Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i po kłopocie

Tak pozbyłam się cellulitisu w niecałe 3 tyg.

Polecane posty

Gość i po kłopocie

Witam! Kafeterie odwiedzam od bardzo dawna i wiem, że wiele kobiet boryka się z cellulitisem, więc postanowiłam opisać swoją walkę z tym ohydztwem, która trwała niecałe 3 tyg i to ja ją wygrałam! Opiszę tutaj wszystko po kolei od diety po kosmetyki. 1. DIETA -zrezygnowałam z przypraw , w szczególności z soli -na obiad jadłam tylko drób z warzywami (to wszystko na parze) -nie jadłam nic po 17.30 -grejfruty to podstawa -dużo wody -zero słodkości i rzeczy pieczonych -jadłam 4 posiłki dziennie, mniej więcej w równych odstępach czasowych tj. co 3 h 2. Ćwiczenia -dużo jeździłam na rowerku stacjonarnym (po 1h dziennie, ale tylko przez tydzień) -staram się dużo chodzić, codziennie ok 5-6km -co jakiś czas funduje sobie basen (1h) + jacuzzi (1/2h) -a teraz ćwiczenia, które wykonuje codziennie (zajmuje mi to ok 45 min, jak miałam rowerek to robiłam tylko te zaznaczone dwoma gwiazdkami) **SKAKANKA , ja osobiście w domu nie mam miejsca na skakankę, więc po prostu skakałam sobie w miejscu, ok. 1000 podskoków dziennie. Można sobie to rozłożyć na mniejsze partie np co 20 min po np 200 podskoków, wazne żeby robić 1000 dziennie **PRZYSIADY, dwie wersje: nie odrywając pięt od podłogi i unosząc pięty (opieramy się na palcach nóg). Wykonujemy 30-50 razy. * UNOSZENIE NÓG W LEŻENIU PRZODEM, Połóż się na brzuchu (najlepiej na podłodze). Nogi ułóż prosto, na szerokości bioder, a ręce złącz pod brodą. Napnij mięśnie brzucha. Z wydechem unieś do góry obie nogi, napinając mięśnie brzucha, pośladków, tylnych części ud oraz dolny odcinek mięśni grzbietu (nie unoś głowy ani rąk z podłogi!). Z wdechem wróć do pozycji początkowej. 15x po 20 s. *Kładziemy się na lewym boku. Tułów i nogi w linii prostej - prawa noga spoczywa na lewej. Lewa ręka pod głową, prawa wyciągnięta przed siebie dotyka podłogi. Podnosimy prawą nogę do góry (nie przed siebie, tylko w górę, około 20 cm nad podłogę). Po kilku sekundach dołączamy do niej lewą. Wytrzymujemy w tej pozycji 15-20 sekund. Opuszczamy nogi i powtarzamy ćwiczenie. Po serii 15 unoszeń nóg, zmieniamy pozycję, układająć się analogicznie na prawym boku i podnosząc w górę najpierw lewą nogę, po czym dołączamy prawą. Również na prawym boku wykonujemy 15 powtórzeń. *UNOSZENIE PROSTEJ NOGI W KLĘKU Zrób klęk podparty na łokciach. Porządnie napnij mięśnie brzucha i opuść barki. Wyprostuj prawą nogę i trzymaj ją w prostej linii z tułowiem.Z wydechem unieś nogę do góry i napnij mocno pośladki oraz tylne części uda (pracuj pośladkiem, nie kręgosłupem). Z wdechem wróć do pozycji początkowej * *KRZESEŁKO, ja robie po minutę, ale na początku nie wytrzymywałam nawet 10s, więc nie poddawać się. Opieramy się plecami o ścianę, Łydki Tworzą kąt prosty z udami i są równolegle do ściany, czyli wygląda to tak jakbyśmy siedzielii na krzesełku. Napinamy wszystkie możliwe części ciała i wytrzymujemy ile się da. NIE ZAPOMINAJ O ROZGRZEWCE PRZED PRZYSTĄPIENIEM DO ĆWICZEŃ!! 3.Kosmetyki - kupiłam sobie Roll- on z Garniera, ale ten do brzucha i osobno Tonizujące mleczko do ciała ujędrniające skórę (żólte) -po kąpieli w chlodnej wodzie ( w ogóle nie uznaję już gorących kąpieli) dokładnie masuję miejsca dotknięte cellulitem roll- onem (ale na tzw. offie ,żeby nie wydostawał się żel, ktory ma ujędrnić brzuch) , po 10min nakładam mleczko tonizujące i wmasowywuje go roll-onem. Potem druga noga. I to tyle. Dzięki temu wszystkiemu w niecałe 3 tyg. pozbyłam się całkowice cellulitu. Mam piekną i gładką skórę i straciłam 3cm w obwodzie. Naprawdę polecam. Na pewno zaraz ktoś napisze, że nie ma czasu na ćwiczenia itp. Ja też myślałam, że nie mam, ale zamiast oglądać głupie seriale wziełam się za siebie i ostro ćwicze w czasie, w którym mogłabym leżeć plackiem i oglądać Mroczków. To tyle;) Zycze powodzenia:)

Gość olala...
O kurczę... Jutro nie ogladam Mroczków, tylko ćwiczę... nawet, jeśli zrobie jedną piątą tego, co Ty, to i tak bedę z siebie dumna:) Podziwiam!:) buziaki:*

Gość i po kłopocie
haha:) I bardzo dobrze!:) Nie musisz zaraz robić wszystkiego, rób to na miare swoich możliwości:) Wierz mi, że z czasem będziesz mogła robić coraz wiecej:)

Gość spaghetti
lo boze sporo zachodu z tym celulitem chyba by mi sie nie chcialo.... szczescie, ze go nie mam...jeszcze

Gość i po kłopocie
spagetti - powiem Ci, że mnie też się tak wydawało, ale po czasie stało się to dla mnie rutyną i teraz juz tego tak nie odczuwam