcia1965
sory ta ja cię żle zrozumiałam, chcę ci powiedzieć ze ja się tez na to leczę od paru lat i mniejwięcej wiem na temat tej choroby, może aż za dużo , bo czytam co mi wpadnie do ręki

chodzi mi o to, tak lekarz mi mowil, ze hyperprolaktynemia czynnosciowa jest wtedy gdy na czczo prolaktyna jest w normie a po tabletce podnosi sie za duzo, powinna od 2 do 5 razy, jak sie nie podniesie tez zle, a jak powyzej 5 to wlasnie czynnosciwoa spowodowana stresem, zlą dietą, złą przemianą materii i wiadomo ze ta jest lepsza od wysokiej pierwszej prolaktyny ktora moze oznacza gruczolaka, ale jak mi lekarz mowil to musi byc naprawde duzo podniesiona, a ja wyczytałam ze gruczolak moze byc nawet jak jest troche podniesiona, i oczywiscie nie chcial dac skierowania na rezonans I tej czynnosciowej niektorzy lekarze nie leczą, w Olsztyne dostawałam na to bromergon, w Warszawie lekarz mowil ze niepotrzebnie

Gość jolcia1965
Bromergon właśnie reguluje prolaktynę tylko nie wszystkim pomaga

Gość *załamana***
moja lekarka pracuje w szpitalu bielańskim, po miesiącu brania brom... mam zrobić ponownie prolaktyne, no i zapadnie decyzja czy mnie połozy do siebie na oddział na rezonans

Gość jolcia1965
niektórzy co maja kłopoty z prolaktyna biorą tabletki NORPROLAC , możecie przeczytać na forum prolaktyna tam dużo można sobie poczytac