Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Master M

Jestem zalamany po wizycie w domu mojej dziewczyny

Polecane posty

Gość ddddeeeeeeedylow
makabreska - dokładnie! Zgadzam się z Tobą!

Gość wsza wiejska z ciebie

Gość z drugiej strony bardzo choc
wrednie zabrzmialy slowa autora ( zreszta pewnie prowokacja) to fakt faktem, ze najlepiej, jesli sie pobieraja ludzie o podobnym wyksztalceniu, pochodzeniu spolecznym itd ( nie mowie tu, kto jest lepszy , kto gorszy -po prostu latwiej sie dogadywac w podobnym srodowisku)

Gość makabreska
tak sadzisz? moze to i prawda, ale tylko dlatego ze w Polsce takie koltunstwo i dulszczyzna zakorzenila sie tak mocno jak nigdzie indziej na swiecie i jest to TRAGICZNE dla rodzaju ludzkiego...gorzej niz u zwierzat...

Gość wsza wiejska z ciebie
...i nie wim jak mozna patrzec na kogos przez pryzmat ich drzwi...szafy..lozek...!!!!!!!!co za niedorzecznosc....szok szok szok....spotykalam sie niedawno z facetem, ktory byl bardzo bogaty, a raczej jego rodzina byla...i wytrzymalam 2 miesiace...mieli jakas tam firme...i na kazdym kroku slyszalam ile to tatus nie zarabia..mama rowniez ma swoj udzial...a dziadkow dom jaki...sluchac nie moglam, choc chopak do konca zepsuty nie byl...inteligentny, zabawny...ale mial juz wpojone, ze dziewczyna musi byc bogata...i wez tu takiemu tlumacz:) nawet nie probowalam:P

Gość jak to prawda ze tak myslisz
z drugiej strony bardzo choć- nie zgodzę się z Tobą. dlaczego nie miałabym się wiązać z chłopakiem, którego rodzice są na innym poziomi intelektualnym niż moi rodzice, skora ja i ten chłopak jesteśmy na tym samym i dobrze się dogadujemy. przecież to między nami związek a nie między rodzicami. Twój pogląd jest zdcydowanie zaściankowy, a czasy mezaliansów poszły w zapomnienie. przynajmniej dla mnie.

Gość i jeszcze
facetom o takim sposobie myslania zycze kopciuszkow i to trudych do zdobycia....

Gość z drugiej strony bardzo choc
wiesz, mam doswiadczenie w tej materii - moi tesciowie sa bardzo podobni ( wyksztalcenie, srodowisko, historia rodziny, stosunek do religii, zwierzat , gust plastyczny, poglady polityczne itd) do moich. Z tesciowa rozumiem sie doskonale. Mamy takie same poglady na wychowanie dzieci, na zycie. Szwagier i szwagierka to moi superprzyjaciele. Maz oczywiscie jest z tego powodu szczesliwy, tak jak i ja z powodu jego stosunku do moich rodzicow. Cudownie nam sie rozmawia, a wspolne swieta naszych obu rodzin to prawdziwa frajda. A wiem, ile problemow z tesciami maja moje kolezanki...

Gość makabreska
moi rodzice i tesciowie rowniez maja podobne gusta, poglady polityczne, podejscie do zycia a jednak...tesciowi wydaje sie ze wlasnie nalezy do jakiejs "elity"...tylko dlatego ze on czyta najmadrzejsze ksiazki (te same co moj tata ale to juz dla niego nie wazne), sluch lepszej muzyki (klasyki - dokladnie tak jak ja ale to rowniez sie nie liczy), tylko on oglada ambitne filmy (pozyczane od mojego brata - ale tylko on docenia ich wartosc)...niestety w towarzystkie nikt go nie trawi...i ma tylko jedno haslo na kazdy zarzut - mam arystokratyczne korzenie...niestety kiedys jak byl podchmielony i moj maz zazartowal, ze popelnia mezalians zeniac sie ze mna (wtedy bylismy narzeczenstwem) tesc powiedzia: "tatus (czyli dziadek meza) pewnie kupil nazwisko za flaszke jak to sie zdarzalo w jego czasach i w tych okolicach...." nic dodac nic ujac...

bez sensu...Dlaczego wykształcenie,status społeczny czy jeszcze coklwiek innego ma byc bariera pomiedzy miłościa dwojga ludzi??? Mam patrzec na tesciów,szwagierke czy jeszcze kogos innego????Jak dla mnie to bzdura bo układam sobie zycie z osoba ktora kocham a nie z jego rodzina a to czy oni na to wpłyna czy nie bedzie dowodem na to czy naprawde sie kochamy...

ale glupoty ...moi rodzice tez maja tylko maturę,a chca zeby ich dzieci skonczyly studia,wszyscy skonczylismy Uniwerek i ok:P

Juz dawno stwierdziłam że mężczyzni tego wieku to materialiści . Dlatego tak sądze bo w kazdej potencjalnej kobiecie widzą łowczynie a jak ona sama nicnie ma i jej rodzice to juz plebs Zenada:(

Gość Do rafaello87
Znasz sens słowa "zblazowany"? Nie. Niby żadna szkoda, a jednak ośmieszyłeś się

Gość 5Hz
"Dlaczego wykształcenie,status społeczny czy jeszcze coklwiek innego ma byc bariera pomiedzy miłościa dwojga ludzi???" sama mi powiedz. Kto inny, jak nie kobiety twierdza, ze facet musi byc wyksztalcony i bogaty? To dziala tylko w jedna strone? Dlaczego nie wspominacie o milosci piszac, ze facet musi byc bogaty, miec auto i dobrze platna prace? Jestescie strasznie zaklamane :o

a TAK NAPISZE cI ŻE SA LUDZIE KTÓRZY NIE ZBIEDY NIE ZMIENIAJA UMEBLOWANIA TYLKO PO PROSTU TAK PRZYWIĄZUJA SIĘ DO RZECZY. Moi rodzice maja cale mieszkanie wyremontowane wszystko plytki okna panele a meble te same z czasow gierka i mama by chętnie wymienila ale ojciec nie chce a ona się liczy z jego zdaniem i tak mają Trzeba szanowac ludzi takimi jacy sa a nie oceniac ich z materialnego punktu widzenia

dziewczyny nie denerzujcie nsie bo to jakas zakompleksiona malolata pisze, wkolo ma te same problemy idac kafe tojej cale zycie a takich facetow nie ma

Gość gazela57
Biedaczek - jak ktoś ma tylko wykształcenie średnie to co ? Widac że nie masz pojęcia jakie wartości liczą się w drugim człowieku. Daj sobie spokój z dziewczyną. Ona zasługuje na kogoś lepszego

Gość toż to śmieć......
ludzie po co odpisujecie ewidentnie jest to prowokacja....

Gość 5Hz
Prowokacja czy nie, pokazuje wasze zaklamane myslenie.

Gość Kobiety za to to
wybitne istoty nie patrzące na status materialny :D na forum to każda gra idealistkę a ile było takich postów ze strony kobiety , masa i wtedy był poklask bo mężczyzna musi zarabiać ( albo "być zaradny") a kobieta wystarczy ,że popuści szpary :o HIPOKRYZJA

Gość taka jedna karolina
Moi rodzice są tylko po szkole średniej. Baaa... mój ojciec nie ma nawet matury. :D :D I co? Wychowałam się w domu 320 m2 na jednej z zamożniejszych dzielnic miasta. Do tego wielkie ranczo pod miastem. I dom na Mazurach z prywatną plażą. :D :D Mój mąż jak go poznałam miał komornika na koncie bo spłacał długi rodziców. Oboje po 2 fakultety. Mieszkanie 2 pokojowe, zadłużone, spółdzielcze. Teść bezrobotny był, z teściowej pensji ledwo na jedzenie wystarczało... Mąż nie poszedł na studia bo musiał po ogólniaku iść do roboty, żeby ich na bruk nie wywalili. I co? Chłopa brałam a nie jego rodziców. Ślub musieliśmy przełożyć bo się nie zgodził, by ślub w całości sfinansowali moi rodzice. Chciał partycypować w kosztach a nie mógł bo spłacał długi rodziców. Dlatego pobraliśmy 1,5 roku później.

Gość A to jest bardzo wazne skad
Ktos sie wywodzi.jesli sa niewyksztalceni corka pewnie tez prosta do sprzatania do lozka owszem ale co pozatym????

Gość tak tak teraz wejdźcie
jeszcze na głębię emocjonalną ,że autor "płytki jak kałuża" kobiety są materialistkami i tak zostanie ,nie macie się co usprawiedliwiać wszyscy o tym wiedzą 🖐️

Gość mandarynka________
Karolina podobało mi się:"chłopa brałam";D i taka jest prawda kochani, prawdziwa miłość zawsze wygra z szfkami, dywanem i samochodem:P

Gość goldenka+
nie warty tej dziewczyny jestes.szkoda jej dla Ciebie